Vind ik toch belangrijk.
SOS Piet heeft het dikwijls over een kleefpan en een antikleefpan.
Piet zegt ook soms dat olie hogere temperaturen kan verdragen dan bijv. boter.
EN wat zegt de meeste kwalitatieve maker van potten en pannen of Demeyere?
"U moet bij het gebruik van een antikleeflaag wel opletten dat u geen olijfolie gebruikt.
De meeste olijfolien zijn niet geschikt voor hoge temperaturen en gaan reeds carboniseren vanaf 150°C. De ideale baktemperatuur voor uw bereidingen is 180°C à
200°C, maw een te hoge temperatuur voor olijfolie. Door de carbonisatie gaat deze olie een hardnekkige bruine afzetting geven op de bodem van de pan. Het gevolg is dat de
pan na verloop van tijd haar antikleefeigenschappen zal verliezen. We raden u daarom
aan om te kiezen voor een andere vetstof en om uw pannen heel regelmatig goed te
ontvetten in de afwas."
* vandaag een mail gehad van Elsie P. van Demeyere.
SOS Piet heeft het dikwijls over een kleefpan en een antikleefpan.
Piet zegt ook soms dat olie hogere temperaturen kan verdragen dan bijv. boter.
EN wat zegt de meeste kwalitatieve maker van potten en pannen of Demeyere?
"U moet bij het gebruik van een antikleeflaag wel opletten dat u geen olijfolie gebruikt.
De meeste olijfolien zijn niet geschikt voor hoge temperaturen en gaan reeds carboniseren vanaf 150°C. De ideale baktemperatuur voor uw bereidingen is 180°C à
200°C, maw een te hoge temperatuur voor olijfolie. Door de carbonisatie gaat deze olie een hardnekkige bruine afzetting geven op de bodem van de pan. Het gevolg is dat de
pan na verloop van tijd haar antikleefeigenschappen zal verliezen. We raden u daarom
aan om te kiezen voor een andere vetstof en om uw pannen heel regelmatig goed te
ontvetten in de afwas."
* vandaag een mail gehad van Elsie P. van Demeyere.
Comment