Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

er was geen naakt op de shooting day - update

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #31
    Hier zijn geen woorden voor dus !
    Ik vrees dat je de zaak wel juist samenvat: er moesten mensen ( jij dus) uit en elke reden is dan goed....maar ik denk niet dat die dringende reden zal pakken hoor ( als dat al een troost is). De belgische arbedsrechtbanken zijn daar nogal strikt in, en zeker als je zegt dat de pc belast wordt als voordeel in natura dan mag je die ook gewoon privé gebruiken ( binnen bepaalde grenzen uiteraard). Daarenboven is een dringende reden geen willekeur en moet het gaan om situaties waarin een verdere samenwerking door zo'n ernstige, zware fouten van de werknemer onmogelijk wordt; dus als je bvb al verschillende , schriftelijke en aangetekende waarschuwingen hebt gekregen over het verkeerd gebruik van die laptop. Geen enkele rechtbank aanvaardt dat dit zo maar gebeurt! Ik vermoed zelfs dat een 'stevig' gesprek tussen een (vakbonds-)jurist en de werkgever de zaak al kan deblokkeren. En de arbeidsrechtbanken werken dus wel snel en efficiënt.
    Ik begrijp je eerste paniek, maar ik ben er zeker van dat je met een vakbond hier een zeer makkelijke zaak hebt. Ik hoop dat je gesyndiceerd bent: er zitten daar-zoals al gezegd- uitstekende specialsten in arbeidsrecht.( en de dienstverlening is dan inbegrepen in je bijdrage).
    Als je zegt dat je functie conultancy is dan ga ik er nu (zonder dossier te kennen) van uit dat je opzegveroeding berekend dient te worden volgens bepaalde formules....( zoek maar eens op formule Claeys of Major)
    Een magere troost uiteraard, maar toch dat.

    Hoe ellenidg dit ook weer is, volhouden !
    Peter

    http://www.pixagogo.com/?Peter Warson
    http://www.photoblog.be/peterwarson

    Comment


    • #32
      inderdaad ... ik heb al contact met een advocaat en die haalt die formule ook aan ... en je zegt het correct ..formule, de meesten denken dat het een wet is maar het is een richtlijn die de rechtbank niet hoeft te volgen ...

      we zullen maar eens naar het intermim bureau gaan stappen se...

      Originally posted by Peter1
      ....
      Als je zegt dat je functie conultancy is dan ga ik er nu (zonder dossier te kennen) van uit dat je opzegveroeding berekend dient te worden volgens bepaalde formules....( zoek maar eens op formule Claeys of Major)

      Comment


      • #33
        Spijtig om dat te horen,

        de wet Claeys is inderdaad een richtlijn voor de rechtbank, maar wordt in de meeste gevallen gevolgd. Als je reeds lang in dienst was, dan zou je bvb. kunnen voorstellen om één maand minder vooropzeg te krijgen, dan de bepalingen van de wet Claeys. Kort gezegd komt het hier op neer:

        - De opzeggingstermijn voor bedienden wordt gedeeltelijk bepaald door de jaarwedde. Indien de werkgever een opzegging betekent na 31/12/2002 dan geldt dat wie minder verdient dan € 25.921 (2002 : € 25.277) gedurende de eerste vijf jaar recht heeft op een opzeggingsperiode van minstens drie maanden.

        - Werknemers met een brutojaarloon hoger dan € 25 921 (2002 : € 25.277) maken bij ontslag "minstens" aanspraak op een opzeggingstermijn van drie maanden per begonnen schijf van 5 jaar dienst. Die minimumtermijn kan evenwel nog worden verlengd hetzij bij overeenkomst tussen werkgever en werknemer gesloten ten vroegste op het ogenblik waarop de opzeg wordt gegeven hetzij door de arbeidsrechtbank.

        Je kan je opzegtermijn volgens de wet Claeys laten uitrekenen op:
        http://www.sd.be/web/tobi/OpzegTermijn/default.asp?languageid=1
        --
        Quidquid latine dictum sit, altum videtur!

