Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

ligt het aan mij??

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Re: ligt het aan mij??

    Ik kan deze impulsieve reactie ook niet aanvaarden.

    Derich, als je het forum waardevol en/of aangenaam vindt, laat dit dan ook zo zijn voor anderen en plaats aub je foto's terug.
    Topics zonder foto's zijn irritant in een forum. Dat ze na verloop van tijd verdwijnen omwille van beperkte webruimte, dat begrijpt iedereen.

    Derich, ik heb niet geteld hoeveel je er verwijderde, maar plaats aub de foto's van maart en april terug.
    Laat dit niet ontsporen zodat er weer minder prettige ingrepen zich opdringen.
    Neem de commentaren met een korreltje zout, maw relativeer!

    Comment


    • Re: ligt het aan mij??

      Oorspronkelijk geplaatst door lut Bekijk bericht
      Ik kan deze impulsieve reactie ook niet aanvaarden.

      Derich, als je het forum waardevol en/of aangenaam vindt, laat dit dan ook zo zijn voor anderen en plaats aub je foto's terug.
      Topics zonder foto's zijn irritant in een forum. Dat ze na verloop van tijd verdwijnen omwille van beperkte webruimte, dat begrijpt iedereen.

      Derich, ik heb niet geteld hoeveel je er verwijderde, maar plaats aub de foto's van maart en april terug.
      Laat dit niet ontsporen zodat er weer minder prettige ingrepen zich opdringen.
      Neem de commentaren met een korreltje zout, maw relativeer!
      Uit respect voor het werk dat je voor BD doet, wil ik mijn niet-impulsieve reactie even toelichten:
      Ik volgde en volg cursus fotografie; ik nam met succes deel aan binnenlandse en buitenlandse wedstrijden, maar over mijn foto's ben ik nooit tevreden. Ik vind altijd dat ze beter kunnen. Dus...ik mag in showcase niet meer posten; dat laat ik over aan hen die denken dat hun foto's prima zijn. Zodoende help ik de kwaliteit van showcase weer stijgen. Ik ben daarover niet boos of ontgoocheld hoor, ik post voortaan wel in fotodiscussie en mijn foto's van maart en april worden teruggeplaatst.

      Met vriendelijke groeten,
      derich

      Comment


      • Re: ligt het aan mij??

        De opmerking van MadMax vindt ik zeer terecht. Het is een open en nette discussie. Uiteindelijk is de bedoeling van een forum een publieke discussie te voeren zonder daarbij iemand te viseren.

        Tof dat enkele 'anciens' het engagement genomen hebben om weer in discussie te gaan kijken en comments te geven. Een groot deel van de oplossing zit hierin zoals aangehaald. En als nadien veel van de beginnende amateurs beter worden en enkele hintjes krijgen zoals:
        'deze horen eerder in showcase thuis.' dan weet je toch dat je goed bezig bent en je kwaliteit er op vooruit gegaan is.

        groeten,

        Joeri
        Nikon D70

        Comment


        • Re: ligt het aan mij??

          Het is een interessante topic zoals er voorheen nogal wel gestart zijn en waarover hier nog al gediscussieerd geweest is.
          Meestal ben ik meer een lezer die er zich, thuis achter de pc, het zijne van denkt.
          Nu ben ik echter begonnen aan een mening en moet ik uiteraard verdergaan

          1.
          Aangezien de discussie reeds een aantal keren gevoerd is, lijkt het mij zinnig om over een aantal "veranderingen" toch eens na te denken. Opgelet... ik ben ervan overtuigd dat de bezielers achter dit forum dit ook werkelijk doen. Ik heb al gemerkt dat er verschillende mensen met heel veel engagement achter deze website werken... waarvoor mijn volste respect.
          Wat ik echter vaak merk is dat er verschillende, interessante dingen aangehaald worden die zomaar in het niets verdwijnen.
          Misschien is het wel eens interessant om een soort enquête (of poll) op te stellen om op die manier wat wijzer te worden.
          -> Uiteraard vraagt dit ook erg veel werk maar misschien kan er op die manier meer een lijn getekend worden in ideeën, interesses, "ergernissen",...

