Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

koksmessen

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #91
    Re: koksmessen

    De Santoku mes van de messen actie AH / Villeroy & Boch doet het best nog wel goed. Al gebruiken we hem niet zo vaak.

    De oude Sabartiers doen het ook nog wel goed, maar beginnen hier en daar wel wat te roesten. Na vele vaatwasbeurten.

    Mijn Fisslers zitten nog netjes in verpakking tot ik op mezelf ga wonen. En dan niet de Fisslers van 6 voor 100 a 150 euro, maar eerder 1 voor 100 a 150 euro.
    Waar een wil is, is een weg
    ---------------------------------

    Comment


    • #92
      Re: koksmessen

      Een goed mes, en een afwasmachine.... zeker niet doen.
      Beetje dreft, en dan goed spoelen, en direct afdrogen, maar zeker niet in de vaatwas, daar worden ze bot van.

      Comment


      • #93
        Re: koksmessen

        Ff inhaken op de koksmessen...ik weet niet of een broodmes ook hier onder valt maar ik neem aan dat een kok ook wel eens brood snijdt.
        Wil een goed en mooi broodmes kopen, maar kan moeilijk kiezen. Misschien zijn er hier ervaringsdeskundigen die me nog verder op weg kunnen helpen.
        Mijn keuze is Kai Shun Classic broodmes of Güde Alpha Olive broodmes..(21of 32 cm lemmet).
        Wil het graag bij deze twee houden.

        Comment


        • #94
          Re: koksmessen

          Chris ook broodmessen horen erbij. Wil je ze kopen via Knivesandtools? Zag dat ze beide hebben. Want als je het wilt kopen via een fysieke winkel, dan zou ik zeggen neem die het beste in je hand ligt. Beide zijn zeer mooie messen waar je heel wat jaren plezier van zal beleven. Ik denk niet dat je met een miskoop doet. De Kai Shun heeft me als voorkeur wegens Japans mes, maar aan de andere kant lijkt me de andere weer scherper gewoon op zicht. Dus neem gewoon 1 van de 2.
          Waar een wil is, is een weg
          ---------------------------------

          Comment


          • #95
            Re: koksmessen

            Ik geef de voorkeur aan een zo groot mogelijk mes omdat ge dan kunt snijden met langere uithalen.
            Een lang mes is ook makkelijker om een taart horizontaal door te snijden omdat ge dan het lemmer zichtbaar horizontaal kunt houden.
            Patric

            Comment


            • #96
              Re: koksmessen

              Oorspronkelijk geplaatst door Patric_M Bekijk bericht
              Ik geef de voorkeur aan een zo groot mogelijk mes omdat ge dan kunt snijden met langere uithalen.
              Een lang mes is ook makkelijker om een taart horizontaal door te snijden omdat ge dan het lemmer zichtbaar horizontaal kunt houden.
              Patric
              Daar heeft de beste patissier, Roger Vandamme, een trukje voor.
              Hij steekt de ronde deeg rondom met tandenstokers. Slim van hem hé.


              Sony A7II + Loxia 50mm + Vario Tessar FE 16-35mm + Tamron 70 - 300mm
              Fujifilm X-T4 + Samyang 12mm + Fujinon XF 27mm + Fujinon XF 35mm + Fujinon XF 16-55mm R LM WR + X-E2s.​

              Comment


              • #97
                Re: koksmessen

                Oorspronkelijk geplaatst door Rogier Bekijk bericht
                ?...als je het wilt kopen via een fysieke winkel, dan zou ik zeggen neem die het beste in je hand ligt. Beide zijn zeer mooie messen...
                Zou ze het liefst in winkel kopen omdat ik dan kan voelen hoe ze in de hand liggen...voor mij ook belangrijk..is natuurlijk een behoorlijk gewichtsverschil ..en wat anderzijds ook een rol speelt, wat Patrick-M schrijft...je kan snijden met langere uithalen..moet denk ik op zoek naar winkel in Duitsland waar ze beiden hebben..hier in de buurt (Venlo) geen gespecialiseerde winkels te vinden.

                Comment


                • #98
                  Re: koksmessen

                  Betreft de Globals : oppassen voor internetnamaak. De originelen hebben dikwijls een handvat dat zandgevuld is voor de balans. Als je nog een beetje goede oren hebt (ik nu niet meer dus) kan je dat horen als je er mee schudt.

