Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

    Welk bbqvlees mijn voorkeur geniet?...........genoeg.......
    I like it raw......with Nikon stuff

    http://www.pixelpainter.be/

    Comment


    • #32
      Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

      Kip(filet) en lamsvlees (die kleine soort ribdingetjes)

      Comment


      • #33
        Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

        Voor die sardientjes : het lekkerst zijn ze als je ze vers kunt kuisen (zeer goed naspoelen en droogdeppen), dan vullen met grof zeezout, een half uurtje in de koelkast kunt laten liggen (het zout trekt een groot deel van het vet uit de vis), het zout verwijderen, terug een klein beetje grof zeezout erin, en dan opvullen met verse salie. Tussen de visrooster, en dan regelmatig draaien zodat ze mooi krokant bakken...

        Comment


        • #34
          Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

          Oorspronkelijk geplaatst door gargoyle Bekijk bericht
          Voor die sardientjes : het lekkerst zijn ze als je ze vers kunt kuisen (zeer goed naspoelen en droogdeppen), dan vullen met grof zeezout, een half uurtje in de koelkast kunt laten liggen (het zout trekt een groot deel van het vet uit de vis), het zout verwijderen, terug een klein beetje grof zeezout erin, en dan opvullen met verse salie. Tussen de visrooster, en dan regelmatig draaien zodat ze mooi krokant bakken...
          Ik had het niet beter kunnen zeggen. Volgens mij gaat 't BBQ worden deze avond!
          Stel je kritieken niet te scherp...
          Fujifilm XT20 - Fujinon XF 18-55mm - Fujinon XF 35mm F2.0 - Nissin i60A - Nissin Air 1 commander

          Comment


          • #35
            Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

            Ik heb beslist van dit jaar geen BBQs te doen als protest tegen de debiele reclame's van Devos-Lemmens. Jongens toch, zo'n spel maken over wat zetmeel met smaakstoffen.
            http://www.theafricabug.com

            Comment


            • #36
              Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

              Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
              Ik heb beslist van dit jaar geen BBQs te doen als protest tegen de debiele reclame's van Devos-Lemmens. Jongens toch, zo'n spel maken over wat zetmeel met smaakstoffen.
              LOL

              Wij gaan onze kleren niet meer wassen als protest tegen de debiele wasmiddelenreclames
              Mvg Tim

              Comment


              • #37
                Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                Oorspronkelijk geplaatst door Jochen Bekijk bericht
                Ik heb beslist van dit jaar geen BBQs te doen als protest tegen de debiele reclame's van Devos-Lemmens. Jongens toch, zo'n spel maken over wat zetmeel met smaakstoffen.
                Oplossing, sausjes zelf maken
                Of eens kijken bij de buren Calve


                Vlees gewoon van BBQworst met spek er rond tot steaks en zoals vermeld de ribbetjes niet te vergeten

                Comment


                • #38
                  Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                  Oorspronkelijk geplaatst door Ticor Bekijk bericht
                  Wij gaan onze kleren niet meer wassen als protest tegen de debiele wasmiddelenreclames
                  Yep! Ik heb mijn radio naar het containerpark gebracht, uit protest tegen de laatste miskleun van de Fixkes.
                  Vriendelijke groet,

                  Jos

                  Comment


                  • #39
                    Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                    gemarineerde inktvisringen of inktvistubes zijn ook heerlijk

                    Je kunt dit zelfs gevuld met groenten doen in een papillot en eventueel nog overgieten met wijn (of andere lekkere drank)


                    Mvg en smakelijk

                    Steven
                    1DMkII/IV + 40D + Glas + Light + Storage

                    Comment


                    • #40
                      Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                      Men wordt hier steeds inventiever met de recepten, doe zo verder.

                      Gisteren dus 2 stukjes konijn op de BBQ gelegd, niet slecht, zeker niet maar toch wat droog wat typisch is aan konijnenvlees.
                      Spijt het gekocht te hebben? Nee. Zou ik het opnieuw komen? Nee.

                      Comment


                      • #41
                        Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                        Een twee maand oude Argentijnse ossehaas van ongeveer 1,5 kg goed inkruiden met een marinade van Worcestershire saus, gesmolten bruine suiker, chili poeder, gele mosterd, boter en wat wijnazijn.

                        3 minuten langs elke zijde op zeer hoog vuur dichtschroeien en dan nog een vijftal minuten op medium vuur. Tenslotte een vijftal minuten laten rusten onderbeschermende alu-folie. In flinterdunne schijfjes snijden en serveren met fleur de sel of zeezout...

                        En meer moet dat niet zijn.
                        DigiCam

                        Comment


                        • #42
                          Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                          Oorspronkelijk geplaatst door gargoyle Bekijk bericht
                          Voor die sardientjes : het lekkerst zijn ze als je ze vers kunt kuisen (zeer goed naspoelen en droogdeppen), dan vullen met grof zeezout, een half uurtje in de koelkast kunt laten liggen (het zout trekt een groot deel van het vet uit de vis), het zout verwijderen, terug een klein beetje grof zeezout erin, en dan opvullen met verse salie. Tussen de visrooster, en dan regelmatig draaien zodat ze mooi krokant bakken...
                          Goede tip die ik de volgende keer zéker ga proberen.
                          Heb thuis nog steeds niet hetzelfde resultaat dan in Portugal...maar misschien dat de vakantiesfeer daar ook wél een rol kan spelen.Vraag mij nog steeds af waarom ze daar zoveel paprika's op de houtskool deponeerden Zou dat de smaak van de sardines dan zo goed beďnvloeden?

                          Vis, mag op de BBQ zéker niet ontbreken!
                          D70/18-70,D700/28-70, Tripod Velbon AEF-3,Lowepro Nova 4 AW,X-drive PRO 40Gb,SB600,SB900,Sigma APO Macro 180mm,Nikon 50mm 1.8, Sigma 70-200 2.8 APO DG,Sigma12-24,Bigma 50-500mm
                          BD0290BE

                          Comment


                          • #43
                            Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                            Leg binnen een paar weken eens mosselen op de BBQ als appetizer : zeer lekker
                            Kookduur is wel heel kort !

                            Comment


                            • #44
                              Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                              Ben een beetje simpel: gewoon gehakt
                              Groeten,

                              Albert Jan

                              Website AJH
                              lidnummer: BD0371NL

                              Comment


                              • #45
                                Re: Welk BBQ-vlees heeft jullie voorkeur?

                                Over papillottes gesproken, probeer het eens met Pastis ipv met wijn... Zeer lekker en eerder zoet resultaat. Lekker met bv scampi's!
                                Stel je kritieken niet te scherp...
                                Fujifilm XT20 - Fujinon XF 18-55mm - Fujinon XF 35mm F2.0 - Nissin i60A - Nissin Air 1 commander

                                Comment

                                Working...
                                X