Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

    Oorspronkelijk geplaatst door Monica Bekijk bericht
    En willen hun ervaringen met dit toestel met mij delen.
    Ik heb besloten om op zeer korte termijn de 5DmkII aan te schaffen, maar kom alleen nog maar negatieve opmerkingen tegen over dit toestel, vooral over zijn AF.
    Vaak worden deze opmerkingen geplaatst, heb ik het idee, door NIET 5DmkII gebruikers. Als ik over de 5DmkII begin is de eerste reaktie: Koop toch een 7D. NEEN...ik hoef geen supersonische bliksemsnelle AF, want in de studio heb je die niet nodig. Buitenfotografie van kinderen...daar heb ik ook al die fps niet voor nodig. Ik ben er echt van overtuigd (door allerlei reviews) dat de beeldkwaliteit van de 5DmkII toch wat beter is dan die van de 7D. Daarnaast moet ik voor klanten vaak foto's op canvas laten uitvergroten en dan het liefst van die 50x70 maten...daar heb ik echt die pixels (jajajaja pixelpeeper :P ) voor nodig.
    Gaarne reakties van tevreden gebruikers Of is die AF echt zo dramatisch slecht? Slechter dan mijn 10D kan toch niet?
    Ik heb niet 1 5DII. En ik heb ook geen 7D. Dus ik kan niet antwoorden.

    Maar ik begrijp uw probleem niet.
    Als je nu perfect tientallen fotos kan maken met een 10D, waarom zou dat dan niet veel en veel beter kunnen met een 5DII ?

    De 10D is van 2003. De 5DII is van 2008. Ik denk niet dat in 5 jaar Canon zoveel slechter is geworden.

    Comment


    • #17
      Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

      Heb dit toestel sinds eind 2008 en gebruik dit samen met 1d mark III.

      Voor de behoeften die je beschrijft en indien je vooral gebruik maakt van het centrale scherpstelpunt, absoluut voor 5d mark II gaan omwille van z'n super sensor.

      Centrale scherpstelpunt is erg accuraat.

      Wat betreft 70-200 2.8 is, hiervan komt er een nieuwe versie uit maar ik veronderstel dat je dit al wist

      Succes
      We all go a little mad sometimes. Haven't you?
      Eindelijk webstek http://patrickfranqui.zenfolio.com

      Comment


      • #18
        Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

        Ik zou zeker niet twijfelen als ik jou was.
        Ik heb enkele maanden geleden de update van 40D naar 5D (M1) gedaan en ik heb hier nog geen moment spijt van gehad.
        De kwaliteit is absoluut een dikke verbetering dus ik vermoed dat de 5D MII nog een grotere stap voorwaarts zal zijn, zeker voor wat jij deze zal nodig hebben.

        't is ook altijd het zelfde, als er een nieuw toestel uitkomt (7D) vinden plots veel mensen de "oudere" modellen maar niets meer en moeten ze kost wat kost het laatste nieuw hebben - ieder zijn gedacht natuurlijk, maar niet altijd even nodig lijkt mij.
        Gewoon twee zeer goede toestellen met elk zijn toepassing/specialisatie zo simpel is het.

        Mvg,
        SB
        Canon 5D, 40D - 24-70 f/2.8 L USM, 17-40 f/4 L USM, 135 f/2.0 L USM, 50 f/1.4 USM, Speedlite 580EX II - Leica M6 + 50mm Summicron + 35mm 1.4 Nokton MC.

        Comment


        • #19
          Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

          Oorspronkelijk geplaatst door Sieg Bekijk bericht

          Dat de beeldkwaliteit beter is van een 5D MKII tegenover een 7D, tja... lijkt mij ook logisch crop <----> fullframe. Maar dan wel in lowlight condities bij hoge iso !

          Ik ben er zeker van dat er weinig mensen zullen zijn die na het bekijken van foto's zullen kunnen zeggen "deze is van een 5D MKII en deze van een 7D en deze van een 1D" zelfs bij een vergroting van 50x70

          grts
          Sieg

          Niet enkel in lowlight en bij hoge iso.....de 5DmkII geeft een zichtbaar fijner gedetaillerde foto indien je beiden vergelijkt op 100%.

