Re: Lekker eten (Noma)
allez weer ene die niet verder nadenkt en niet goed de posts leest... ik heb niet gezegd dat dat moet afgeschaft worden, dat zijn jouw woorden. Het weze je van harte gegund en ik hoop dat je er steeds heel rustig kan van genieten desondanks je snel geprikkeld lijkt.
Ik zeg enkel dat tegenwoordig de liters room, kilos boter en zout rijkelijk vloeien op televisie en dat dat voor veel mensen een vertekend beeld geeft, vooral in een klimaat waarin we verder verdikken, er meer obesitas en diabetes is dan ooit.
Zelfs de dagelijkse kost van Jeroen Meus, die ik overigens een meer dan geschikte kerel vind, is vaak ongezond door te veel boter enz...
Ik relativeer ook 'het respect voor het product' waar veel topchefs het over hebben, ze draaien dan wel alles in zalfjes, lasagnes, schuimpjes enzovoort.
Bottomline is dat IK de term cuisson beu gehoord ben op de tv en dat je niet naar een zender kan kijken zonder er elk half uur mee om de oren geslagen te worden snap je?
En verder klaag ik de hele cultus en verering rond koks aan die zichzelf steeds meer maatschappelijk belangrijk gaan vinden. Ze plaatsen zichzelf op een voetstuk en de meute loopt er blindelings achter.
Ik ben al blij dat canvas af en toe eens iets uitzendt over mensen die echt wat bijbrengen aan de maatschappij en iets zinnigs te vertellen hebben.
Trouwens het afhaken de laatste tijd van enkele topchefs in het ganse Michelin en Gault Millau circus is een bewijs dat het een sector is die zich krampachtig aan status vast wil houden.
Ik ga ook soms eens lekker eten bij een chef die opgeleid is in een klassezaak met sterren, maar die bewust gekozen heeft niet mee te doen in die mallemolen omdat het als je eraan meedoet volgens hem minder gaat draaien om een gezonde (economisch) klantgerichte zaak, maar om prestige en hij meer dan enkel de elite op zakenlunch wil bedienen met lekkere en eerlijke maaltijden.
Maar zoals ik al gezegd heb ieder zijn gedacht.
Blijkbaar is het hier weer moeilijk om een ander een plezier te gunnen.
Ik zeg enkel dat tegenwoordig de liters room, kilos boter en zout rijkelijk vloeien op televisie en dat dat voor veel mensen een vertekend beeld geeft, vooral in een klimaat waarin we verder verdikken, er meer obesitas en diabetes is dan ooit.
Zelfs de dagelijkse kost van Jeroen Meus, die ik overigens een meer dan geschikte kerel vind, is vaak ongezond door te veel boter enz...
Ik relativeer ook 'het respect voor het product' waar veel topchefs het over hebben, ze draaien dan wel alles in zalfjes, lasagnes, schuimpjes enzovoort.
Bottomline is dat IK de term cuisson beu gehoord ben op de tv en dat je niet naar een zender kan kijken zonder er elk half uur mee om de oren geslagen te worden snap je?
En verder klaag ik de hele cultus en verering rond koks aan die zichzelf steeds meer maatschappelijk belangrijk gaan vinden. Ze plaatsen zichzelf op een voetstuk en de meute loopt er blindelings achter.
Ik ben al blij dat canvas af en toe eens iets uitzendt over mensen die echt wat bijbrengen aan de maatschappij en iets zinnigs te vertellen hebben.
Trouwens het afhaken de laatste tijd van enkele topchefs in het ganse Michelin en Gault Millau circus is een bewijs dat het een sector is die zich krampachtig aan status vast wil houden.
Ik ga ook soms eens lekker eten bij een chef die opgeleid is in een klassezaak met sterren, maar die bewust gekozen heeft niet mee te doen in die mallemolen omdat het als je eraan meedoet volgens hem minder gaat draaien om een gezonde (economisch) klantgerichte zaak, maar om prestige en hij meer dan enkel de elite op zakenlunch wil bedienen met lekkere en eerlijke maaltijden.
Maar zoals ik al gezegd heb ieder zijn gedacht.
Comment