Oorspronkelijk geplaatst door palombian
Bekijk bericht
Daarom hebben sommige merken een "zelfreinigende condensor" bedacht waarbij het condenswater tegen het einde van de droogcyclus wordt gebruikt om de stofdeeltjes die tijdens het drogen toch nog door de filters geraken af te voeren met het condenswater.
Maar blijkbaar neemt dat water dan niet al het vuil mee, waardoor de sensor toch nog vervuilt, en die zit dus op een plaats waar de meeste gebruikers zelf niet bij kunnen, je moet dan een technieker laten komen (waardoor die warmtepompdroogkast duurder in gebruik wordt dan een gewone droogkast als er bijvoorbeeld om de 5 jaar een technieker moet langskomen om de sensor te reinigen).
De zelfreinigende functie zal waarschijnlijk het beste werken als er op het einde van de droogcyclus voldoende water in de opvangbak zit.
De droogkast geregeld op de maximale capaciteit gebruiken zal dan beter zijn dan telkens maar een beetje was drogen, want dan loopt er niet voldoende water over de condensor om het vuil weg te spoelen.
Dat zou toch een reden kunnen zijn waarom de ene gebruiker er eerder last van heeft dan de andere.
Het is ook aan te raden om telkens alle filters goed schoon te maken, een filter dat gedeeltelijk dicht zit, daar komt een grotere drukval over en dan is er een grotere kans dat er meer stofdeeltjes door de filteropeningen geraken.
Bij Bosch zit er ook een klein filtertje in de wateropvangbak, dat filtertje moet ook telkens uitgespoeld worden.
Comment