        Comment


        • #34
          Héél erg
          Veel kans dat je dat allemaal wint maar in afwachting ben je wel erg gekl...
          Werkgever kan dat toch wel chiquer afhandelen, nu verliezen beide partijen.

          Comment


          • #35
            Originally posted by Igoforit
            Philippe,
            Wiseguy lijkt me een wijze gast.
            Sterkte en succes,
            Jos
            Verre van, ik dacht gewoon dat dit zou kunnen helpen
            Je leert soms toch nog wel iets nuttig op school

            pfff ik hoop dat ik nooit in zulke situatie terecht kom.
            Canon Powershot A70.

            Comment


            • #36
              Philippe,

              Ik begrijp dat dit momenteel bijzonder moeilijk is om rationeel te denken. Dat is echter op vandaag het enige wat je moet doen. Ik werk al 16 jaar als personeelsverantwoordelijke en ik weet hoe moeilijk het is als werkgever om een ontslag om dringende reden in te roepen.
              Ik stel voor dat je nu eerst en vooral wacht tot je een aangetekend schrijven krijgt (binnen de drie werkdagen) met vermelding van de exacte reden van je ontslag.
              In een procedure gaan ze dan enkel kunnen verwijzen naar die redenen, al de rest telt voor niets.

              Pas wanneer je die brief hebt ontvangen, onderneem je stappen. Niet naar de vakbond, rechtstreeks naar een gespecialiseerd advocaat (indien nodig geef ik je via mail een adres van een zéér goeie én betaalbare).

              Een dringende reden kan in Belgie als twee voorwaarden terzelfdertijd vervuld zijn: de samenwerking moet onmiddellijk én definitief onmogelijk zijn. Maw je moet de reden die ze aangeven op hun brief (en niet tijdens het gesprek, want dit is van géén tel) toetsen aan die twee voorwaarde.

              In plaats van nu emotioneel beginnen doen, eerst en vooral nakijken als ze de procedure correct spelen: zoniet betalen ze je zowieso uit.
              DSe meeste dringende redenen worden procedurieel verkeerd gespeeld ! En beschouw dit dan als een extra manier om langs de kassa te passeren.
              Ook heel belangrijk: teken géén enkele dading alvorens met een advocaat te hebben gesproken.
              Ik wens je veel sterkte en zorg dat je emotioneel niet in de knoei raakt om rationeel te kunnen terug slaan.

              Succes

              Peter

              Steeds bereid via mail of telefoon extra hulp te bieden.
              Peter D.

              Canon AE1 in de kast...
              Canon S50 sedert 2004
              Nu mijn Nikon D50 en nog veel te leren ....
              http://peter312.fotopic.net

              Comment


              • #37
                natuurlijk maakt de vakbond de brug vandaag ;-) maar geen nood, ik heb al iemand gevonden die aan je eisen voordoet ... is een gespecialiseerde advocaat en ik heb mijn ontslagbrief 's avonds na mijn gesprek al ontvangen dmv van een gerechtsdeurwaarder

                Mijn advocaat moest lachen toen ze de brief las dus ... ik ga me zeker niet laten doen

                het enigste waar ik wel schrik voor heb is een deftige job terug vinden ...maar eigenlijk... ik ben ook een beetje blij dat ik het hoofdstuk van mijn exwerk bijna kan afsluiten

                Comment


                • #38
                  Philippe,

                  Wat ik nu ga zeggen klinkt raar, maar geloof me vrij. Kruis vandaag in je agenda 10 mei 2004 aan.
                  Durf op die dag terugkijken: en ik ben er zeker van dat je gelukkig zal zijn met wat vandaag is gebeurd.

                  Succes

                  Peter
                  Peter D.

                  Canon AE1 in de kast...
                  Canon S50 sedert 2004
                  Nu mijn Nikon D50 en nog veel te leren ....
                  http://peter312.fotopic.net

                  Comment


                  • #39
                    Hallo Philippe.

