Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Tip van de (bescheiden) kok.

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Tip van de (bescheiden) kok.

    Oorspronkelijk geplaatst door Kaneda Bekijk bericht
    Maar toch... je gaat me niet vertellen dat de antikleeflaag van een demeyere pot levenslang meegaat...
    Op 24 jaar tijd heb ik twee antikleefpannen gehad: één heb ik gewoon vervangen
    De tweede werkte niet op inductie.
    Deze laatste kocht ik in de... Aldi
    Volgens mij was die pan voor de rest nog perfect in orde.

    MAAR het is een zaak van goed geïnformeerd zijn Kaneda.
    Die "gewone" antikleeflagen zijn NIET gezond, niet krasvrij enz.
    Het IS zoals mil1 zei: eerst eet je de antikleeflaag op en daarna het aluminium.
    Dat gebeurt langzaam maar zeker

    Demeyere nu in deze story
    Die heeft ook een paar potten waar je slechts 2 jaar garantie op krijgt...
    Bijv. die pasta-potten met inzet. Die zijn ook relatief goedkoop.

    Op de rest krijg je 30 jaar garantie.
    Dat is toch een interessant gegeven niet?
    Hoe dat nu precies zit met antikleefpannen moet ik eens nakijken
    Ze gebruiken ook andere en betere materialen voor de antikleeflagen.
    Die geven dus geen schadelijke stoffen af.
    Dat is wat voor mij telt, niet direct de kostprijs.
    (zie ook hun site)

    ** Demeyere behoort tot de groep Zwilling...
    Is maar een "weetje"
    Jeroen Meus gebruikt messen van Zwilling.
    Ubi bene, ibi patria.
    BD0388BE
    Een website

    Comment


    • #32
      Re: Tip van de (bescheiden) kok.

      Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
      eerst eet je de antikleeflaag op en daarna het aluminium.
      Dat gebeurt langzaam maar zeker
      Tja, alle Ikea, Colruyt en Aldi klanten eten zich langzaam maar zeker ziek (of dood)...
      Panasonic Lumix FZ2000

      Comment


      • #33
        Re: Tip van de (bescheiden) kok.

        Oorspronkelijk geplaatst door Kaneda Bekijk bericht
        Tja, alle Ikea, Colruyt en Aldi klanten eten zich langzaam maar zeker ziek (of dood)...
        Haha, best mogelijk
        Een paar bureaumeubelen van Ikea houden het al meer dan 20 jaar uit hier.
        (de bovenlaag begint wel te verslijten)

        Voor het overige laat je best klaar gemaakte voeding in de rekken liggen.
        Ubi bene, ibi patria.
        BD0388BE
        Een website

        Comment


        • #34
          Re: Tip van de (bescheiden) kok.

          Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
          Haha, best mogelijk
          Een paar bureaumeubelen van Ikea houden het al meer dan 20 jaar uit hier.
          (de bovenlaag begint wel te verslijten)

          Voor het overige laat je best klaar gemaakte voeding in de rekken liggen.
          Daarbij komt nog dat we regelmatig de Zweedse gehaktballen naar binnen gaan werken, de kinderen zijn er dol op (en wij ook)... Goedkoop en lekker
          Panasonic Lumix FZ2000

          Comment


          • #35
            Re: Tip van de (bescheiden) kok.

            Oorspronkelijk geplaatst door Kaneda Bekijk bericht
            Daarbij komt nog dat we regelmatig de Zweedse gehaktballen naar binnen gaan werken, de kinderen zijn er dol op (en wij ook)... Goedkoop en lekker
            Hahaha
            Daar zijn er veel jaloers op he....
            (hun steak met frietjes is ook niet slecht)

            Mijn (nieuwe) bureaustoel is ook van Ikea.
            Minpuntje: er zit speling op de verticale as...
            Ubi bene, ibi patria.
            BD0388BE
            Een website

            Comment


            • #36
              Re: Tip van de (bescheiden) kok.

              Fantastisch hoe mensen zonder enige vorm van documentatie kunnen inschatten wat het epidemiologisch gevolg is van overmatig gebruik van goedkope anti-kleefpannen.

              Chit-chat zit écht vol met geleerden
              Over het algemeen niet snel onder de indruk.

