Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Wil jij ook de werking van Belgiumdigital ondersteunen? Verleng of start dan je vzw-lidmaatschap en geniet van voordelen bij activiteiten en kortingen bij onze partners.
Geef mij maar lekkere verse frietjes op de gewone manier gebakken in Palmvet.
Wij bakken nooit frieten. Wij gaan naar het tweede bekendste frietkot van Brugge: rechts van de Halletoren.
Dat is 144 meter van hier. Die zijn nog goed krokant als ik thuis kom.
(PS: voor de Bruggelingen : rechts is tegenwoordig beter dan links. )
" Leven is slecht voor de gezondheid. " (Jacques Brel )
Wij bakken nooit frieten. Wij gaan naar het tweede bekendste frietkot van Brugge: rechts van de Halletoren.
Dat is 144 meter van hier. Die zijn nog goed krokant als ik thuis kom.
(PS: voor de Bruggelingen : rechts is tegenwoordig beter dan links. )
't Is met frietjes hetzelfde als met al die "light" troep dat ze verkopen...
Vergeet die air-fryer toestanden.
Eet GOEDE frietjes in frietvet ( of iets gezonder "olie" ) gebakken, maar eet eens een keer minder.
Maar als je ze dan eet, kies dan goede, "lekker" vettig !
”Dans la vie Il faut être bon - Mais pas deux fois
Si non, on devient bonbon
Et les gens nous mangent !"
Gisteren 2 schnitzels en een hamburger (voor de dochter) gebakken in één keer in de AF, lekker krokant en niet vet.
Als je die in de pan bakt zuigen die al het vet op dat je er in gooit.
En frieten van een goeie frituur kan niets tegen op hoor. (hier 1Km vandaan)
Gisteren 2 schnitzels en een hamburger (voor de dochter) gebakken in één keer in de AF, lekker krokant en niet vet. Als je die in de pan bakt zuigen die al het vet op dat je er in gooit.
En frieten van een goeie frituur kan niets tegen op hoor. (hier 1Km vandaan)
Die schnitzels wel, omdat ze rondom in de chapelure zitten, die hamburger echter.... tenzij die ook in de chapelure gewenteld werd.
Als je veel vet wil binnen hebben, eet dan maar veel zaken die rondom van een laagje chapelure voorzien zijn, dat is al lang geweten, je kan blijven olie of andere vetstoffen toevoegen bij het bakken.
We spelen al vet genoeg binnen zonder dat we het weten.
Hier komt niks in huis met chapelure juist omwille van dat vetopslorpen, met uitzondering van af en toe eens kroketten (max een paar keer per jaar).
Tot aankoop overgegaan...... Voorlopig tevreden, vandaag snel even 12 diepvries escargots in de hete lucht friteuse......12 min later op mijn bord.....niks op aan te merken...
There is no such thing in anyone's life as an unimportant day. / Alexander Woollcott
A diplomat is a man who always remembers a woman's birthday but never remembers her age. Contra principia negantem disputari non potest. BD Lidnummer : BD0394BE
Oorspronkelijk geplaatst door Black B@nditBekijk bericht
Moet je daar "fabrieksfrieten" in bakken, of mag je ook zelf de aardappelen schillen en snijden?
Ik heb ooit een paar verschillende merken diepvriesfrieten gekocht, maar ik heb er nog geen gevonden die even lekker zijn als zelfgemaakte frieten.
Als de frieten voorgebakken zijn, dan is een gewone frietketel een heel stuk sneller, en dat is handig als je meer porties nodig hebt binnen een bepaalde tijd (niet iedereen blijft een half uur aan tafel zitten, en bovendien is dan ondertussen de rest van het eten ook koud geworden).
De frietketel zet ik hier onder de dampkap, het grootste deel van het vocht en de geur wordt dan naar buiten afgevoerd (als het buiten koud is, dan zie je heel goed hoeveel waterdamp er zo wordt afgevoerd, vooral tijdens het voorbakken).
Helemaal geurvrij is dat dan niet, je ruikt nog wel dat er frieten gebakken worden, maar het is zeker niet overdreven.
Bart , zelfgesneden frieten zijn zeker niet zoals gebakken in gewone frietpot. Is hier al een tijd in onbruik geraakt.
Tot aankoop overgegaan...... Voorlopig tevreden, vandaag snel even 12 diepvries escargots in de hete lucht friteuse......12 min later op mijn bord.....niks op aan te merken...
There is no such thing in anyone's life as an unimportant day. / Alexander Woollcott
A diplomat is a man who always remembers a woman's birthday but never remembers her age. Contra principia negantem disputari non potest. BD Lidnummer : BD0394BE
Tot aankoop overgegaan...... Voorlopig tevreden, vandaag snel even 12 diepvries escargots in de hete lucht friteuse......12 min later op mijn bord.....niks op aan te merken...
Toppie.
Vandaag sate's gemaakt voor bij de nasi. Heerlijk en zo klaar.
Reeds 2 airfryers gaven er de brui aan na slechts enkele malen gebruik. Deden niets meer. Ik wacht met proper maken tot het toestel is afgekoeld. Nog iemand die zulks heeft ondervonden?
In feite denk ik met heimwee terug naar vroeger toen je een frietkot kon ruiken van twee straten ver en vervolgens een onweerstaanbare honger kreeg...
In een puntzak met veel zout en mayonaise, lekkerrrrrr.
Ik heb me lang verrot gezocht naar de olie/vet die ze toen gebruikten maar omwille van een bepaalde reden is die gewoon niet meer te vinden. De reden van dat vet zou zijn dat er een zeker % paardenvet inzat (dixit iemand van de kokschool Spermalie).
Wij maken onze frieten zelf en bakken in kokosvet.
Nooit begrepen waarom die droge stokken van McDonalds uberhaupt worden gegeten.
Reeds 2 airfryers gaven er de brui aan na slechts enkele malen gebruik. Deden niets meer. Ik wacht met proper maken tot het toestel is afgekoeld. Nog iemand die zulks heeft ondervonden?
Ik heb een Philips en die gebruiken we al vijf jaar probleemloos. Maar die is wel driemaal duurder dan de namaak brol die tegenwoordig al voor €49 wordt verkocht.
Comment