Dit is een vraagje voor de kenners van pH-test strips.
Inleiding:
Zelf bak ik brood met zuurdesem, de yoghurt is hier ook zelf gemaakt alsmede, sinds kort, de kombucha.
Allemaal zure dingen.
Om voedselveilig te zijn heb ik een desem, of kombucha, met een zekere zuurtegraad nodig, de pH moet dus laag zijn liefst lager dan pH 4,8. Liever pH 4,5 .
Niet te laag want dan smaakt het brood te zurig. Dus niet voorbij pH 4,3.
Alhoewel ik al jaren bak zonder de pH te meten, zoals ook de bakkers dat 1000 jaar geleden deden , heb ik me nu eens pH-test strips gekocht. Een digitaal pH-metertje is me te duur..... en moet geijkt worden.
Nu de vraag :
Zij die strips giftig ? Of: mag ik die zomaar in de desem duwen en dan eruit halen om naar de kleurtjes te kijken?
Of MOET ik een beetje desem afzonderen en over dat stripje strijken?
Hopelijk kan iemand me helpen?
Inleiding:
Zelf bak ik brood met zuurdesem, de yoghurt is hier ook zelf gemaakt alsmede, sinds kort, de kombucha.
Allemaal zure dingen.
Om voedselveilig te zijn heb ik een desem, of kombucha, met een zekere zuurtegraad nodig, de pH moet dus laag zijn liefst lager dan pH 4,8. Liever pH 4,5 .
Niet te laag want dan smaakt het brood te zurig. Dus niet voorbij pH 4,3.
Alhoewel ik al jaren bak zonder de pH te meten, zoals ook de bakkers dat 1000 jaar geleden deden , heb ik me nu eens pH-test strips gekocht. Een digitaal pH-metertje is me te duur..... en moet geijkt worden.
Nu de vraag :
Zij die strips giftig ? Of: mag ik die zomaar in de desem duwen en dan eruit halen om naar de kleurtjes te kijken?
Of MOET ik een beetje desem afzonderen en over dat stripje strijken?
Hopelijk kan iemand me helpen?
Comment