          Dat weinig mensen verschil gaan zien op een 50x70 cm afdruk dat is een waarheid als een koe....ik ben helemaal akkoord met deze stelling , maar Monica gaf reeds aan dat ze zoals zovelen ook graag pixelpeept. Om tegenwoordig dslr's met elkaar te vergelijken wat beeldkwaliteit betreft moet je op 100% beoordelen. Voor foto's op het web of middelgrote afdrukken is elke dslr meestal meer dan geschikt. Met 21mp tov de 6.3mp die Monica reeds gebruikt heb je gewoonweg zoveel meer spelingsruimte. Je kan zelfs zonder problemen van een landscape naar een portrait croppen en nog voldoende resolutie overhouden voor een grote afdruk indien je dat zou willen.
          Canon 5DmkII,1DmarkIIn, Canon 5D ,Canon 7D, Canon 30D(IR580nm), Canon 20D(IR680nm). Gitzo 1548, Lenskes van 10-500mm
          http://www.flickr.com/photos/5982139...48229987/show/

          Comment


          • #20
            Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

            Oh, dat zou zalig zijn Rupsel!!! Ik word gek van die rode balk op Profotonet.
            Ik kan het me nu niet permiteren om ook maar een mm van de foto's te croppen als ik ze wil uitvergroten. Zorgt er wel voor dat je altijd goed op de compo moet letten als je fotografeert
            Zijn ze op Profotonet zo moeilijk wat resolutie betreft of is dit overal zo? 6,3 MP....dan zou je toch een foto moeten kunnen vergroten tot 60x40 cm? Als ik een simpel voorbeeldje mag geven. (Ik misbruik meteen mijn eigen topic)

            De gegevens van een willekeurige onbewerkte RAW:




            En mijn trouwe rode balkje:




            Mag ik dan pixelpeepen aub?

            Comment


            • #21
              Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

              Profotonet heeft de eigenaardige gewoonte om zich niets aan te trekken van de door jou gewenste bekijkafstand
              Voor een 60 x 40 afdruk heb je 6 MP nodig bij een bekijkafstand van ongeveer 70 centimeter.
              Wil je diezelfde foto op je schoot bekijken, laten we eens aannemen vanaf 40 centimeter, dan heb je plotseling bijna 18 MP nodig.

              Comment


              • #22
                Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                De 5D classic heeft toch een beetje de huwelijks, concert en portret fotografie bij storm verovert toen hij uitkwam. De 5Dii is een vooruitgang op zowat elk vlak tegenover de 5D classic. En ineens zou die niet meer deugen als camera. Dat toont aan dat er iets anders aan de hand is.

                Ik vermoed dat de goedkope prijs van die 5Dii daar voor een stuk tussenzit. Voor minder dan 2K koop je een FF 21MP camera. Vroeger moest je voor een kleinbeeld camera met dergelijke hoeveelheid pixels wel een fortuin neerleggen. En daardoor hebben misschien teveel mensen te snel deze camera gekocht. Ook velen die deze als eerste DSLR kochten. En het is nu niet echt een point-and-shoot hé.

                Ik merk toch ook op dat vele die voorbeeldfoto's van de slechte AF posten. Meestal niet eens beseffen wat DOF is. Ze hebben gewoon op de verkeerde plek schergesteld (of de camera dat laten beslissen) en klagen dan dat het hoofdonderwerp niet scherp is. En ja, ze hadden al gelezen op het net dat die AF niet deugt. Dus als je het op je camera kan steken, dan is dat beter dan zelf te moeten toegeven dat je niet goed bent.

                Zelf gebruik ik de 5D classic voor dansoptredens. Dat zijn dus bewegende mensen in een donkere zaal. Bij 2 lenzen had ik geen super resultaat en ik was ook al aan het twijfelen of dat niet aan de zogezegde slechte AF zou liggen. Maar 2 andere lenzen gaven dan weer een prachtig resultaat.