                    Ik ben verbijsterd door uw bericht, maar ik wil er toch één en ander over zeggen.
                    Omdat ik zelf werk op de RVA, en zelfs op die dienst (in Mechelen) waar uw probleem zou terechtkomen indien u hier woonde, wil ik toch een paar dingen verduidelijken.

                    Het is alweer een algemeen verspreid stadsverhaal dat u zes maanden zonder werkloosheid zou zitten in uw situatie.
                    Als u uitkeringen aanvraagt, doe dat onmiddellijk en wacht niet tot u zelf werk hebt gevonden. Zelfs al bent u maar een week werkloos, dan nog is het helemaal niet zeker dat u die uitkeringen niet zal krijgen.

                    Als op uw C4 een dringende reden staat, moet ook uit de ontslagbrief blijken WAT de dringende reden is. Dat is hoedanook ook nodig voor de RVA, want die gaan niet schorsen als zij niet honderd procent zeker zijn van de feiten.

                    Misschien gaat de RVA eerst uitleg vragen aan de werkgever, als zij niet voldoende gegevens hebben met de C4 en de opzegbrief.
                    Pas als het op een schuld van u lijkt, zal u uitgenodigd worden voor een gesprek. Waarbij u dus de kans krijgt om als laatste maar als even belangrijkste uw versie te geven van de reden van uw ontslag.

                    En pas als uit de feiten blijkt dat u door uw houding of door die fout uw ontslag hebt uitgelokt, zal de RVA inderdaad een sanctie uitspreken. En het huidige 'tarief' voor een schuldig ontslag is 6 weken, en niet 6 maanden.
                    Als uit de feiten blijkt dat de RVA het eigenlijk niet weet of u schuld heeft, dan komt er geen sanctie. Want het is NIET zo dat de RVA zomaar de versie van de werkgever aanneemt.

                    Als u toch een sanctie zou krijgen, ga dan in beroep bij de arbeidsrechtbank. Als u daar de zaak wint tegen de werkgever, omdat de arbeidsrechtbank dus oordeelt dat u geen schuld hebt, zal u ook de zaak winnen tegen de RVA, want die hebben u dan ten onrechte schuldig bevonden.
                    Het is natuurlijk wel zo dat, als de arbeidsrechtbank de werkgever veroordeelt tot het betalen van een verbreking, dat u de werkloosheid voor die periode zal moeten terugbetalen. Niet wegens uw schuld, maar omdat u dan loon zult krijgen voor die periode.

                    Wat natuurlijk ook nodig is, is de verklaring dat u niet berust in een ontslag zonder opzeg, want dat zou betekenen dat u de schuld voor de dringende reden toegeeft. Als u lidgeld betaalt voor de vakbond, is het nu het ogenblik om gratis van hun diensten voor juridische bijstand gebruik te maken, zowel voor de RVA als zeker voor de rechtszaak in verband met uw eis voor verbreking. En als ge toch wilt betalen voor een advokaat, neem dan niet iemand die specialist is in strafzaken of echtscheidingen, want die kennen niets van de sociale wetgeving. Dat is ook mijn ervaring.

                    Ik wil er nog aan toevoegen dat ik mij uiteraard niet kan en wil moeien met een dossier van mijn collega's in Leuven, maar u mag gerust naar mij verwijzen als ze wat uitleg willen over uw hobby en shootingdays.


                    Peter BEYAERT

                    Comment


                    • #40
                      Hallo,

                      Toch mooi (alhoewel het misschien niet de beste woordkeuze is) om te zien hoeveel mensen nog sociaal geëngageerd zijn en dadelijk in de bres springen voor een mede-forumlid.

                      Jaja
                      Voorzitter Belgiumdigital VZW - Nikon Z6II, Sony A7III, Sony A7II, Canon G5XMkI, Olympus E-M1MkII, allen met wat glaswerk ...
                      Mijn webalbums: https://www.flickr.com/photos/jajabd/sets/ Mijn weblog: http://jajabd.wordpress.com

                      Belgiumdigital: uw digitale thuishaven!

                      Comment


                      • #41
                        Peter BEYAERT,
                        ongelooflijk bedankt, je hebt een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren ...