          2.
          Ik las hier ook reeds ergens dat het bepaalde mensen stoort dat er soms overdreven positief wordt gereageerd op mensen die elkaar blijkbaar kennen, terwijl die foto's niet altijd even goed zijn. Ik stoor me hier in principe niet aan (ik ben nogal een rustige jongen )... ik veronderstel dat dat iets menselijks is. Mensen die je kent, wil je niet kwetsen en zo verder en zo verder... Ook ik ben zo.
          Maar ik vind ... op een forum zouden we ons daar over moeten kunnen plaatsen. Het doet me denken aan mensen die aan idool meedoen en werkelijk de indruk hebben dat ze goed kunnen zingen omdat de omgeving dat ook zegt. Laat ons eerlijk zijn ... waar heb je als mens die wat bij wil leren het meeste aan? Juist ... aan eerlijke, gegronde, beleefde reacties zonder meer. Zo heb ik ze persoonlijk het liefst. Ik ben er ook zeker van dat ik hiervoor open sta. Zoals Madmax reeds zei: lezen, even tot 10 tellen, even kijken of het effectief zo is... En als jij dan nog (ookal sta je ervoor open) niet akkoord bent met kritische reacties ... so whatt! Fotografie is nog steeds een kunstvorm bij mijn weten en dat zegt hierover genoeg.

          fieuw... als ik dan één keer mijn gedacht zeg... kom ik helemaal los

          3.
          Ik vind het goed dat er nog eens extra de aandacht gevestigd wordt op het feit dat Showcase enkel en alleen voor je mooiste kunstwerken is, de werken die je aan de muur zou hangen. Vaak denk ik, hey dit is een foto in showcase, de mijne is zeker even goed dus die kan er ook in. MAAR... dat is dus de bedoeling niet. Ik vind dat moderators (na eventueel overleg) best mogen zeggen dat een bepaalde foto beter in discussie geplaatst had geweest. Het doet je volgende keer misschien wat beter nadenken.
          Wat ik dan weer een probleem vind in de discussie is dat je er maar 1 foto mag posten. Ik ben van plan om voorlopig niet in showcase te plaatsen omdat mijn foto's niet altijd voldoen aan die regel bovenaan punt 3. Maar het is zo dat ik vaak reeksen maak over een bepaald thema. Die foto's zijn op zich misschien niet zo sterk maar als reeks wel en dat stimuleert mij ook om ze toch in showcase te plaatsen. Misschien kan daar toch wat aan gedaan worden??

          4.
          Een allerlaatste punt... Ik las het hier ook al ergens. Misschien is het geen slecht idee om de naam van de TS en de andere reacties pas zichtbaar te maken na zelf commentaar op de foto's te geven. Volgens mij ga je je meer bezig houden met de foto op zich ipv met wat anderen OOK AL zeiden of met wie op die knop heeft gedrukt.

          Enfin... tot hier mijn mening... Het lijkt er zo eentje die je overslaat omdat ze een hele hoop te lang is

          Gr. Philippe
          http://www.philippeswiggers.be

          Comment


          • Re: ligt het aan mij??

            Oorspronkelijk geplaatst door Mr. White Bekijk bericht
            2.
            Het doet me denken aan mensen die aan idool meedoen en werkelijk de indruk hebben dat ze goed kunnen zingen omdat de omgeving dat ook zegt. Laat ons eerlijk zijn ... waar heb je als mens die wat bij wil leren het meeste aan?

            Enfin... tot hier mijn mening... Het lijkt er zo eentje die je overslaat omdat ze een hele hoop te lang is
            Over dat laatste moet je je geen zorgen maken, lange meningen worden ook gelezen weet ik uit ondervinding
            Dat eerste vind ik een zeer interessante vergelijking... Jij moet dat eens vaker doen, "aan een mening beginnen"

            Ik merk dat er toch stemmen opgaan om de foto's meer naar fotodiscussie te verhuizen, vooral diegene waar nog werk aan is. Voor mij zou dat niet zo 'n probleem zijn, maar dan heb ik twee vragen:
            - moet fotodiscussie dan ook in categorieën opgedeeld worden? Of is het aantal foto's dat daarheen zou moeten verhuizen toch niet zó groot?
            - zou het dan niet beter zijn om in de "gewone" fotodiscussie 3 foto's toe te laten? Ik denk dat beginnende fotografen (zoals ikzelf) eerder nog "algemene" tips nodig hebben, bijvoorbeeld: "je moet meer aandacht schenken aan je composities", "let erop dat je lijnen recht staan", "je foto's zijn te donker"... En dan in fotodiscussie extra echt de bespreking van één foto, vooral voor de (iets) gevorderden, met vragen voor de specialisten.