              Comment


              • #37
                Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                Totaal off topic, maar denken jullie echt dat je nog 'gezond' kunt eten... na 13 jaar in de voedingsindustrie weet ik wel beter... helaas, ik wou dat ik het niet wist. Die ongezonde anti-kleeflaag is het minst van jullie zorgen.
                Jean Pierre.

                Comment


                • #38
                  Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                  Oorspronkelijk geplaatst door JPV Bekijk bericht
                  Totaal off topic, maar denken jullie echt dat je nog 'gezond' kunt eten... na 13 jaar in de voedingsindustrie weet ik wel beter... helaas, ik wou dat ik het niet wist. Die ongezonde anti-kleeflaag is het minst van jullie zorgen.
                  Toch eens advocaat van de duivel spelen. Hoe oud werden we gemiddeld zo'n 100 jaar geleden? En zo'n 200 jaar geleden? De hele discussie rond gezond/ongezond is een gigantische zeepbel. Wie gevarieerd eet en z'n gezond verstand (heb je'm? ) gebruikt hoeft zich weinig zorgen te maken.
                  Over het algemeen niet snel onder de indruk.

                  Comment


                  • #39
                    Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                    Oorspronkelijk geplaatst door ThierryM Bekijk bericht
                    Toch eens advocaat van de duivel spelen. Hoe oud werden we gemiddeld zo'n 100 jaar geleden? En zo'n 200 jaar geleden? De hele discussie rond gezond/ongezond is een gigantische zeepbel. Wie gevarieerd eet en z'n gezond verstand (heb je'm? ) gebruikt hoeft zich weinig zorgen te maken.
                    Wel advocaat van de duivel... dank dan maar eerder de medische wereld dan de voedingsindustrie. De laatste doet de eerste op volle toeren draaien
                    Jean Pierre.

                    Comment


                    • #40
                      Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                      Klopt wel, maar het valt op dat vooral slecht geïnformeerde en kansarme bevolkingsgroepen hieraan ten prooi vallen.
                      Over het algemeen niet snel onder de indruk.

                      Comment


                      • #41
                        Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                        Oorspronkelijk geplaatst door ThierryM Bekijk bericht
                        Toch eens advocaat van de duivel spelen. Hoe oud werden we gemiddeld zo'n 100 jaar geleden? En zo'n 200 jaar geleden? De hele discussie rond gezond/ongezond is een gigantische zeepbel. Wie gevarieerd eet en z'n gezond verstand (heb je'm? ) gebruikt hoeft zich weinig zorgen te maken.
                        4 à 5 mensen op 10 worden géén 65.
                        (recent cijfer)
                        Wat is nu het belangrijkste?
                        Ons bezig houden met die overblijven of die 4 à 5 die de 65 niet halen?

                        Jouw laatste zin klopt volledig, kan niemand iets tegen in brengen.
                        Ubi bene, ibi patria.
                        BD0388BE
                        Een website

                        Comment


                        • #42
                          Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                          Oorspronkelijk geplaatst door ThierryM Bekijk bericht
                          Klopt wel, maar het valt op dat vooral slecht geïnformeerde en kansarme bevolkingsgroepen hieraan ten prooi vallen.
                          Voilà!

                          Gezond eten en "gezond kopen" moet men zich ook kunnen permitteren.
                          Ubi bene, ibi patria.
                          BD0388BE
                          Een website

                          Comment


                          • #43
                            Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                            Wat ik wilde zeggen is dat een setje slechte pannen het verschil niet zal maken
                            Je hebt zo van die mensen die zich over de kleinste details zorgen maken, maar dan bijvoorbeeld wél roken
                            Over het algemeen niet snel onder de indruk.

                            Comment


                            • #44
                              Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                              Oorspronkelijk geplaatst door ThierryM Bekijk bericht
                              Wat ik wilde zeggen is dat een setje slechte pannen het verschil niet zal maken
                              Je hebt zo van die mensen die zich over de kleinste details zorgen maken, maar dan bijvoorbeeld wél roken
                              Vandaar dat ik eindigde met : "Die ongezonde anti-kleeflaag is het minst van jullie zorgen".
                              Jean Pierre.

                              Comment


                              • #45
                                Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                                Ik had dat zinnetje gemist. Volledig akkoord
                                Over het algemeen niet snel onder de indruk.

                                Comment

                                Working...
                                X