Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Before & After

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Before & After

    Ben slecht enkele weken bezig met digitale fotografie na de aankoop van een reflextoestel. Dikwijls kijk ik vol bewondering naar vele foto's uit de fotohoek. Als beginner valt het mij vooral op dat de foto's waarschijnlijk 'heel' wat nabewerking hebben gehad. Vroeger was ik mij daar helemaal niet van bewust. De foto werd genomen, op de pc gezet, eventueel rode oogjes correctie en wat cropping en dat was het dan. Pas nu gaat er een nieuwe wereld voor mij open. Voor mijzelf en waarschijnlijk voor andere beginners zou het erg leerzaam zijn een forumrubriek te hebben zoals "Before & After" waarbij je de originele foto voorstelt zoals hij uit de camera komt en daaronder het eindresultaat (eventueel met wat uitleg). Dit zou toch enig idee geven hoe één en ander tot stand komt. Misschien kent iemand andere sites waar dit beschikbaar is?
    Nikon D7000 - Sigma 17-70mm 2.8/4 - Nikon 35mm/1.8g - Nikon 70-300mm vr
    http://www.7horses.be http://www.facebook.com/7horses.be http://www.redbubble.com/people/7horses

  • #2
    Re: Before & After

    Op http://www.chrisorwig.com/retouching/links.php vind je een aantal portfolio's van heel goede retouchers.

    Maar toch, eerst goed fotograferen. Sommige dingen zoals een correcte witbalans instellen op je camera zijn totaal overbodig, vermits je dat later, zonder verlies aan informatie allemaal mooi in photoshop kan instellen. Een verkeerde framing of scherpgesteld op de oren ipv op de ogen is echter veel moeilijker nog te corrigeren.

    En daarna kan je eventueel een goeie cursus over photoshop (bv online op lynda.com volgen.
    Hoe minder uren je moet doorbrengen achter je computerscherm om je foto's te bewerken, hoe meer je kan fotograferen.
    Mijn flickr

    Comment


    • #3
      Re: Before & After

      Voilà > BE4 & After > klik

      Wie't kleine niet eert ..... doet't beter met'n pjeerd.

      Naughty Raf'ken
      00.00 Gone

      Comment


      • #4
        Re: Before & After

        digitale fotografie vraagt digitale nabewerking en nog nooit heb ik een foto gepost die onbewerkt uit de camera komt. Tevens ook de camera doet ook bewerkingen.

        ik begrijp je interesse naar hoe doet men het maar ik stel me de vraag of je veel wijzer zult worden uit een onbewerkte raw en het uiteindelijke resultaat.

        bovendien ik voel er ook niets voor steeds uitleg te moeten geven hoe iets bewerkt werkt. Wat niet wil zeggen dat ik op vraag geen uitleg zal geven
        mijn website: www.devid.be - http://500px.com/devid - mijn blog

        IMac/IPad/Mac Air 
        D700 - D300 - D70[IR] 8-500 mm

        Comment


        • #5
          Re: Before & After

          Digitale fotografie kun je doen zonder nabewerking. Je kan dit vergelijken zoals je vroeger de fotorolletjes binnen bracht en niet in een doka iets kon aanpassen.

          Gelukkig gaat het digitaal iets eenvoudiger, maar iets van beeldbewerkign zul je moeten doen. Je kan dat zelf leren via boeken en sites, of door middel van cursussen.

          Voor het bewerken kun je naar Photoshop gaan, maar als je dat officieel doet, ben je wel gelijk een klein fortuin kwijt. Om eerst te oefenen, kun je ook gebruik maken van gratis alternatieven zoals The Gimp.
          Photoshop en The Gimp voor beginners

          Comment

          Working...
          X