            Ik vind het jammer dat een topic van deze strekking mensen ervan weerhoudt hun foto's te posten, ik denk dat dit soort discussies toch eerder gaan over de opvatting van het forum... Ik denk niet dat er echt veel stemmen opgaan om de "mindere" foto's te verwijderen, de vraag is alleen: zijn die voor showcase of voor fotodiscussie?

            En tot zolang daarover GEEN beslissing genomen wordt vanuit het forumbeheer denk ik dat nog steeds geldt:

            "de fotograaf beslist zelf in welk forumonderdeel zijn foto's het beste thuishoren".

            Comment


            • Re: ligt het aan mij??

              Oorspronkelijk geplaatst door Digipics357 Bekijk bericht
              En om te vervolgen met een antwoord op de vraag van TS, Ja het gaat er op achteruit, je hebt gelijk man ! Maar niet alleen het niveau van de showcase gaat achteruit. BD wordt erg groot maar de kwaliteit daalt. En bijna iedereen heeft lange tenen want ze vragen om reactie's, maar wel goede reactie's of gefundeerde commentaar, liefst dan nog zacht geformuleerd, en dan der ook direct bijzeggen wat er fout is hé. Want iets opzoeken of is opzoek gaan naar verbetering zit der niet meer in.

              Ik besluit met vriendelijke groeten uit het zonnige Kontich Les Bains

              Jeff Ceuppens
              Beste Jeff,

              Dat mensen graag gefundeerde commentaar krijgen is niet meer dan normaal EN dat wordt zeker verwacht als je een foto post in fotodiscussie of fd Extra.

              Misschien toch even de forumregels lezen...even een uittreksel uit http://forum.belgiumdigital.com/showthread.php?t=63748

              Het doel in een fotodiscussie-forum is een discussie te voeren over een foto, niet over het onderwerp of de inhoud ervan.
              Je mag in dit forumonderdeel één foto ter discussie aanbieden. Bij uitzondering kunnen we een tweede of een derde foto enkel accepteren, indien deze bijdraagt aan de discussie. (bv. Vergelijking in verband met technische aspecten: belichting, scherpte, … De foto’s mogen dus, behalve het technische aspect, maar minimaal verschillen.)

              Opgelet: Dit onderdeel heet fotodiscussie, gewone comments posten in de zin van 'mooi', 'vies', 'knap', 'lelijk' of andere varianten horen hier niet thuis. Dit laten we over aan de onderdelen in showcase.
              Het is de bedoeling dat er gemotiveerd wordt waarom iets zou moeten veranderen of juist goed is weergegeven.
              Hierop wordt streng gemodereerd een zulke comments worden als 'off-topic' posts verwijderd

              Met vriendelijke groeten,
              Tim
              Mvg Tim

              Comment


              • Re: ligt het aan mij??

                Oorspronkelijk geplaatst door Ticor Bekijk bericht
                Beste Jeff,

                Dat mensen graag gefundeerde commentaar krijgen is niet meer dan normaal EN dat wordt zeker verwacht als je een foto post in fotodiscussie of fd Extra.

                Misschien toch even de forumregels lezen...even een uittreksel uit http://forum.belgiumdigital.com/showthread.php?t=63748

                Het doel in een fotodiscussie-forum is een discussie te voeren over een foto, niet over het onderwerp of de inhoud ervan.
                Je mag in dit forumonderdeel één foto ter discussie aanbieden. Bij uitzondering kunnen we een tweede of een derde foto enkel accepteren, indien deze bijdraagt aan de discussie. (bv. Vergelijking in verband met technische aspecten: belichting, scherpte, … De foto’s mogen dus, behalve het technische aspect, maar minimaal verschillen.)

                Opgelet: Dit onderdeel heet fotodiscussie, gewone comments posten in de zin van 'mooi', 'vies', 'knap', 'lelijk' of andere varianten horen hier niet thuis. Dit laten we over aan de onderdelen in showcase.
                Het is de bedoeling dat er gemotiveerd wordt waarom iets zou moeten veranderen of juist goed is weergegeven.
                Hierop wordt streng gemodereerd een zulke comments worden als 'off-topic' posts verwijderd

                Met vriendelijke groeten,

                Tim

                Bedankt voor deze leerzame posting !
                Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. "When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion ."

