Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hmmm...

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Hmmm...

    Het witloof staat hier al te pruttelen. Straks de hesp eromheen, wat bechamel-kaassaus erover en in de oven. Pureetje erbij, een witbierke, ... hmmm.
    Panasonic FZ-1000 - Nikon D7000 - Tamron 17-50 DiII - Tokina 11-16 - Nikkor 70-300 VR - Nikkor 50 1.8 - SB-800 - http://pbase.com/alain_db
    And why do we fall, Bruce?

  • #2
    Re: Hmmm...

    ...mogen we komen eten?
    Krijg al het water in m'n mond. Lekker

    Bij ons zullen het vanavond gewoon boterhammen (13-granen brood) met kaas worden.
    De keus zou snel gemaakt zijn
    Nikon D300² met MB-D10, verzameling intelligent Nikkor glaswerk 6 tem 600+ en TC-14E/17E II, SB900²/SB800², R1C1, FlexRing 6400, B&W/Lee/Singh-ray Filters, extra pootjes van Manfrotto/Gitzo/Joby,...
    "Casu Consulto - Modo Fac"

    Comment


    • #3
      Re: Hmmm...

      Oorspronkelijk geplaatst door alain db Bekijk bericht
      Het witloof staat hier al te pruttelen. Straks de hesp eromheen, wat bechamel-kaassaus erover en in de oven. Pureetje erbij, een witbierke, ... hmmm.
      Muv het biertje heb je voor mij een topgerecht te eten vanavond

      Comment


      • #4
        Re: Hmmm...

        Oorspronkelijk geplaatst door alain db Bekijk bericht
        Het witloof staat hier al te pruttelen. Straks de hesp eromheen, wat bechamel-kaassaus erover en in de oven. Pureetje erbij, een witbierke, ... hmmm.
        man man man, lekker !

        heb net twee koppen dikke maaltijdsoep op. denk dat dat zal volstaan voor vandaag.
        (indien niet, dan hou ik jullie op de hoogte )

        Comment


        • #5
          Re: Hmmm...

          Witlof,hmmmm. moet helaas naar de griek voor een verjaardagsfeestje
          Groeten,
          Leentje

          Comment


          • #6
            Re: Hmmm...

            Gisteren een variatie hierop klaargemaakt nl met prei.
            Enkel omdat de zoon dat zo lekker vindt, want aan mij is dit niet besteed....
            Wat vinden jullie daar lekker aan? De korst van de kaas?
            Ik ken lekkerdere bereidingen met witlof! De bechamelsaus kills de smaak van het witlof.
            Mijn gedacht hé
            Maar laat het u vooral smaken
            Miel
            D90 - D70 - F80 + glas

            Comment


            • #7
              Re: Hmmm...

              Oorspronkelijk geplaatst door alain db Bekijk bericht
              Het witloof staat hier al te pruttelen. Straks de hesp eromheen, wat bechamel-kaassaus erover en in de oven. Pureetje erbij, een witbierke, ... hmmm.
              Buhhhh ben net even over mijn ... gegaan, na dit te hebben gelezen.
              nog erger dan spruitjes of prei.

              ga hier voor peen en uien met klapstuk.
              grt,bouk.
              wie niet spreekt wordt niet gehoord, wie niet schrijft wordt niet gelezen.
              http://s281.photobucket.com/user/tut...0polder?sort=3
              https://www.facebook.com/profile.php?id=100008593234290

              Comment


              • #8
                Re: Hmmm...

                En ik ga me deze maken
                Ubi bene, ibi patria.
                BD0388BE
                Een website

                Comment


                • #9
                  Re: Hmmm...

