Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Vergeten groenten;

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Vergeten groenten;

    Wie hier heeft er nog snijbonen gegeten?
    (als ik me niet vergis zijn dat in het Engels 'runner beans')
    Ubi bene, ibi patria.
    BD0388BE
    Een website

  • #2
    Re: Vergeten groenten;

    Ikke, maar ik ben vergeten wanneer.

    Comment


    • #3
      Re: Vergeten groenten;

      Van vorige week geleden....lekker. Eigen kweek, eigen tuin (dit jaar weinig opbrengst ).
      Nu worden die bewaard (opgeslagen) in de diepvries. Vroeger opgelegd in een aarden "tobben" met zout, veel zout (naar mijn eigen smaak, veel lekkerder dan diepvries).

      Voor de liefhebbers..

      Men neme een aarden geglazuurde kruik (tobbe)
      Was die uit met kokend water (kwestie van zo rein mogelijk te zijn)
      Doe hierin een laag (met de hand gesneden) snijbonen (de machinegesneden zijn te fijn)
      Strooi hierover zout (gewoon keukenzout)
      Terug bonen..terug zout....laatste laag is zout.
      Bovenaan een bordje met een afgekookte (netheid) kasseisteen (een beetje druk)

      Voor gebruik :
      Neem uit den tobben de hoeveelheid snijbonen als nodig
      Afkoken in gewoon water om te garen
      Desnoods het afkoken herhalen om het teveel aan zout te verwijderen (hangt af van de smaak)
      Een uitje (liefst sjalot) aanstoven samen met spekblokjes -als je dat graag hebt- en de afgekookte snijbonen toevoegen
      kruiden met peper (geen zout meer hé) en muskaatnoot
      Samen een beetje laten sudderen op een zacht vuurtje

      Gekookte aardappelen en een spieringcotelette (goed voor de colesterol) erbij

      Smakelijk
      perman
      canon EOS 350D, EOS 60D en een beetje glaswerk

      Comment


      • #4
        Re: Vergeten groenten;

        Zurkel is nog zo eentje.
        Vroeger was dan onkruid en kochten de arme mensen dat, nu betaal je daar 20 euro per kilo voor.

        Comment


        • #5
          Re: Vergeten groenten;

          Snijbonen kan je toch moeilijk een vergeten groente noemen??? Al is het wel al zo'n 20 jaar geleden dat ik het nog gegeten heb, maar dan vooral omdat ik het niet lekker vind.
          Bij vergeten groenten denk ik eerder aan kardoen, warmoes, molsla, pastinaak (in onze contreien, want in Engeland is dit nog een dagelijkse groente),...

          Pastinaak zet ik elk jaar in de tuin wegens zo lekker (als frietjes gebakken in de pan, of mee pureren onder de patatjes). Warmoes zet ik ook elk jaar, maar dan vooral omdat het zo mooi is (het heeft gewoon geen smaak en het tast verschrikkelijk hard de tanden aan wegens het oxaalzuur), Kardoen heb ik ook geprobeerd maar dat was een grandioze mislukking (zwarte bladluis, niet te doen... ik was er gewoon vies van). En molsla groeit er genoeg in onze gazon, maar dat vind ik niet lekker, hoop en al spaarzaam te gebruiken als een smaaktoetsje onder een salade. Zurkel heb ik nog nooit gegeten, maar dat ben ik wel eens van plan.
          Het schijnt dat muur ook lekker is. Altans volgens de hofleverancier...

          Geert

          Comment


          • #6
            Re: Vergeten groenten;

            Snijbonen. Eigen kweek.
            Schorseneren is er ook zo eentje. Zet ze niet zelf, maar ik lust ze daarom niet minder ....
            Zurkel, inderdaad is bitterder of zuurder dan spinazie maar toch de moeite
            Pissebloemsla of paardebloemsla

            Nu je het hebt over vergeten groenten, misschien ook maaltijden ? Kazakken met gerookte haring ... en wat boter ....
            https://www.fotospotter.be
            Je suis content d’être heureux

            Comment


            • #7
              Re: Vergeten groenten;

              Gisteren nog snijbonen gegeten!
              Vrouwtje wou mij een plezier doen en heeft speciaal voor mij snijbonen gemaakt.
              Jammer genoeg geen verse en er was wat weinig smaak aan....

              Waar is de tijd dat grootmoeder het elke week vers maakte....