                Comment


                • Re: ligt het aan mij??

                  Het is een heel uitgebreide topic.
                  Ik heb het niet allemaal gelezen maar het is toch een probleem dat moet worden aangepakt omdat :
                  1) dit om de zoveel keer terugkomt
                  2) de discussies die ontstaan, mensen persoonlijk raken.

                  Er is een bepaalde stelling die zegt dat als een probleem generisch voorkomt (hier het geval) het niet ligt aan de individuele elementen maar aan het niveau erboven.
                  Met andere woorden als posters zo consequent verkeerd *zouden* posten dan ligt dit niet aan hen, maar is dit een structureel probleem.

                  Mijn advies (vooral dan naar de leiding) : herbekijk toch eens de structuur van dit forum, wees niet bang zelfkritisch te zijn en wees niet bang om wat onderzoek te doen en buiten uw eigen grenzen te kijken.
                  Als je al lang in een systeem zit, kan je typisch niet meer buiten de grenzen van dit systeem kijken.

                  Vb ga eens naar http://www.dutchphotozone.com/ (maar beperk u niet tot dit). Er zijn forums en inspiratiebronnen genoeg.

                  Ik vind de structuur daar wel beter.
                  Ik geef een aantal puntjes aan.

                  * Ze maken een onderscheid tussen showcase en testcase. Testcase is heel sprekend als woord; ook de uitleg erbij is op z'n hollands straight to the point.
                  * De onderverdeling in de showcase vind ik ook beter.
                  - Je vind er ook een onderdeel "snapshots" waar je leuke foto's met wat minder artistiek gehalte alsnog kwijt kan....
                  - Je vind er een sectie waar je duidelijk weet waar je met photoshopwerk naartoe moet. Voor mij persoonlijk een gemis hier.

                  Dit is slechts het topje van de ijsberg.

                  Maar neem als forumleiding nu eens actie !

                  Noot : ik weet dat zo'n informatie-architectuur opzetten niet makkelijk is en het vraagt wel werk.
                  Er is ook geen informatie-architectuur waar iedereen tevreden mee is, maar hier is er duidelijk een probleem.

                  Noot 2 : er zijn mensen die er hun beroep van maken om zo'n proces te ondersteunen. Misschien een haalbare piste.

                  Veel succes

                  Groetjes

                  Stef

                  Comment


                  • Re: ligt het aan mij??

                    Oorspronkelijk geplaatst door PSG Bekijk bericht
                    Er is een bepaalde stelling die zegt dat als een probleem generisch voorkomt (hier het geval) het niet ligt aan de individuele elementen maar aan het niveau erboven.
                    Met andere woorden als posters zo consequent verkeerd *zouden* posten dan ligt dit niet aan hen, maar is dit een structureel probleem.
                    Deze stelling is volgens mij heel aannemelijk, de medewerkers achter de schermen hebben zich ook al gebogen over dit probleem. (En nog steeds )

                    Aan de andere kant is het ook niet de bedoeling om de forumindeling continue aan te passen. Om de aantal maanden worden de voorstellen gebundeld en beslissingen genomen om zaken aan te passen.

                    Maw, het zal niet voor 'morgen' zijn, maar misschien 'overmorgen'. Een wijziging zal er steeds komen, dat is de natuurlijke gang.

                    Door concrete suggesties van de forumbezoekers is het handiger om sneller en beter een definitief voorstel uit te werken, die na evaluatie door de medewerkers kan doorgevoerd worden.

                    DPZ, is voor de meeste onder ons niet onbekend , maar we willen ook niet gewoon een kopie maken van hun indeling, net zo goed dat zij hun eigen weg gaan in deze fijne virtueele wereld
                    Groeten,
                    Ludo

                    Comment


                    • Re: ligt het aan mij??

                      Oorspronkelijk geplaatst door Ludo Bekijk bericht
                      Deze stelling is volgens mij heel aannemelijk, de medewerkers achter de schermen hebben zich ook al gebogen over dit probleem. (En nog steeds )

                      Aan de andere kant is het ook niet de bedoeling om de forumindeling continue aan te passen. Om de aantal maanden worden de voorstellen gebundeld en beslissingen genomen om zaken aan te passen.

