Re: Vergeten groenten;
Snijbonen is even geleden, nu het seizoen niet. Met azijn en ui uiteraard. Maar daarnet nog asperges, dat is nu het begin van het seizoen. En pastinaak, knolselder, savooi (met spek en smout), nog even wachten voor rammenas (met zout en kriek). En linzen! Met azijn, wortel, ui en gebakken bloedpens. Rapen is voor in de hutsepot in de winter, bij ons met Allerheiligen. En vroeger hadden we lavas (wilde selder) in de tuin, heerlijk in soep. Man dat heeft smaak! Stijtig genoeg heeft hij het loodje gelegd. Enkele blaadjes was genoeg. Bij ons ma staat er nog altijd een mispelaar als er zijn die dat kennen. Wel bijna geen vruchten meer (en ik lust ze niet).
Chicorei is de geroosterde wortel van witlof heb ik altijd geleerd. Een lepeltje bovenop de koffie. Bestaat dat nog "Pasha"?
Snijbonen is even geleden, nu het seizoen niet. Met azijn en ui uiteraard. Maar daarnet nog asperges, dat is nu het begin van het seizoen. En pastinaak, knolselder, savooi (met spek en smout), nog even wachten voor rammenas (met zout en kriek). En linzen! Met azijn, wortel, ui en gebakken bloedpens. Rapen is voor in de hutsepot in de winter, bij ons met Allerheiligen. En vroeger hadden we lavas (wilde selder) in de tuin, heerlijk in soep. Man dat heeft smaak! Stijtig genoeg heeft hij het loodje gelegd. Enkele blaadjes was genoeg. Bij ons ma staat er nog altijd een mispelaar als er zijn die dat kennen. Wel bijna geen vruchten meer (en ik lust ze niet).
Chicorei is de geroosterde wortel van witlof heb ik altijd geleerd. Een lepeltje bovenop de koffie. Bestaat dat nog "Pasha"?
Comment