Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

3 sterren met een luchtje...

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: 3 sterren met een luchtje...

    Mijn kinderen wouden vroeger ook niks dat nog rood of rauw was...
    Nu willen ze hun tonijn gewoon rauw (moet wel,heel,vers zijn), en de hierboven beschreven steak lusten ze maar al te graag.

    Nu, wij komen met een goede kilo to met 6 personen. 350g vind ik een héél stevige portie.

    Comment


    • #17
      Re: 3 sterren met een luchtje...

      Oorspronkelijk geplaatst door Sultana Bekijk bericht
      Dat is nu eens een heel goeie vraag. Niemand van onze Belgische koks heeft zo het koken in de vingers als Peter. En begin hier nu niet te zagen over de prijs wat helemaal niks ter zake doet en ook niet over het onderzoek die bezig is want dat is ook niet onze zaak.
      Hééél veel respect voor Peter en ik kijk graag naar zijn programma op tv, maar :
      als er gesjoemeld werd of wordt hebben we het recht dat te weten . Tenslotte belangt het ook ons aan omdat de centen die hij ontduikt wij weer maar eens moeten bijpassen.
      Maar : onschuldig tot tegendeel is bewezen zeker ?

      Comment


      • #18
        Re: 3 sterren met een luchtje...

        Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht
        ......

        Op Njam heb ik Peter Goossens zijn steak op,de volgende maniet zien bakken.
        Mooie domeinnamen die te koop staan. Domeinnamen voor alle doeleinden en grote variatie aan domeinnamen. Tegen een eerlijke prijs!

        grt,bouk.
        wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
        http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
        https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

        Comment


        • #19
          Re: 3 sterren met een luchtje...

          Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht
          Enero, je komt in de buurt.

          Op Njam heb ik Peter Goossens zijn steak op,de volgende maniet zien bakken.

          Oven op 65 graden, en de steak er een uurtje in laten opwarmen op een rooster(!), niet op een bord of pan. vooraf kruiden met peper en zout.
          Als je dan met alles klaar bent, dan leg je de steak een minuutje aan elke kant in een hete pan.

          Als je dan nog wat tijd nodig hebt, dan leg je de steak terug in de oven op 60 graden.
          Ook je borden kan je in de oven voorwarmen.

          Gewoon doen!
          Wel, dit is nu éénmaal de reden om een chef *** toe te kennen. Het verschil zit hem ergens...
          Zal dat zeker eens checken of met mijn zoon (gediplomeerd hobbychef die zijn steak zo het liefste bleu chaud eet) hiervan op de hoogte is.
          Last edited by enero; 26 december 2012, 12:25.
          Leeft en LAAT LEVEN !

          Comment


          • #20
            Re: 3 sterren met een luchtje...

            Belangrijk is ook dat het vlees even moet rusten... alvorens dit te serveren.
            Ik las ergens dit:
            "laat uw vlees rusten. Ge hebt dat stuk vlees zopas aan de meest gruwelijke temperaturen onderworpen,
            geef het wat tijd om opnieuw op positieven te komen. Dit geeft een merkbaar verschil in smaak!"
            Ubi bene, ibi patria.
            BD0388BE
            Een website

            Comment


            • #21
              Re: 3 sterren met een luchtje...

              Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
              Belangrijk is ook dat het vlees even moet rusten... alvorens dit te serveren.
              klopt, een paar minuten gewikkeld in aluminiumfolie.
              grt,bouk.
              wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
              http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
              https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

              Comment


              • #22
                Re: 3 sterren met een luchtje...

                En wanneer je alles gedaan hebt volgens de regels..lig ik al lang onderste boven..van de honger, van flauwte,
                perman
                canon EOS 350D, EOS 60D en een beetje glaswerk

                Comment


                • #23
                  Re: 3 sterren met een luchtje...

                  Oorspronkelijk geplaatst door perman Bekijk bericht
                  En wanneer je alles gedaan hebt volgens de regels..lig ik al lang onderste boven..van de honger, van flauwte,
                  Inderdaad, maar onze meest gegeten Vlaamse internationale trots verdient dat wel. Waar is de tijd dat wij ook onze frietjes nog zelf schilden en versneden, dat wij onze frietjes nog bakten in ossevet, dat wij onze biefsteak nog bakten in goeie boter, dat wij nog zout op onze frietjes strooiden, dat wij nog zelf onze mayonaise maakten in een diep bord met een vork...
                  Leeft en LAAT LEVEN !

                  Comment


                  • #24
                    Re: 3 sterren met een luchtje...

                    Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
                    Inderdaad, maar onze meest gegeten Vlaamse internationale trots verdient dat wel. Waar is de tijd dat wij ook onze frietjes nog zelf schilden en versneden, dat wij onze frietjes nog bakten in ossevet, dat wij onze biefsteak nog bakten in goeie boter, dat wij nog zout op onze frietjes strooiden, dat wij nog zelf onze mayonaise maakten in een diep bord met een vork...
                    Ik heb heimwee naar de tijd dat je bij het naderen van een frituur verschrikkelijke trek begon te krijgen en een puntzak met heerlijke frieten kon kopen. Nu zijn dat allemaal dezelfde eenvormige, steriele droge stokken in een kartonnen bak.

