Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Tip van de (bescheiden) kok.

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Tip van de (bescheiden) kok.

    Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
    Pan mee deglaceren..
    Heb nog geen kleefpan....
    Ze raden me een Proline aan (toch duur geval hoor mil).
    En ze hebben nu zelfs pannen die de temp. zelf regelen, niet te geloven he
    (8000 knotsen in oude Belgische Frank)
    Ubi bene, ibi patria.
    BD0388BE
    Een website

    Comment


    • #17
      Re: Tip van de (bescheiden) kok.

      Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
      Heb nog geen kleefpan....
      Ze raden me een Proline aan (toch duur geval hoor mil).
      En ze hebben nu zelfs pannen die de temp. zelf regelen, niet te geloven he
      (8000 knotsen in oude Belgische Frank)
      Tja de proline....

      Ik heb de mistral reeks. Ook een zevenlagige bodem. http://www.esano.be/nl/11316-16cm-mistral-193569.htm
      D90 - D70 - F80 + glas

      Comment


      • #18
        Re: Tip van de (bescheiden) kok.

        Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
        Tja de proline....

        Ik heb de mistral reeks. Ook een zevenlagige bodem. http://www.esano.be/nl/11316-16cm-mistral-193569.htm
        Toch fijn materiaal.
        Gemakkelijk in onderhoud en die blijven "blinken"
        Ubi bene, ibi patria.
        BD0388BE
        Een website

        Comment


        • #19
          Re: Tip van de (bescheiden) kok.

          Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
          Toch fijn materiaal.
          Gemakkelijk in onderhoud en die blijven "blinken"
          ...en dat is wel een voordeel, esthetisch bekeken dan
          D90 - D70 - F80 + glas

          Comment


          • #20
            Re: Tip van de (bescheiden) kok.

            Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
            ...en dat is wel een voordeel, esthetisch bekeken dan
            Zeker, dat hoort er ook bij
            Ubi bene, ibi patria.
            BD0388BE
            Een website

            Comment


            • #21
              Re: Tip van de (bescheiden) kok.

              Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
              Misschien zijn ze toch niet zo dom bij Demeyere : http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookpunt
              Extra virgine is blijkbaar niet goed om te braden/bakken.
              Behalve als je dan kwaliteitsolie kiest (staat in dezelfde tabel)... en niet alle info die op Wiki te vinden is correct hoor.
              Jean Pierre.

              Comment


              • #22
                Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                Oorspronkelijk geplaatst door JPV Bekijk bericht
                Behalve als je dan kwaliteitsolie kiest (staat in dezelfde tabel)... en niet alle info die op Wiki te vinden is correct hoor.
                Hoe weet de leek welke de 'goede' extra virgine is?
                Aan de prijs waarschijnlijk...
                D90 - D70 - F80 + glas

                Comment


                • #23
                  Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                  Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
                  Hoe weet de leek welke de 'goede' extra virgine is?
                  Aan de prijs waarschijnlijk...
                  In sommige zaken weten ze het zelf niet, maar in de ISPC zal men je dat beslist wel zeggen en je mag er dan ook op betrouwen.
                  Leeft en LAAT LEVEN !

                  Comment


                  • #24
                    Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                    Pannen en potten van de ikea zijn even goed. Gaan misschien minder lang mee, maar ze kosten een fractie van de dure merken dus kan je je permitteren om af en toe eens nieuwe te kopen...
                    Panasonic Lumix FZ2000

                    Comment


                    • #25
                      Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                      Oorspronkelijk geplaatst door Kaneda Bekijk bericht
                      Pannen en potten van de ikea zijn even goed. Gaan misschien minder lang mee, maar ze kosten een fractie van de dure merken dus kan je je permitteren om af en toe eens nieuwe te kopen...
                      Geloof je dat nu zelf?
                      D90 - D70 - F80 + glas

                      Comment


                      • #26
                        Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                        Oorspronkelijk geplaatst door Pol Callens Bekijk bericht
                        In sommige zaken weten ze het zelf niet, maar in de ISPC zal men je dat beslist wel zeggen en je mag er dan ook op betrouwen.
                        In principe gebruik je geen extra virgine om te koken. Dient hoofdzakelijk om vinaigrettes, marinades, en dergelijke.
                        Om te koken gebruik je best een tweede of zelfs derde persing. Het dient enkel maar als vetstof en als je toch de smaak van olijfolie wilt, kan je er beter de extra virgine op het laatst aan toe voegen.
                        Ik ga in de ISPC ook graag winkelen
                        Wat een assortiment, én bekwame medewerkers.
                        ...en ze hebben er wagyu...
                        D90 - D70 - F80 + glas

                        Comment


                        • #27
                          Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                          Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
                          Geloof je dat nu zelf?
                          Yep, dan zal ik wel samen met al die andere duizenden Ikea-klanten onnozel zijn, zeker ?

                          En trouwens, we hebben ook veel pannen en potten gehad van Tefal en ik kan niet zeggen dat die beter zijn dan die van Ikea.
                          Panasonic Lumix FZ2000

                          Comment


                          • #28
                            Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                            Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
                            In principe gebruik je geen extra virgine om te koken. Dient hoofdzakelijk om vinaigrettes, marinades, en dergelijke.
                            Om te koken gebruik je best een tweede of zelfs derde persing. Het dient enkel maar als vetstof en als je toch de smaak van olijfolie wilt, kan je er beter de extra virgine op het laatst aan toe voegen.
                            Ik gebruik ze ook niet, maar de meeste Spanjaarden, Italianen en Grieken gebruiken alleen maar extra vièrge hoor (in sommige dorpen gaan ze meteen na de persing hun olie afhalen alvorens deze naar de 'fabrieken gaat)... en ja op het einde van het bakproces voegen ze er nog een extra scheutje bovenop
                            Jean Pierre.

                            Comment


                            • #29
                              Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                              Oorspronkelijk geplaatst door Kaneda Bekijk bericht
                              Yep, dan zal ik wel samen met al die andere duizenden Ikea-klanten onnozel zijn, zeker ?
                              En trouwens, we hebben ook veel pannen en potten gehad van Tefal en ik kan niet zeggen dat die beter zijn dan die van Ikea.
                              Neen, het is een kwestie van prioriteiten maar twee dingen zijn duidelijk.
                              • Demeyere is beter dan Ikea. Het tegendeel beweren is zever (sorry, maar het is nu eenmaal zo).
                              • Je gaat niemand horen zeggen dat hij/zij pannen van Demeyere heeft gehad. Eenmaal je ze hebt ben je klaar met kopen voor de rest van je leven.
                              Jeroen

                              Comment


                              • #30
                                Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                                Oorspronkelijk geplaatst door jeroen.s Bekijk bericht
                                Neen, het is een kwestie van prioriteiten maar twee dingen zijn duidelijk.
                                • Demeyere is beter dan Ikea. Het tegendeel beweren is zever (sorry, maar het is nu eenmaal zo).
                                • Je gaat niemand horen zeggen dat hij/zij pannen van Demeyere heeft gehad. Eenmaal je ze hebt ben je klaar met kopen voor de rest van je leven.
                                Heb gezegd dat Demeyere wel langer zal meegaan. Ik besef ook wel dat de Ikea pannen van mindere kwaliteit zijn, maar ze zijn verdomd goed. Zoals ik de vergelijking maakte met Tefal.

                                Maar toch... je gaat me niet vertellen dat de antikleeflaag van een demeyere pot levenslang meegaat...
                                Panasonic Lumix FZ2000

                                Comment

                                Working...
                                X