Sinds enkele maanden kneed ik het deeg voor ons brood handmatig. Ik deed dat op een plateau van bamboehout, dat ik meermaals had verzadigd met een neutrale natuurlijke olie. Het deeg bleef echter plakkerig om te kneden omdat het contact met het blad niet glad genoeg was.
Ik heb daarom de plank driemaal een laag yachtvernis gegeven, maar achteraf stel ik mij nu de vraag of dit nu wel verstandig is geweest. M.a.w. kan deze vernis nu giftige bestanddelen afgeven aan het brooddeeg?
Bestaat er een vernis die in dat opzicht wel voedselveiligheid is of kan ik mij beter een marmeren of granieten plaat hiervoor aanschaffen?
Alvast bedankt voor de reacties.
Ik heb daarom de plank driemaal een laag yachtvernis gegeven, maar achteraf stel ik mij nu de vraag of dit nu wel verstandig is geweest. M.a.w. kan deze vernis nu giftige bestanddelen afgeven aan het brooddeeg?
Bestaat er een vernis die in dat opzicht wel voedselveiligheid is of kan ik mij beter een marmeren of granieten plaat hiervoor aanschaffen?
Alvast bedankt voor de reacties.
Comment