Al jaren probeer ik tevergeefs in belgische winkels snijselder te krijgen. Het is een selderijsoort die zeer fijne takjes heeft zoals bladpeterselie/koriander en gebruikt wordt zoals peterselie/koriander. Nochtans moet dit gewoon een inheemse plant zijn. Keer op keer moet ik over de grens naar Nederland om het te kopen, waar het in elke supermarkt/groentewinkel te koop is.
Door de zeer fijne takjes/blaadjes ideaal voor o.a. mosselen, omdat de fijne stukjes goed de schelp indringen. De smaak is ook veel intenser en aromatischer dan de saaie bleekselder.
Hoe komt het dat dit kruid zo moeilijk, zelfs niet te krijgen is in België ? Ik ben zelfs naar speciale groentewinkels geweest, waar ze de meest exotische groenten/fruit verkopen zoals aardpeer, mangustan, longgans, rambutans......maar een inheems plantje als de snijselder: nooit van gehoord.....
De plant heet ook wel chinese selderij, soepgroente (surinaams-nederlands) en selderie.
Door de zeer fijne takjes/blaadjes ideaal voor o.a. mosselen, omdat de fijne stukjes goed de schelp indringen. De smaak is ook veel intenser en aromatischer dan de saaie bleekselder.
Hoe komt het dat dit kruid zo moeilijk, zelfs niet te krijgen is in België ? Ik ben zelfs naar speciale groentewinkels geweest, waar ze de meest exotische groenten/fruit verkopen zoals aardpeer, mangustan, longgans, rambutans......maar een inheems plantje als de snijselder: nooit van gehoord.....
De plant heet ook wel chinese selderij, soepgroente (surinaams-nederlands) en selderie.
Comment