Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

welke macrolens moet ik nemen ??

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #76
    Re: welke macrolens moet ik nemen ??

    het kiezen van een macro lens is er een van persoonlijke aard van wát wil je fotograferen. er wordt gesproken over "vaste" macrolenzen tot een bepaalde lengte, zoals 90 mm 120mm. je kan ook kiezen voor automatische tussenringen in combinatie met een Canon 70-200 USM EF-S met IS .

    de tussenringen van het merk Kenko is een set van 3 "automatische" ringen die alle gegevens van de lens naar de camera doorgeven. (nieuw rond de € 160.-- en op marktplaats voor minder te vinden) autofocus en Av en Tv blijven werken. de ringen hebben verschillende mm maten en zijn enkel of in kombinatie met elkaar te gebruiken.

    de tussenringen die je ook op andere lenzen van hetzelfde type of merk kan gebruiken halen het onderwerp dichterbij zonder dat je zelf dichterbij hoeft te komen. eigenlijk maak je dan van iedere lens een macrolens. en met een 70-200 met beeldstabilisator kun je van redelijk ver het onderwerp met tussenringen behoorlijk dichterbij halen.

    natuurlijk is slepen met een statief niet altijd wenselijk, maar er zijn ook kleine statieven ofwel "driepootjes" van ongeveer 30 cm hoog te koop. en deze zijn makkelijk mee te nemen en op lokatie ook makkelijk te plaatsen en te verplaatsen.

    Comment

    Working...
    X