Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Ken je onze belgiumdigital.comFacebook groep al? Dé plaats voor foto's, feedback en aankondigingen!
Voor die sardientjes : het lekkerst zijn ze als je ze vers kunt kuisen (zeer goed naspoelen en droogdeppen), dan vullen met grof zeezout, een half uurtje in de koelkast kunt laten liggen (het zout trekt een groot deel van het vet uit de vis), het zout verwijderen, terug een klein beetje grof zeezout erin, en dan opvullen met verse salie. Tussen de visrooster, en dan regelmatig draaien zodat ze mooi krokant bakken...
Voor die sardientjes : het lekkerst zijn ze als je ze vers kunt kuisen (zeer goed naspoelen en droogdeppen), dan vullen met grof zeezout, een half uurtje in de koelkast kunt laten liggen (het zout trekt een groot deel van het vet uit de vis), het zout verwijderen, terug een klein beetje grof zeezout erin, en dan opvullen met verse salie. Tussen de visrooster, en dan regelmatig draaien zodat ze mooi krokant bakken...
Ik had het niet beter kunnen zeggen. Volgens mij gaat 't BBQ worden deze avond!
Stel je kritieken niet te scherp...
Fujifilm XT20 - Fujinon XF 18-55mm - Fujinon XF 35mm F2.0 - Nissin i60A - Nissin Air 1 commander
Ik heb beslist van dit jaar geen BBQs te doen als protest tegen de debiele reclame's van Devos-Lemmens. Jongens toch, zo'n spel maken over wat zetmeel met smaakstoffen.
Ik heb beslist van dit jaar geen BBQs te doen als protest tegen de debiele reclame's van Devos-Lemmens. Jongens toch, zo'n spel maken over wat zetmeel met smaakstoffen.
LOL
Wij gaan onze kleren niet meer wassen als protest tegen de debiele wasmiddelenreclames
Ik heb beslist van dit jaar geen BBQs te doen als protest tegen de debiele reclame's van Devos-Lemmens. Jongens toch, zo'n spel maken over wat zetmeel met smaakstoffen.
Oplossing, sausjes zelf maken
Of eens kijken bij de buren Calve
Vlees gewoon van BBQworst met spek er rond tot steaks en zoals vermeld de ribbetjes niet te vergeten
Men wordt hier steeds inventiever met de recepten, doe zo verder.
Gisteren dus 2 stukjes konijn op de BBQ gelegd, niet slecht, zeker niet maar toch wat droog wat typisch is aan konijnenvlees.
Spijt het gekocht te hebben? Nee. Zou ik het opnieuw komen? Nee.
Een twee maand oude Argentijnse ossehaas van ongeveer 1,5 kg goed inkruiden met een marinade van Worcestershire saus, gesmolten bruine suiker, chili poeder, gele mosterd, boter en wat wijnazijn.
3 minuten langs elke zijde op zeer hoog vuur dichtschroeien en dan nog een vijftal minuten op medium vuur. Tenslotte een vijftal minuten laten rusten onderbeschermende alu-folie. In flinterdunne schijfjes snijden en serveren met fleur de sel of zeezout...
Voor die sardientjes : het lekkerst zijn ze als je ze vers kunt kuisen (zeer goed naspoelen en droogdeppen), dan vullen met grof zeezout, een half uurtje in de koelkast kunt laten liggen (het zout trekt een groot deel van het vet uit de vis), het zout verwijderen, terug een klein beetje grof zeezout erin, en dan opvullen met verse salie. Tussen de visrooster, en dan regelmatig draaien zodat ze mooi krokant bakken...
Goede tip die ik de volgende keer zéker ga proberen.
Heb thuis nog steeds niet hetzelfde resultaat dan in Portugal...maar misschien dat de vakantiesfeer daar ook wél een rol kan spelen.Vraag mij nog steeds af waarom ze daar zoveel paprika's op de houtskool deponeerden Zou dat de smaak van de sardines dan zo goed beďnvloeden?
Vis, mag op de BBQ zéker niet ontbreken!
D70/18-70,D700/28-70, Tripod Velbon AEF-3,Lowepro Nova 4 AW,X-drive PRO 40Gb,SB600,SB900,Sigma APO Macro 180mm,Nikon 50mm 1.8, Sigma 70-200 2.8 APO DG,Sigma12-24,Bigma 50-500mm
BD0290BE
Comment