                    Comment


                    • #25
                      Re: 3 sterren met een luchtje...

                      Oorspronkelijk geplaatst door PaulM Bekijk bericht
                      ...... Nu zijn dat allemaal dezelfde eenvormige, steriele droge stokken in een kartonnen bak.
                      tja...tis ook geen 3 sterren hè.
                      grt,bouk.
                      wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
                      http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
                      https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

                      Comment


                      • #26
                        Re: 3 sterren met een luchtje...

                        Toch nog altijd beter dan wat je in een doorsnee hollandse frituur vindt.

                        Zoete mayonaise is standaard, en sommigen durven nog puree door vierkante gaten persen en dat frieten noemen.

                        Ach, je kan in Nederland wel goed eten bij een goed adres, maar de standaard in een doorsnee taverne of brasserie lig in Nederland toch lager.
                        En in Duitsland ka je al helemaal geen deftige steak vinden. Daar geloven ee je niet als je een saignant of bleu vraagt.

                        Comment


                        • #27
                          Re: 3 sterren met een luchtje...

                          Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht
                          .........

                          Ach, je kan in Nederland wel goed eten bij een goed adres......
                          klopt:

                          grt,bouk.
                          wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
                          http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
                          https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

                          Comment


                          • #28
                            Re: 3 sterren met een luchtje...

                            Inderdaad, maar onze meest gegeten Vlaamse internationale trots verdient dat wel. Waar is de tijd dat wij ook onze frietjes nog zelf schilden en versneden, dat wij onze frietjes nog bakten in ossevet, dat wij onze biefsteak nog bakten in goeie boter, dat wij nog zout op onze frietjes strooiden, dat wij nog zelf onze mayonaise maakten in een diep bord met een vork...

                            Hey,

                            ik doe het nog altijd op deze manier.
                            Nog nooit van die diepvries fritten in huis gehaald.

                            Ik vind het nog altijd helemaal geen moeite om het netjes allemaal zelf te doen.

                            Staf

                            Comment


                            • #29
                              Re: 3 sterren met een luchtje...

                              Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht
                              Toch nog altijd beter dan wat je in een doorsnee hollandse frituur vindt.

                              Zoete mayonaise is standaard, en sommigen durven nog puree door vierkante gaten persen en dat frieten noemen.

                              Ach, je kan in Nederland wel goed eten bij een goed adres, maar de standaard in een doorsnee taverne of brasserie lig in Nederland toch lager.
                              En in Duitsland ka je al helemaal geen deftige steak vinden. Daar geloven ee je niet als je een saignant of bleu vraagt.
                              Hangt er van af waar in Duitsland en bij wie Tommie.
                              Hier een paar goede adressen:

                              Alfons Schuhbeck, een topchef


                              Johan Lafer


                              Alexander Hermaan
                              Entdecken Sie die Welt von Alexander Herrmann. Sternekoch, Entertainer, Hotelier und Franke. Wir freuen uns auf Ihren Besuch in unserem Kosmos.

                              * die is nog in de leer geweest bij Roger Souvereyns (Scholteshof)

                              Mario Kotaska
                              Ubi bene, ibi patria.
                              BD0388BE
                              Een website

                              Comment


                              • #30
                                Re: 3 sterren met een luchtje...

                                Oorspronkelijk geplaatst door PaulM Bekijk bericht
                                Ik heb heimwee naar de tijd dat je bij het naderen van een frituur verschrikkelijke trek begon te krijgen en een puntzak met heerlijke frieten kon kopen. Nu zijn dat allemaal dezelfde eenvormige, steriele droge stokken in een kartonnen bak.
                                Op de kermis bij ons doen ze dat nog : echte heerlijke frieten in papieren puntzak!! Er is slechts 1 nadeel aan verbonden: lang aanschuiven tot aan je uiteindelijk aan de beurt komt, maar ja voor wat hoort wat, hé.

                                Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
                                Inderdaad, maar onze meest gegeten Vlaamse internationale trots verdient dat wel. Waar is de tijd dat wij ook onze frietjes nog zelf schilden en versneden, dat wij onze frietjes nog bakten in ossevet, dat wij onze biefsteak nog bakten in goeie boter, dat wij nog zout op onze frietjes strooiden, dat wij nog zelf onze mayonaise maakten in een diep bord met een vork...
                                dat is zo bij ons nog steeds zo, mijn vrouw is op dit gebied, gelukkig maar, oerconservatief!! Het vlees is nog steeds gebakken in goei boter en er is zout op de frietjes, mayonaise maakt zij ook nog in een bord met de vork en klopt ze net zo stijf als deze die in de handel verkrijgbaar is! 1 verschil echter met jou versie: zij schilt aardappelen en deze worden dan tot frietjes versneden

                                Maar blijkbaar is deze versie heden ten dage ongezond.... alhoewel wij nog steeds goede cholesterol waarden hebben (wij zijn 60+ en 60)
                                Last edited by RichKE; 27 december 2012, 14:06.
                                Canon 60D, Canon Rebel XT,wat geslepen glas, een driepikkel en een hoop dromen....

                                Comment

                                Working...
                                X