Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Crème brulée...

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Crème brulée...

    Ziehier het huisrecept van onze crème brulée:

    Benodigdheden (voor 4 personen)
    6 dl room
    2 vanillestokjes
    80 g griessuiker
    6 eierdooiers
    4 eetlepels kandijsuiker (kan ook rietsuiker zijn)

    * Kook de room met de in tweeën gesneden vanillestokjes en 40gr suiker
    * Verwarm de oven voor op 110°C
    * Meng de 6 dooiers met de andere 40gr suiker. Meng krachtig met de klopper tot de dooiers bleek zien
    * Giet er nu al roerend de kokende room over. Kras het merg uit de vanillestokjes in het mengsel
    * Giet de vloeistof in schaaltjes. Plaats die gedurende 30min in een ruime bain-marie in de warme over
    * Laat de crème een nachtje afkoelen in de koelkast (kelder of andere koele kamer kan ook dienst doen)
    * Bedek elk schaaltje met een laagje kandijsuiker en bewerk met de bunzenbrander. Dit kan slechts gebeuren net voor het serveren, doe je dit enkele uren op voorhand zal dit echt niet lekker meer zijn.

    Recept uit: Koken het hele jaar door: herfst
    Recepten van Marc Paesbrugghe (uitgeverij Artis historia)

    Comment


    • #17
      Re: Crème brulée...

      Oorspronkelijk geplaatst door Twizter Bekijk bericht
      Ziehier het huisrecept van onze crème brulée:

      Benodigdheden (voor 4 personen)
      6 dl room
      2 vanillestokjes
      80 g griessuiker
      6 eierdooiers
      4 eetlepels kandijsuiker (kan ook rietsuiker zijn)

      * Kook de room met de in tweeën gesneden vanillestokjes en 40gr suiker
      * Verwarm de oven voor op 110°C
      * Meng de 6 dooiers met de andere 40gr suiker. Meng krachtig met de klopper tot de dooiers bleek zien
      * Giet er nu al roerend de kokende room over. Kras het merg uit de vanillestokjes in het mengsel
      * Giet de vloeistof in schaaltjes. Plaats die gedurende 30min in een ruime bain-marie in de warme over
      * Laat de crème een nachtje afkoelen in de koelkast (kelder of andere koele kamer kan ook dienst doen)
      * Bedek elk schaaltje met een laagje kandijsuiker en bewerk met de bunzenbrander. Dit kan slechts gebeuren net voor het serveren, doe je dit enkele uren op voorhand zal dit echt niet lekker meer zijn.

      Recept uit: Koken het hele jaar door: herfst
      Recepten van Marc Paesbrugghe (uitgeverij Artis historia)
      Wijkt inderdaad wat af van het normale recept (meer eieren, meer room , géén melk)
      Ga het in het weekend ook eens op die wijze proberen...alvast bedankt!
      D70/18-70,D700/28-70, Tripod Velbon AEF-3,Lowepro Nova 4 AW,X-drive PRO 40Gb,SB600,SB900,Sigma APO Macro 180mm,Nikon 50mm 1.8, Sigma 70-200 2.8 APO DG,Sigma12-24,Bigma 50-500mm
      BD0290BE

      Comment


      • #18
        Re: Crème brulée...

        Oorspronkelijk geplaatst door Aquarius Bekijk bericht
        Wijkt inderdaad wat af van het normale recept (meer eieren, meer room , géén melk)
        Ga het in het weekend ook eens op die wijze proberen...alvast bedankt!
        You will never look back

        Comment

        Working...
        X