                Nu net een 5Dii aangeschaft. Was voor mij de meest voor de hand liggende keuze want al mijn lenzen zijn afgestemd op het FF gebruik. Nog geen optreden mee gedaan (dat is voor 27 februari). Maar onlangs eens met micro adjustments gespeeld. Die 2 lenzen waar ik minder over tevreden was, hebben dus een adjustment nodig merk ik nu. Ben nu wel benieuwd naar de resultaten die ik met die lenzen en de 5Dii ga kunnen halen.

                Ik gebruik ook alleen het middelste punt. En toegegeven de andere punten liggen niet echt veel verder. Dat is trouwens bij alle FF modellen van alle fabrikanten net zo voor zover ik dat gezien heb. Dat komt omdat de AF oorspronkelijk voor een crop wordt ontwikkeld en daardoor liggen die punten zowat 1.5 keer meer naar het midden op een FF. Dus een FF met goede buitenste punten is verwaarloosbaar vandaag. Op de wenslijst staat misschien wel een FF met AF punten buiten de APS-C crop zone.
                Tot sluitertijd, Dirk

                Comment


                • #23
                  Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                  @Jeff: bedankt voor je superlieve aanbod. Als ik wat ruimte heb in mijn agenda en het jou schikt...graag. Ik pm je dan wel.
                  Graag gedaan, maar beter email op jeff.ceuppens@skynet.be ik heb de PM uit gezet.

                  MVG, jeff c.
                  Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. "When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion ."

                  Comment


                  • #24
                    Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                    Ik heb een 5DII, en die AF is helemaal niet slecht, zeker het centrale punt niet. En zoals Jan_10D al opmerkte: hij zal veel beter zijn dan de AF van de 10D.
                    Verder is de 7D gewoon voor een ander publiek: meer frames/seconde en misschien ietsje snellere AF, maar voor studio lijkt de 5D toch meer geschikt.
                    Als je wil mag je trouwens ook altijd eens uittesten met mijn toestel, gewoon om te zien wat de voor/nadelen zijn (en kan ik ook eens als amateurke zien hoe een (semi-)pro het aanpakt).

                    Groetjes,

                    Bart

                    Comment


                    • #25
                      Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                      En het gezeur over pakweg 4 of 8 fps is helemaal te zot voor woorden.
                      Bij een sluitertijd van 1/100ste pak je dus bij 4 fps, 4/100ste van die ene seconde en bij 8 fps 8/100ste.
                      Met andere woorden, respectievelijk 96/100ste en 92/100ste van die ene seconde heb je dus NIET op de foto staan.
                      Het mag dan het dubbele aantal zijn, maar het is nog steeds maar een fractie van die seconde.

                      Comment


                      • #26
                        Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                        Hier nog een 5DII gebruiker!

                        Heb ook nog een 10D gehad. Daarna een 20D en de AF van die 20D was beter. Daarna een 5DII en de AF van deze is nog eens beter.

                        En het enige waarover men kan klagen op gebied van af is die van de buistenste punten. Die zijn niet veel beter dan die van je 10D.

                        Neem het middenste en je mag de AF vergelijken met die van alle mogelijke camera's en merken. Er zullen er wel zijn die wat beter doen maar de 5DII zal perfect zijn mannetje staan. Die o zo oude AF doet het soms beter dan hun veel nieuwere super AF....

                        Kijk hier maar eens naar de gedeeltes over AF:


                        en ook hier:

                        I got the 5DM2 primarily to shoot HD video of wild birds..... that it also shoots still photos is just a welcome bonus in my book. :) In this sortie to Candaba wetlands (January 21


                        Weet dus dat het altijd beter zal zijn dan wat je nu hebt. Als je vandaag dus niet echt een probleem hebt zal het er zeker niet slechter op worden, integendeel.

