Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Wil jij ook de werking van Belgiumdigital ondersteunen? Verleng of start dan je vzw-lidmaatschap en geniet van voordelen bij activiteiten en kortingen bij onze partners.
Vraagje tussendoor; als je in de winter met gemengde banden rijdt ( wel 2 dezelfde op 1 as) raden ze dat ten zeerste af, maar in de zomer ? Stel dat je dan achteraan je winterbanden blijft behouden en vooraan zomerbanden ??? (Voorwielaandrijving)
"""Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
George Orwell
Vraagje tussendoor; als je in de winter met gemengde banden rijdt ( wel 2 dezelfde op 1 as) raden ze dat ten zeerste af, maar in de zomer ? Stel dat je dan achteraan je winterbanden blijft behouden en vooraan zomerbanden ??? (Voorwielaandrijving)
Volgens mij is het nooit aan te raden om met verschillende bandensoorten vooraan en achteraan rond te rijden.
In bepaalde omstandigheden kan de grip teveel verschillen, en dan is het moeilijk te voorspellen welke kant de wagen uitgaat bij een noodstop of uitwijkmaneuver.
De ABS kan dan in samenwerking met de ESP en TCS (allemaal verplicht op nieuwe wagens) wel een deel bijsturen, maar of dat nog allemaal werkt zoals het hoort als je verschillende soorten banden door elkaar gebruikt, dat weet ik niet.
Oorspronkelijk geplaatst door Peter EOS-500DBekijk bericht
de ketting is maar zo sterk als z'n zwakste schakel ..
Als winterbanden in de zomer echt zo gevaarlijk zijn dat ze uit elkaar vliegen tijdens het rijden, dan zouden de bandenfabrikanten wel opgeven wat de maximumtemperatuur is waarbij je er nog mee mag rondrijden.
Stel je voor dat die bij bijvoorbeeld 35°C allemaal het loopvlak verliezen als je er 120km/h (of sneller) mee rijdt, dan zouden ze in sommige landen al veel meer problemen mee hebben gehad.
Niet dat ik in de zomer met winterbanden zou willen rijden, zeker niet met de winterbanden die ik heb, want die maken veel meer lawaai (het verschil is goed hoorbaar in de auto vanaf 70km/h).
Het loopvlak verliezen komt enerzijds van de slechte kwaliteit van de band. Of een slecht gerechappeerde band.
Anderzijds van de hoge temperaturen binnenin de rubbermassa van de band.
Of beiden.
Die (te) hoge binnentemperatuur komt van een te veel aan interne wrijving in de band.
En dat wordt dan veroorzaakt door het rijden met een te lage bandendruk of een te hoge belasting van de band waardoor de band te veel vervormt. Elke omwenteling.
Zie ook :
Oorspronkelijk geplaatst door Black B@nditBekijk bericht
Voor zover ik het kan lezen zou de winterband het begeven hebben door een te hoge temperatuur.
Volgens mij heeft die band het waarschijnlijk begeven omdat de bandenspanning veel te laag was, daardoor wordt die band tijdens het rijden zo heet dat het rubber op den duur lost. Dat kan net zo goed met zomerbanden gebeuren.
De enige plaats waar winterbanden worden"afgebroken" als nutteloos en vooral gevaarlijk is op forums als deze. Als ze echt zo gevaarlijk waren in de zomer, zou het verboden zijn ermee te rijden vanaf een zekere datum of temperatuur en zouden de automobilistenfederaties dikwijls waarschuwen. Niet te vergeten ene Frank de Boosere die waarschuwt voor je kachel, maar (nog) niet voor je banden.
Maar noch het ene, noch het andere heb ik al in de media gezien. Euh, hier wel
De enige plaats waar winterbanden worden"afgebroken" als nutteloos en vooral gevaarlijk is op forums als deze. ............................... Euh, hier wel
Eigenlijk zijn de meesten zich hier wel aan het uitsloven om de winterband te verdedigen.
Enne....... het is hier ChitChat, enne............het regent buiten...........
EDIT: Maar... de pure 100% winterband heeft imho, commercieel gezien, zijn beste tijd gehad in onze streken.
Last edited by Skitch; 13 augustus 2015, 20:54.
Reden: pure 100% winterband
" Leven is slecht voor de gezondheid. " (Jacques Brel )
Eigenlijk zijn de meesten zich hier wel aan het uitsloven om de winterband te verdedigen.
Enne....... het is hier ChitChat, enne............het regent buiten...........
EDIT: Maar... de pure 100% winterband heeft imho, commercieel gezien, zijn beste tijd gehad in onze streken.
Denk ik ook. Als je naar de statistieken kijkt en ziet hoeveel keer we hier slechts écht een winterband nodig hebben...
De Crossclimate van Michelin (of een dergelijke van een ander merk, want die zullen ook niet werkloos blijven toezien) zal wellicht aan populariteit winnen
- indien niet al te duur
- indien redelijk slijtvast
- indien bewezen wordt door onafhankelijke testers dat deze in alle omstandigheden goed presteert
- en nog een hoop indiens...
Voor wie dagelijks de baan op MOET, zullen winter- en zomerbanden waarschijnlijk altijd beter presteren in de specifieke omstandigheden waarvoor ze bestemd zijn.
Maar voor wie slechts af en toe eens de baan op moet wanneer de wegen er winters bijliggen... ik zou het wel weten, want dat bandenwisselen kost ook iets (al deed ik bij mijn laatste winter/zomer wielen, altijd zelf). Banden twee keer per jaar zelf wisselen is niet te doen voor 99.99 % van ons.
Zou nete zijn winterbanden vandaag al op hebben liggen? Hij beweert dat het winter is, maar het voelt wat mij betreft echt niet koud aan.
Nete is met zijn winterbanden over en weer geweest naar de buurt van Cassis, en nog eens twee weken ginder nu en dan rondgetoerd bij zo'n 25 à 30°.
Niks abnormaal ondervonden, kan ook moeilijk bij droog weer. Qua lawaai en zeker qua verbruik vallen ze alvast best mee.
A propos: waar beweer ik dat het winter is ? Vandaag een herfstdag, OK, maar winter ??
Comment