Re: Wat is je nieuwste aanwinst ?
Hier nu ook reeds een drietal jaar in gebruik en ook wij zijn van mening dat we het reeds veel langer hadden moeten hebben. Maar is dit niet voor alles zo waar je makkelijker mee werkt .
Ik kocht bvb. een tijd geleden een draadloze grastrimmer... die ik 25 jaar geleden had moeten hebben (maar die bestonden toen waarschijnlijk nog niet ). Vroeger al dat gesukkel met die draad, achter je aan sleuren, over de hagen/struiken gooien, trimmer weer aansluiten...enz.
Nog over inductie, vroeger zweerden de beroepskoks bij koken op gas, maar wanneer er vandaag de dag nieuwe restaurantkeukens dienen geïnstalleerd merkt men een duidelijk transitie naar inductie.
Wat er natuurlijk zal meespelen is dat inductie ongeveer 30 procent goedkoper is in verbruik dan gas (afhankelijk van energieprijzen uiteraard, vandaag de dag zal het misschien iets minder of misschien wel iets meer zijn ?) en dat er daarnaast ook een tijdwinst te behalen valt gedurende het koken van ongeveer 40 tot 50 procent. Ik ben zeker geen beroepskok, maar ik kook wel elke dag sedert ongeveer 15 jaar, ik ervaar dus wel degelijk het verschil. Wij komen van gas, naar vitrokeramisch, naar inductie.
Ook is het heel wat "koeler" in de beroepskeukens omdat er geen restwarmte verloren gaat en als bonus moet de ventilatie daardoor ook nog minder hard draaien.
Alleen maar voordelen dus (?). Ben er van overtuigd dat er wel zullen opduiken die het tegendeel beweren... en ik weet al wie .
Oorspronkelijk geplaatst door Binnenuit
Bekijk bericht
Ik kocht bvb. een tijd geleden een draadloze grastrimmer... die ik 25 jaar geleden had moeten hebben (maar die bestonden toen waarschijnlijk nog niet ). Vroeger al dat gesukkel met die draad, achter je aan sleuren, over de hagen/struiken gooien, trimmer weer aansluiten...enz.
Nog over inductie, vroeger zweerden de beroepskoks bij koken op gas, maar wanneer er vandaag de dag nieuwe restaurantkeukens dienen geïnstalleerd merkt men een duidelijk transitie naar inductie.
Wat er natuurlijk zal meespelen is dat inductie ongeveer 30 procent goedkoper is in verbruik dan gas (afhankelijk van energieprijzen uiteraard, vandaag de dag zal het misschien iets minder of misschien wel iets meer zijn ?) en dat er daarnaast ook een tijdwinst te behalen valt gedurende het koken van ongeveer 40 tot 50 procent. Ik ben zeker geen beroepskok, maar ik kook wel elke dag sedert ongeveer 15 jaar, ik ervaar dus wel degelijk het verschil. Wij komen van gas, naar vitrokeramisch, naar inductie.
Ook is het heel wat "koeler" in de beroepskeukens omdat er geen restwarmte verloren gaat en als bonus moet de ventilatie daardoor ook nog minder hard draaien.
Alleen maar voordelen dus (?). Ben er van overtuigd dat er wel zullen opduiken die het tegendeel beweren... en ik weet al wie .
Comment