                      Maw, het zal niet voor 'morgen' zijn, maar misschien 'overmorgen'. Een wijziging zal er steeds komen, dat is de natuurlijke gang.
                      Ludo, met alle respect, maar nu steek je uw kop in het zand.
                      Dit probleem gaat al hééél lang mee.


                      Oorspronkelijk geplaatst door Ludo Bekijk bericht
                      DPZ, is voor de meeste onder ons niet onbekend , maar we willen ook niet gewoon een kopie maken van hun indeling, net zo goed dat zij hun eigen weg gaan in deze fijne virtueele wereld
                      Uiteraard niet, DPZ is ook maar één van de vele sites waar je inspiratie kan vinden. Maar er is niets slechts aan een goed idee overnemen.
                      Of je kan er uw eigen interpretatie aan geven.

                      Stef out.
                      Veel succes.

                      Comment


                      • Re: ligt het aan mij??

                        Oorspronkelijk geplaatst door PSG Bekijk bericht
                        Ludo, met alle respect, maar nu steek je uw kop in het zand.
                        Dit probleem gaat al hééél lang mee.
                        Ik, mijn kop in het zand steken, je moest eens weten.

                        Geduld is een mooie zaak, en Rome is ook niet op één dag gebouwd.
                        Vergeet niet dat dit wel eens een grote impact kan hebben op de forum layout en zoiets verander je niet één, twee, drie.

                        Het enige dat ik hier vraag is na te denken en met concrete voorstellen te komen. Een verwijzing naar gelijkaardige sites is logisch en zeker al eens bekeken door ieder van ons. Het enige dat ik hier voorstel is dat de BD'ers eens nadenken wat ze anders zou willen opdat de foto's en discussie beter tot zijn recht zouden komen .
                        En ja, je zal nooit voor ieder van ons perfect kunnen handelen dat begrijp ik ook wel. En trouwens zo slecht is de huidige layout toch ook weer niet als het aantal foto-posts per dag ziet. Maar verbetering kan altijd wel, bij tijd en stond
                        Groeten,
                        Ludo

                        Comment


                        • Re: ligt het aan mij??

                          Hier treed ik Ludo bij, als men vandaag plots de regels gaat veranderen en de moderatoren anders laat oordelen, en daar komt overmorgen commentaar op, en men verandert het wéér, wordt het op den duur een zottekensspel.
                          Constructieve voorstellen zijn dus nodig, en voor iedereen goed doen gaat niet.

                          Comment


                          • Re: ligt het aan mij??

                            Oorspronkelijk geplaatst door vanslycken Bekijk bericht
                            Hier treed ik Ludo bij, als men vandaag plots de regels gaat veranderen
                            Stef,

                            Lees nog eens goed wat ik heb geschreven, want dat is het helemaal niet.
                            Mijn boodschap is vooral : maak er nu werk van.

                            Dus ik neem aan dat ik een officiële post mag verwachten met de vraag aan iedereen om ideeën naar voor te brengen, welke tegen datum de zoveelde zullen geconsolideerd worden en tot een implementatie omgevormd?

                            Comment


                            • Re: ligt het aan mij??

                              Oorspronkelijk geplaatst door PSG Bekijk bericht
                              <knip>
                              Dus ik neem aan dat ik een officiële post mag verwachten met de vraag aan iedereen om ideeën naar voor te brengen, welke tegen datum de zoveelde zullen geconsolideerd worden en tot een implementatie omgevormd?
                              Kijk hier eens (alleen voor vzw leden, sorry). Je kunt niet alleen ideeën geven, je kan er zelfs aan meewerken mocht je dat willen. Dat kun je aangeven in de poll, die is toegevoegd.
                              Technisch perfect is onbelangrijk, als de foto maar goed is.
                              --------

                              Comment


                              • Re: ligt het aan mij??

                                Oorspronkelijk geplaatst door JLP Bekijk bericht
                                Kijk hier eens (alleen voor vzw leden, sorry). Je kunt niet alleen ideeën geven, je kan er zelfs aan meewerken mocht je dat willen. Dat kun je aangeven in de poll, die is toegevoegd.


                                Allicht interessant om dit ergens onder de aandacht te brengen want nu zit het nogal weggestoken in de site he.

                                Comment

                                Working...
                                X