                        Comment


                        • #27
                          Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                          HA...ik ga vol vertrouwen de 5DmkII bestellen...super bedankt om jullie ervaringen te delen. Kzal nu niet meer gaan twijfelen en 'm zo snel mogelijk bestellen
                          Natuurlijk zit er verschil tussen diverse camera's, zo heb ik eens een 1DmkIII mogen gebruiken. Sja...als je dan je 10Deetje weer pakt voelt het alsof je van een gloednieuwe auto in een oud autootje zonder stuurbekrachtiging stapt. Maar dat gevoel ben je weer snel kwijt als je weer doorschiet met je oude camera. Kwestie van aanvoelen van je camera en aanpassen aan zijn kunnen.

                          @Bart30d....heel erg bedankt, er zijn veel lieve mensen die klaar staan voor een ander. Tof! Maar ik ben geen semi-prof hoor, ik schaam me dood. Ik heb pas een DSLR sinds maart 2009 en vind fotografie pas sindsdien erg leuk en verslavend om te doen. Ik klungel maar wat aan en met wat ik ermee verdien betaal ik mijn hobby. Dat ik verre van een pro ben zal uit mijn volgende vraag blijken:

                          Ik wil zelf bepalen waar mijn AF ligt en kies altijd voor de middelste. Ik kreeg eens de tip om vanwege portretfotografie (en dus de portretstand) mijn rechter middelste AF punt te gebruiken....bah.
                          Misschien doe ik iets gruwelijks fout....ik stel de oogjes scherp in met mijn middelste AF punt, hou vast en bepaal dan de compo van mijn foto...door de camera te verplaatsen. Ik fotografeer eigenlijk nooit supersnelle onderwerpen, behalve nu en dan een vogeltje. Hoe doen jullie dit? Laten jullie altijd de camera zelf automatisch de AF bepalen?

                          Comment


                          • #28
                            Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                            Oorspronkelijk geplaatst door Monica Bekijk bericht
                            Ik heb pas een DSLR sinds maart 2009
                            echt? wauw! Mijn complimenten

                            Comment


                            • #29
                              Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                              Oorspronkelijk geplaatst door Monica Bekijk bericht
                              Ik wil zelf bepalen waar mijn AF ligt en kies altijd voor de middelste. Ik kreeg eens de tip om vanwege portretfotografie (en dus de portretstand) mijn rechter middelste AF punt te gebruiken....bah.
                              Misschien doe ik iets gruwelijks fout....ik stel de oogjes scherp in met mijn middelste AF punt, hou vast en bepaal dan de compo van mijn foto...door de camera te verplaatsen. Ik fotografeer eigenlijk nooit supersnelle onderwerpen, behalve nu en dan een vogeltje. Hoe doen jullie dit? Laten jullie altijd de camera zelf automatisch de AF bepalen?
                              Monica, voor statische onderwerpen is dit voor mij ook de manier van werken. Ik heb de AE (lichtmeting) bijna altijd losgekoppeld van de AF (focus). Dat kan via Custom Functions op een Canon. Verder gebruik ik (meestal) enkel het middelste focus point.

                              1. Middelste focuspunt richten op wat je scherp wil hebben
                              2. Op het "sterretje" drukken om de AF te activeren en vast te leggen
                              3. Herkadreren (met parfocale lenzen kan je nu zelfs nog in en uit zoomen)
                              4. Ontspanknop half indrukken om de belichting vast te leggen
                              5. Afdrukken

                              Veel plezier met de 5D MKII !
                              DigiCam

                              Comment


                              • #30
                                Re: Wie van de BD-ers gebruikt een 5DmkII?

                                Oorspronkelijk geplaatst door Monica Bekijk bericht
                                Laten jullie altijd de camera zelf automatisch de AF bepalen?
                                Dat zeker nooit, want je toestel kan niet weten wat jij wil. Meestal doe ik het zoals je beschreef, maar wat DigiCam beschrijft is nog beter (maar wel ietsje meer moeite).
                                DE AF-punten staan redelijk dicht bij elkaar, dus één van de andere punten kiezen maakt niet veel uit. Bovendien is het middelste punt (veel) gevoeliger dan de andere.

                                Groetjes,

                                Bart

                                Comment

                                Working...
                                X