                  Oorspronkelijk geplaatst door bouk Bekijk bericht
                  Buhhhh ben net even over mijn ... gegaan, na dit te hebben gelezen.
                  nog erger dan spruitjes of prei.
                  Gastronomische barbaar
                  voordeel....dan blijft er meer over voor ons. Gelukkig dat smaken verschillen
                  Nikon D300² met MB-D10, verzameling intelligent Nikkor glaswerk 6 tem 600+ en TC-14E/17E II, SB900²/SB800², R1C1, FlexRing 6400, B&W/Lee/Singh-ray Filters, extra pootjes van Manfrotto/Gitzo/Joby,...
                  "Casu Consulto - Modo Fac"

                  Comment


                  • #10
                    Re: Hmmm...

                    Ge zou da witloof beter naar een songfestival sturen ...

                    Nee, 't komt hier morgen of overmorgen ook op tafel. Als kind kreeg je dit niet door mijn strot, nu gaat het er vrijwillig in. Hoe smaken kunnen veranderen met de jaren hé....

                    Travel the world, take nothing but pictures, leave nothing but footprints.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Hmmm...

                      Ik ga het vanavond hier mee moeten doen....

                      Travel the world, take nothing but pictures, leave nothing but footprints.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Hmmm...

                        Oorspronkelijk geplaatst door bouk Bekijk bericht
                        Buhhhh ben net even over mijn ... gegaan, na dit te hebben gelezen.
                        nog erger dan spruitjes of prei.

                        ga hier voor peen en uien met klapstuk.
                        grt,bouk.
                        Bouk, ik vergeef het je. Het is dan ook een oer-Vlaams gerecht (niet die peen etc... he )

                        Ik heb het ondertussen al achter de kiezen. Na drie stuks was het buikske toch wel vol
                        De bechamelsaus was wel een klein beetje 'kabbelig' geworden (geschift?). Maar de smaak was OK. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik heb er wel een eierdooier bijgedaan, en wat citroensap. Voor het in de oven ging zag het er nog goed uit.


                        .
                        Panasonic FZ-1000 - Nikon D7000 - Tamron 17-50 DiII - Tokina 11-16 - Nikkor 70-300 VR - Nikkor 50 1.8 - SB-800 - http://pbase.com/alain_db
                        And why do we fall, Bruce?

                        Comment


                        • #13
                          Re: Hmmm...

                          Mijn ouders kweken dat witloof zelf (op grond uiteraard, die watercultuurdingen zijn gewoonweg niet te vreten...).
                          Vroeger moest ik ook niet veel weten van witloof (veel te brak van smaak), maar sinds ze er zelf voor zorgen, is dat ferm veranderd.
                          Groeten,

                          Polleke

                          Comment


                          • #14
                            Re: Hmmm...

                            Gisteren ook gegeten, maar i.p.v. "hesp" plakjes gerookte zalm rond de witloofstronken.
                            Een aanrader .
                            Nikon Coolpix 995 - Fuji Finepix F10 & F30 - Panasonic DMC FZ5 - Pentax K100D super, K20, K200, K-m, K-x & K-5.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Hmmm...

                              Oorspronkelijk geplaatst door polleke_cgc Bekijk bericht
                              Mijn ouders kweken dat witloof zelf (op grond uiteraard, die watercultuurdingen zijn gewoonweg niet te vreten...).
                              Vroeger moest ik ook niet veel weten van witloof (veel te brak van smaak), maar sinds ze er zelf voor zorgen, is dat ferm veranderd.

                              Je moet ze eens stoven en als ze bijna gaar zijn twee grote soeplepels cassonade toevoegen.
                              Haal ze eruit en leg ze op het bord.
                              Zet het vuur onder de diepe pan nu hoger en laat het sap karamelliseren.
                              Overgiet het witloof met de karamel.
                              Gewoon fantastisch.

                              Ik heb deze middag een ratatouille klaargemaakt met vis en tagliatelle.

                              Grtz, RF


                              Sony A7II + Loxia 50mm + Vario Tessar FE 16-35mm + Tamron 70 - 300mm
                              Fujifilm X-T4 + Samyang 12mm + Fujinon XF 27mm + Fujinon XF 35mm + Fujinon XF 16-55mm R LM WR + X-E2s.​

                              Comment

                              Working...
                              X