Re: Een enquête: witloof grond of hydro????
Ik waardeer zéker iedereen zijn mening maar of je het bij het rechte eind hebt betwijfel ik ten stelligste!!!
Ik ben jaren grondteler geweest heb zelfs de nat.titel behaald maar door mijn aanhoudende rugproblemen ben ik moeten overstappen op hydroteelt.
En ...ik geef het grif toe met gemengde gevoelens...mijn product was gekend op de veiling en nu moest ik willens ,nillens overschakelen...ook mijn echtgenote was argwanend...
Toch heb ik de stap gezet en 2 jaar later had ik terug de nationale titel, maar nu met hydrowitloof...
Nu wordt "grondwitloof" ook bijna het jaar rond verkocht, hetgeen technisch gezien echt onmogelijk is...maar jullie blijven het geloven, jullie proeven echt hét verschil, dat is dan jullie volste recht maar het is echt een subjectieve mening!
Onlangs heeft "De Knack" nog een blindproef georganiseerd en daar bleek ook dat het niet te achterhalen was...spijtig dat jullie niet hebben kunnen deelnemen
Ook de nationale proetuinen en de KUL hebben op dat vlak al onderzoeken verricht maar zijn ook tot de vaststelling gekomen dat het "droge stofgehalte" voor beide teelten in overeenstemming was maw je houdt niet meer witloof over na het stoven...beiden bevatten evenveel water...
Dat de smaak van witloof verschilt is evident deze wordt in feite meer bepaald door de manier woaarop de wortel 4 maand lang werd geteeld, hoe hij de nodige voedingsstoffen heeft opgenomen(vgl maar met een tulpenbol)
Alles is op dat moment aanwezig en of je die nu in de grond stopt of op een glaasje water je gaat een prachtige bloem krijgen...Net hetzelfde voor het witloof wél met die verstande dat je het tijdens de 21 dagen durende forcerie ook nog wat kan bijsturen (vooral dan naar temperatuur toe!)
Zal misschien eens een SD moeten organiseren zodat het jullie allemaal wat duidelijker wordt
Wandeling in de velden en achteraf 2 bedrijven bezoeken enerzijds een grondteeltbedrijf en anderzijds een hydrobedrijf.
Oorspronkelijk geplaatst door VerSeg
Bekijk bericht
Ik ben jaren grondteler geweest heb zelfs de nat.titel behaald maar door mijn aanhoudende rugproblemen ben ik moeten overstappen op hydroteelt.
En ...ik geef het grif toe met gemengde gevoelens...mijn product was gekend op de veiling en nu moest ik willens ,nillens overschakelen...ook mijn echtgenote was argwanend...
Toch heb ik de stap gezet en 2 jaar later had ik terug de nationale titel, maar nu met hydrowitloof...
Nu wordt "grondwitloof" ook bijna het jaar rond verkocht, hetgeen technisch gezien echt onmogelijk is...maar jullie blijven het geloven, jullie proeven echt hét verschil, dat is dan jullie volste recht maar het is echt een subjectieve mening!
Onlangs heeft "De Knack" nog een blindproef georganiseerd en daar bleek ook dat het niet te achterhalen was...spijtig dat jullie niet hebben kunnen deelnemen
Ook de nationale proetuinen en de KUL hebben op dat vlak al onderzoeken verricht maar zijn ook tot de vaststelling gekomen dat het "droge stofgehalte" voor beide teelten in overeenstemming was maw je houdt niet meer witloof over na het stoven...beiden bevatten evenveel water...
Dat de smaak van witloof verschilt is evident deze wordt in feite meer bepaald door de manier woaarop de wortel 4 maand lang werd geteeld, hoe hij de nodige voedingsstoffen heeft opgenomen(vgl maar met een tulpenbol)
Alles is op dat moment aanwezig en of je die nu in de grond stopt of op een glaasje water je gaat een prachtige bloem krijgen...Net hetzelfde voor het witloof wél met die verstande dat je het tijdens de 21 dagen durende forcerie ook nog wat kan bijsturen (vooral dan naar temperatuur toe!)
Zal misschien eens een SD moeten organiseren zodat het jullie allemaal wat duidelijker wordt
Wandeling in de velden en achteraf 2 bedrijven bezoeken enerzijds een grondteeltbedrijf en anderzijds een hydrobedrijf.
Comment