Als ik iemand kan blij maken met deze tip.....
Warm roken stelt niks voor, koud roken is een ander paar mouwen omdat de t° niet boven de 28 °C mag gaan. Tot dusver behielp ik me met een soldeerbout van 100 W en vochtige hakseling van eik uit eigen tuin.
Die moest wel in de gaten worden gehouden en ieder uur worden bijgevuld met vers. Laatst heeft de bout het begeven, logisch als hij niet kan koelen in die smeulende massa.
Sindsdien van alles en nog wat geprobeerd en het was altijd wel iets.
Maar nu de cold smoker ontdekt van Barbecook
Het dingetje rechts, makkelijk zelf te maken maar voor 25 € niet te moeite. Ik gebruik ook al lang de rookoven ernaast (iets van een 65 € in de Makro)
Gisteren geprobeerd en het doet wat ze beloven : uren lang smeulen zonder omkijken. Overnacht ? Geen probleem !
Aansteken met een theelichtje en dat laatste na een kwartier wegnemen.
Vannacht kaas gerookt en gemarineerde rosbief (die nu aan het drogen is).
De rosbief is een variatie op het zéér lekkere (en zéééééér dure) torkad ren uit Noord Zweden (gerookt en gedroogd rendiervlees)
Te koop bij de grotere AVEVE (de onze vond ik bij Depreitere in Koekelare)
Warm roken stelt niks voor, koud roken is een ander paar mouwen omdat de t° niet boven de 28 °C mag gaan. Tot dusver behielp ik me met een soldeerbout van 100 W en vochtige hakseling van eik uit eigen tuin.
Die moest wel in de gaten worden gehouden en ieder uur worden bijgevuld met vers. Laatst heeft de bout het begeven, logisch als hij niet kan koelen in die smeulende massa.
Sindsdien van alles en nog wat geprobeerd en het was altijd wel iets.
Maar nu de cold smoker ontdekt van Barbecook
Het dingetje rechts, makkelijk zelf te maken maar voor 25 € niet te moeite. Ik gebruik ook al lang de rookoven ernaast (iets van een 65 € in de Makro)
Gisteren geprobeerd en het doet wat ze beloven : uren lang smeulen zonder omkijken. Overnacht ? Geen probleem !
Aansteken met een theelichtje en dat laatste na een kwartier wegnemen.
Vannacht kaas gerookt en gemarineerde rosbief (die nu aan het drogen is).
De rosbief is een variatie op het zéér lekkere (en zéééééér dure) torkad ren uit Noord Zweden (gerookt en gedroogd rendiervlees)
Te koop bij de grotere AVEVE (de onze vond ik bij Depreitere in Koekelare)
Comment