Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Tip van de (bescheiden) kok.

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Tip van de (bescheiden) kok.

    Vind ik toch belangrijk.
    SOS Piet heeft het dikwijls over een kleefpan en een antikleefpan.

    Piet zegt ook soms dat olie hogere temperaturen kan verdragen dan bijv. boter.

    EN wat zegt de meeste kwalitatieve maker van potten en pannen of Demeyere?

    "U moet bij het gebruik van een antikleeflaag wel opletten dat u geen olijfolie gebruikt.
    De meeste olijfolien zijn niet geschikt voor hoge temperaturen en gaan reeds carboniseren vanaf 150°C. De ideale baktemperatuur voor uw bereidingen is 180°C à
    200°C, maw een te hoge temperatuur voor olijfolie. Door de carbonisatie gaat deze olie een hardnekkige bruine afzetting geven op de bodem van de pan. Het gevolg is dat de
    pan na verloop van tijd haar antikleefeigenschappen zal verliezen. We raden u daarom
    aan om te kiezen voor een andere vetstof en om uw pannen heel regelmatig goed te
    ontvetten in de afwas."

    * vandaag een mail gehad van Elsie P. van Demeyere.
    Ubi bene, ibi patria.
    BD0388BE
    Een website

  • #2
    Re: Tip van de (bescheiden) kok.

    De meeste oliën weerstaat inderdaad beter hoge temperaturen dan boter, alleen moet het olie zijn voor warme bereidingen. Zeker geen sojaolie want die is normaal enkel voor koude bereidingen.

    Wat olijfolie betreft... je kan deze gerust gebruiken, levert geen gevaar voor de gezondheid op en ze zijn niet echt goed geïnformeerd daar bij Demeyere
    Even een linkje: http://nl.solivera.com/geraffineerde_olijfolie.htm

    Hier kan je wel één en ander te weten komen wat olijfolie betreft.

    Nu hoe groener de olijfolie hoe sterker de smaak bij het bakken en dat is voor sommige mensen het hinderlijkst.
    Jean Pierre.

    Comment


    • #3
      Re: Tip van de (bescheiden) kok.

      Oorspronkelijk geplaatst door JPV Bekijk bericht
      De meeste oliën weerstaat inderdaad beter hoge temperaturen dan boter, alleen moet het olie zijn voor warme bereidingen. Zeker geen sojaolie want die is normaal enkel voor koude bereidingen.

      Wat olijfolie betreft... je kan deze gerust gebruiken, levert geen gevaar voor de gezondheid op en ze zijn niet echt goed geïnformeerd daar bij Demeyere
      Even een linkje: http://nl.solivera.com/geraffineerde_olijfolie.htm

      Hier kan je wel één en ander te weten komen wat olijfolie betreft.

      Nu hoe groener de olijfolie hoe sterker de smaak bij het bakken en dat is voor sommige mensen het hinderlijkst.
      Ah en bedankt JP.
      Kan je me een gangbaar merk geven?
      Ubi bene, ibi patria.
      BD0388BE
      Een website

      Comment


      • #4
        Re: Tip van de (bescheiden) kok.

        Oei... er zijn merken zat hé. Bertolli zal wel een van de meest commerciële zijn. Nogal wat kenners verkiezen echter de minder commerciële (lees dure) merken en sommige zweren bij Griekse olijfolie. Ik zou zeggen probeer er eentje te vinden naar jouw smaak (niet onbelangrijk). Mijn vrouwtje verkiest de heel sterk smakende terwijl ik eerder naar de mildere grijp.
        Jean Pierre.

        Comment


        • #5
          Re: Tip van de (bescheiden) kok.

          Oorspronkelijk geplaatst door JPV Bekijk bericht
          Oei... er zijn merken zat hé. Bertolli zal wel een van de meest commerciële zijn. Nogal wat kenners verkiezen echter de minder commerciële (lees dure) merken en sommige zweren bij Griekse olijfolie. Ik zou zeggen probeer er eentje te vinden naar jouw smaak (niet onbelangrijk). Mijn vrouwtje verkiest de heel sterk smakende terwijl ik eerder naar de mildere grijp.
          OK.
          Zal mijn ogen open houden.
          En net als jij ben ik ook voor de mildere smaak.
          Het gerecht mag niet naar olie smaken imho he
          Ubi bene, ibi patria.
          BD0388BE
          Een website

          Comment


          • #6
            Re: Tip van de (bescheiden) kok.

            Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
            OK.
            Het gerecht mag niet naar olie smaken imho he
            Ik vind dat juist een toevoeging aan het gerecht, de discrete smaak van olijfolie.
            je moet het er niet met de pollepel opgieten natuurlijk.
            Soep waarvan de groentjes gestoofd zijn in olijfolie, dat is super.

            Comment


            • #7
              Re: Tip van de (bescheiden) kok.

              Oorspronkelijk geplaatst door Control-Z Bekijk bericht
              Ik vind dat juist een toevoeging aan het gerecht, de discrete smaak van olijfolie.
              je moet het er niet met de pollepel opgieten natuurlijk.
              Soep waarvan de groentjes gestoofd zijn in olijfolie, dat is super.
              Juist, je zegt het zelf: discrete smaak.
              Heb ik in Spanje leren waarderen

              Qua smaak gaat er niets boven melkerij boter
              (echte boter dus)
              Wel niet goed voor de lijn.
              Ubi bene, ibi patria.
              BD0388BE
              Een website

              Comment


              • #8
                Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
                OK.
                Zal mijn ogen open houden.
                En net als jij ben ik ook voor de mildere smaak.
                Het gerecht mag niet naar olie smaken imho he
                Bij Oil en vinegar kan je meerdere olies proeven. Zijn wel niet goedkoop. En als je dan toch daar bent, probeer die mosterd met honing eens.
                Mvg.
                Robert
                Live each day like it's your last. One day, you'll get it right. Oscar Wilde

                Comment


                • #9
                  Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                  En als je dan toch daar bent, probeer die mosterd met honing eens.
                  hm, lijkt me niet slecht te kunnen zijn.
                  alleszins beter dan honing met mosterd.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                    Oorspronkelijk geplaatst door Control-Z Bekijk bericht
                    hm, lijkt me niet slecht te kunnen zijn.
                    alleszins beter dan honing met mosterd.
                    Yep.
                    Kan je een goed sausje mee maken voor bij de kipfilets
                    Ubi bene, ibi patria.
                    BD0388BE
                    Een website

                    Comment


                    • #11
                      Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                      Misschien zijn ze toch niet zo dom bij Demeyere : http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookpunt
                      Extra virgine is blijkbaar niet goed om te braden/bakken.

                      Ik gebruik dit in combinatie met de helft boter: http://www.debic.be/getmedia/b6d6933...asics.pdf.aspx
                      D90 - D70 - F80 + glas

                      Comment


                      • #12
                        Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                        Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
                        Yep.
                        Kan je een goed sausje mee maken voor bij de kipfilets
                        Gebruik er ook eens wat balsamico bij
                        D90 - D70 - F80 + glas

                        Comment


                        • #13
                          Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                          Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
                          Gebruik er ook eens wat balsamico bij
                          Haha, zal ik doen mil1
                          Heb hier nog een fles staan en "goeie"
                          Ubi bene, ibi patria.
                          BD0388BE
                          Een website

                          Comment


                          • #14
                            Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                            Oorspronkelijk geplaatst door mil1 Bekijk bericht
                            Misschien zijn ze toch niet zo dom bij Demeyere : http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookpunt
                            Extra virgine is blijkbaar niet goed om te braden/bakken.

                            Ik gebruik dit in combinatie met de helft boter: http://www.debic.be/getmedia/b6d6933...asics.pdf.aspx
                            Debic ja, ook een gekend merk he mil1
                            (morgen winkelen )
                            Ubi bene, ibi patria.
                            BD0388BE
                            Een website

                            Comment


                            • #15
                              Re: Tip van de (bescheiden) kok.

                              Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
                              Haha, zal ik doen mil1
                              Heb hier nog een fles staan en "goeie"
                              Pan mee deglaceren..
                              D90 - D70 - F80 + glas

                              Comment

                              Working...
                              X