Re: Crème brulée...
Ziehier het huisrecept van onze crème brulée:
Benodigdheden (voor 4 personen)
6 dl room
2 vanillestokjes
80 g griessuiker
6 eierdooiers
4 eetlepels kandijsuiker (kan ook rietsuiker zijn)
* Kook de room met de in tweeën gesneden vanillestokjes en 40gr suiker
* Verwarm de oven voor op 110°C
* Meng de 6 dooiers met de andere 40gr suiker. Meng krachtig met de klopper tot de dooiers bleek zien
* Giet er nu al roerend de kokende room over. Kras het merg uit de vanillestokjes in het mengsel
* Giet de vloeistof in schaaltjes. Plaats die gedurende 30min in een ruime bain-marie in de warme over
* Laat de crème een nachtje afkoelen in de koelkast (kelder of andere koele kamer kan ook dienst doen)
* Bedek elk schaaltje met een laagje kandijsuiker en bewerk met de bunzenbrander. Dit kan slechts gebeuren net voor het serveren, doe je dit enkele uren op voorhand zal dit echt niet lekker meer zijn.
Recept uit: Koken het hele jaar door: herfst
Recepten van Marc Paesbrugghe (uitgeverij Artis historia)
Ziehier het huisrecept van onze crème brulée:
Benodigdheden (voor 4 personen)
6 dl room
2 vanillestokjes
80 g griessuiker
6 eierdooiers
4 eetlepels kandijsuiker (kan ook rietsuiker zijn)
* Kook de room met de in tweeën gesneden vanillestokjes en 40gr suiker
* Verwarm de oven voor op 110°C
* Meng de 6 dooiers met de andere 40gr suiker. Meng krachtig met de klopper tot de dooiers bleek zien
* Giet er nu al roerend de kokende room over. Kras het merg uit de vanillestokjes in het mengsel
* Giet de vloeistof in schaaltjes. Plaats die gedurende 30min in een ruime bain-marie in de warme over
* Laat de crème een nachtje afkoelen in de koelkast (kelder of andere koele kamer kan ook dienst doen)
* Bedek elk schaaltje met een laagje kandijsuiker en bewerk met de bunzenbrander. Dit kan slechts gebeuren net voor het serveren, doe je dit enkele uren op voorhand zal dit echt niet lekker meer zijn.
Recept uit: Koken het hele jaar door: herfst
Recepten van Marc Paesbrugghe (uitgeverij Artis historia)
Comment