                        Ik heb dit nu afgeprint en neem het vandaag mee naar de advocaat en woensdag morgen ga ik dadelijk naar de rva ...

                        thanks !

                        Comment


                        • #42
                          Hallo Philippe.

                          Eén ding moet je woensdag echt niet doen, en dat zeg ik om mijn collega's uit Leuven te sparen, en dat is naar de RVA gaan.
                          Die mensen hebben niet eens een dossier!
                          Je gaat daar iets gaan uitleggen, terwijl die mensen nog niet eens weten dat je werkloosheidsuitkeringen aanvraagt.
                          Je moet wel naar de VDAB om u in te schrijven, en naar een 'uitbetalingsinstelling'. Dat is de Hulpkas voor als je niet bij de vakbond bent, of anders naar die vakbond waar je al lidgeld betaalt.
                          En dié mensen gaan dat dossier samenstellen, met uw C4 en uw ontslagbrief, om het dan naar de RVA te sturen.
                          En pas een vijftal werkdagen nadat het dossier dààr is samengesteld, zullen ze op de dienst Betwistingen van de RVA in Leuven effectief weten dat u een probleem heeft.
                          En dan gaan ze hun onderzoek doen: eventueel eerst contact opnemen met de werkgever, en dan - *als ze het nog nodig vinden - u een brief sturen met een datum voor een afspraak die minstens 10 kalenderdagen na de datum van die brief moet vallen.
                          En dan pas kan je eigenlijk op de RVA terecht, want dan hebben zij een volledig dossier, op één ding na, en dat is uw verklaring.

                          *als ze het nog nodig vinden : het gebeurt regelmatig dat een dossier na de versie van de werkgever zonder gevolg geklasseerd wordt; maar bij 'dringende reden' is dat niet zo waarschijnlijk, want ook de werkgever zal met 'sluitende' bewijzen afkomen.

                          En zonder u valse hoop te willen geven - want ik ken het dossier niet natuurlijk (ik heb ook maar één van de partijen gelezen) - wil ik dit ook nog toevoegen:
                          Het is al zeer dikwijls gebeurd dat ik bij voorbereiding van zo'n 'verhoor' (wat een vies woord) en dus met de versie van de werkgever bedenk dat de werknemer wel met 'zeer goede papieren' zal moeten afkomen. Om dan vast te stellen dat die werknemer gewoon goede papieren heeft, waarbij de versie van de werkgever volledig wordt tegengesproken.

                          En nogmaals, àls de RVA het dan echt niet weet, dan geven ze het voordeel van de twijfel automatisch aan de werknemer. Al is het maar omdat die het dan met de vingers in de neus zal halen op de arbeidsrechtbank.

                          Comment


                          • #43
                            Philippe
                            FYI: ongeacht of je al wel dan niet gesyndiceerd was, je kan steeds op de vakbond van je keuze binnenstappen en hen het geval uitleggen.
                            Wel zal men je vragen, indien je juridische of andere bijstand wenst, om je aan te sluiten.
                            Als je lid bent is dit volledig gratis en uit ondervinding weet ik dat deze mensen uiterst professioneel bezig zijn.
                            De maandelijkse bijdrage is klein en in sommige gevallen trek je op het einde van het jaar hier een aanzienlijk percentage van terug.
                            Ik zou je dit ten zeerste aanraden alvorens andere stappen te ondernemen.
                            Nog veel suc6

                            Jo(han)
                            Verplicht "Politiek Correct Denken" is de ondergang van onze democratie en leidt tot extremisme.

                            Comment


                            • #44
                              Wij wensen je heel veel sterkte toe, wij zijn net als de anderen sprakeloos wat je is overkomen we wensen je heel veel sterkte en wijsheid, we weten niet hoe het in belgie aan toe gaat maar hopen dat je de zaak zeker zal winnen.

                              groetjes en een knuffel van laura en hans
                              politie honden trainen en glamour fotografie

                              Comment


                              • #45
                                Hoe is het nu afgelopen?

                                Comment

                                Working...
                                X