                  Comment


                  • #99
                    Re: koksmessen

                    Oorspronkelijk geplaatst door Mullie Bekijk bericht
                    Ff inhaken op de koksmessen...ik weet niet of een broodmes ook hier onder valt maar ik neem aan dat een kok ook wel eens brood snijdt.
                    Wil een goed en mooi broodmes kopen, maar kan moeilijk kiezen. Misschien zijn er hier ervaringsdeskundigen die me nog verder op weg kunnen helpen.
                    Mijn keuze is Kai Shun Classic broodmes of Güde Alpha Olive broodmes..(21of 32 cm lemmet).
                    Wil het graag bij deze twee houden.
                    Ik gebruik voor brood een snijmachine van Berkel.

                    Comment


                    • Re: koksmessen

                      In beginsel ook in overweging genomen, maar vanwege te groot/plaats gebrek geen snijmachine.

                      Comment


                      • Re: koksmessen

                        Oorspronkelijk geplaatst door Mullie Bekijk bericht
                        In beginsel ook in overweging genomen, maar vanwege te groot/plaats gebrek geen snijmachine.
                        Goh, wij hebben een erg grote keuken maar hij staat evengoed zo vol als een ei .

                        Comment


                        • Re: koksmessen

                          Oorspronkelijk geplaatst door Mullie Bekijk bericht
                          In beginsel ook in overweging genomen, maar vanwege te groot/plaats gebrek geen snijmachine.
                          Wij hebben een erg grote keuken maar die staat evengoed eivol. Idem voor mijn garage, er kunnen drie auto's in maar momenteel kan er maar één auto binnen

                          Comment


                          • Re: koksmessen

                            Tja de garage is voor 1 auto en wat fietsen maar staat nu tjokvol met planten met planten...keuken is niet zo extreem groot maar wil wel wat plaats hebben om een boterham te smeren zonder alles opzij te moeten schuiven..haha..en om toch een beetje de lieve vrede te bewaren..

                            Comment


                            • Re: koksmessen

                              Oorspronkelijk geplaatst door Mullie Bekijk bericht
                              Ff inhaken op de koksmessen...ik weet niet of een broodmes ook hier onder valt maar ik neem aan dat een kok ook wel eens brood snijdt.
                              Wil een goed en mooi broodmes kopen, maar kan moeilijk kiezen. Misschien zijn er hier ervaringsdeskundigen die me nog verder op weg kunnen helpen.
                              Mijn keuze is Kai Shun Classic broodmes of Güde Alpha Olive broodmes..(21of 32 cm lemmet).
                              Wil het graag bij deze twee houden.
                              Ik heb enkel maar ervaring met die Kai Shun Classic messen , heb er daar intussen een redelijk assortiment van liggen , een broodmes heb ik echter niet. Voortreffelijke messen die voor mij persoonlijk heel goed in de hand liggen en vooral hun snede heel lang behouden. Ik koop ze bij een oude BD gediende Hans Van Rafelghem ( https://www.avr-toon.com/messen/japa...i/shun-classic ) , elk jaar slijpt Hans gratis je messen indien bij hem gekocht terug scheermesscherp , gewoon opsturen en hij stuurt ze op z'n kosten netjes geslepen terug naar je.

                              1D-X/ 6D /Sigma 50Art/85L/100L IS macro /16-35L IS /24-70LII /70-200F2.8L IS II/180L Macro /300F2.8L IS /500F4L IS /1.4xext /2x ext

                              Comment


                              • Re: koksmessen

                                Oorspronkelijk geplaatst door Mullie Bekijk bericht
                                Tja de garage is voor 1 auto en wat fietsen maar staat nu tjokvol met planten met planten...keuken is niet zo extreem groot maar wil wel wat plaats hebben om een boterham te smeren zonder alles opzij te moeten schuiven..haha..en om toch een beetje de lieve vrede te bewaren..
                                Ik begrijp.... Een Berkel verzet je niet met één arm. Onze keuken staat in een U met aanvullend in het midden een werkeiland en een eetblad los daarvan. Op het linkse deel van de U staan een professionele kneder van Vema (weegt een "ton"), een toaster, een Kenwood, een pizzaoven, de Berkel snijmachine en een droogoven van Stöckli. Op kerstavond hadden we amper plaats om nog een bord te zetten

                                Comment

                                Working...
                                X