              Comment


              • #8
                Re: Vergeten groenten;

                Ah snijbonen!! Vond ik eigenlijk altijd al lekkerder dan gewone prinsessenbonen. Je vindt ze nog wel vrij gemakkelijk, maar meestal zijn ze best prijzig. Schorseneren is al wat lastiger, zelfs diepgevroren zijn ze tegenwoordig zeldzaam. Pastinaak, aardpeer, ... duiken hier af en toe weer in de supermarkt op, vroeger moest je daar voor naar de bioshop. Andijvie vergeet ik dan weer te kopen maar is eigenlijk ook heel lekker. Rapen en rode bieten eten we dan weer wel regelmatig.

                Travel the world, take nothing but pictures, leave nothing but footprints.

                Comment


                • #9
                  Re: Vergeten groenten;

                  Gruwel..die lust ik niet, net als tuinbonen.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Vergeten groenten;

                    Alhoewel enigszins terug in de mode .. wie kent er nog snijbiet?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Vergeten groenten;

                      Oorspronkelijk geplaatst door FilipB Bekijk bericht
                      Gisteren nog snijbonen gegeten!
                      Vrouwtje wou mij een plezier doen en heeft speciaal voor mij snijbonen gemaakt.
                      Jammer genoeg geen verse en er was wat weinig smaak aan....

                      Waar is de tijd dat grootmoeder het elke week vers maakte....
                      Of zoals vroeger thuis door ons ma
                      We hadden ook zo'n machientje, groen van kleur met een ronde schijf in. Ik zie dat nog zo voor mij.
                      Hoe ons moeder die klaar maakte weet ik niet meer.
                      Ik dacht dat er ook een scheutje azijn aan te pas kwam voor een zoet-zure smaak.(?)
                      Ubi bene, ibi patria.
                      BD0388BE
                      Een website

                      Comment


                      • #12
                        Re: Vergeten groenten;

                        Oorspronkelijk geplaatst door xafke Bekijk bericht
                        Zurkel is nog zo eentje.
                        Vroeger was dan onkruid en kochten de arme mensen dat, nu betaal je daar 20 euro per kilo voor.
                        Dat werd niet gekocht hoor, dat werd in de weiden "gestoken"

                        Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
                        Of zoals vroeger thuis door ons ma
                        We hadden ook zo'n machientje, groen van kleur met een ronde schijf in. Ik zie dat nog zo voor mij.
                        Hoe ons moeder die klaar maakte weet ik niet meer.
                        Ik dacht dat er ook een scheutje azijn aan te pas kwam voor een zoet-zure smaak.(?)
                        dat machientje hadden en hebben we niet, maar zo zuur zoet werden ze door ons ma en nu ook thuis gemaakt, met azijn en ajuin en nog zo van alles zeker, maakt niet uit, maar wel zeeeeer lekker! Vorige week nog gehad met gekookte aardappelen en spek

                        Paardebloem, (chicorei) wordt bij ons in de buurt nog in de pannekoekendeeg gedaan en meegebakken.

                        Rode biet: neen dank U
                        Canon 60D, Canon Rebel XT,wat geslepen glas, een driepikkel en een hoop dromen....

                        Comment


                        • #13
                          Re: Vergeten groenten;

                          eet ze elke week wel een x.
                          eigen kweek.
                          5 grote emmers vol had ik dit jaar een super opbrengst.
                          vriezer vol maar ook met andere groente.
                          Sony Nex 5 E 16 mm F2.8/E 18-55 mm F3.5-5.6 Photoshopcs6

                          Comment


                          • #14
                            Re: Vergeten groenten;

                            Oorspronkelijk geplaatst door RichKE Bekijk bericht
                            Rode biet: neen dank U

                            Daar heb ik nog eens goesting in zie

                            Pastinaak eet ik ook soms nog eens.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Vergeten groenten;

                              Oorspronkelijk geplaatst door theokus Bekijk bericht
                              Of zoals vroeger thuis door ons ma
                              We hadden ook zo'n machientje, groen van kleur met een ronde schijf in. Ik zie dat nog zo voor mij.
                              Hoe ons moeder die klaar maakte weet ik niet meer.
                              Ik dacht dat er ook een scheutje azijn aan te pas kwam voor een zoet-zure smaak.(?)
                              Heb ik nog, gekocht in de jaren 90 ..
                              """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
                              George Orwell

                              Comment

                              Working...