Re: Een nieuwe tajine aankopen, ceramic of gietijzer?
Wij hadden een gelakte aardewerk tajine.
Bij de tajine hadden we gelijk een onderlegger gekocht voor op het gasvuur, dus nooit gekookt met een vlam tegen de tajine.
Dat een aardewerk tajine veel onderhoud vraagt is waar.
De avond voor we die gingen gebruiken staken we deze helemaal onder water, maar dat hielp blijkbaar niet aangezien die tocg gebarsten heeft.
Oorzaak van de barst was volgens mij dat de tajine door de lak geen water kon opnemen.
Waarom ik gekozen heb voor een aardewerk tajine was omdat je in de Maghreb landen niks anders ziet dan aardewerk.
Ik heb nog nooit iets gegeten uit een gietijzeren tajine, over de smaak kan ik dus niet oordelen, dat kan ik wel uit een aardewerk tajine.
Het duurt lang voor het eten klaar is en daardoor ben ik zeker van een goede smaak, mits de juiste kruiden, groenten en fruit.
Want voor zover ik weet zijn Marokkanen zoete mondjes en die kunnen heerlijk eten klaar maken.
Niet dat we elke week Marokkaans eten, maar toch zeker eens in de maand. Eens in de maand zal ook geholpen hebben dat onze tajine zo snel barste.
Ik denk dat ik een ongelakte aardewerk tajine ga kopen.
En eigenlijk zou je een aardewerk tajine moeten klaar maken op de BBQ.
Wij hadden een gelakte aardewerk tajine.
Bij de tajine hadden we gelijk een onderlegger gekocht voor op het gasvuur, dus nooit gekookt met een vlam tegen de tajine.
Dat een aardewerk tajine veel onderhoud vraagt is waar.
De avond voor we die gingen gebruiken staken we deze helemaal onder water, maar dat hielp blijkbaar niet aangezien die tocg gebarsten heeft.
Oorzaak van de barst was volgens mij dat de tajine door de lak geen water kon opnemen.
Waarom ik gekozen heb voor een aardewerk tajine was omdat je in de Maghreb landen niks anders ziet dan aardewerk.
Ik heb nog nooit iets gegeten uit een gietijzeren tajine, over de smaak kan ik dus niet oordelen, dat kan ik wel uit een aardewerk tajine.
Het duurt lang voor het eten klaar is en daardoor ben ik zeker van een goede smaak, mits de juiste kruiden, groenten en fruit.
Want voor zover ik weet zijn Marokkanen zoete mondjes en die kunnen heerlijk eten klaar maken.
Niet dat we elke week Marokkaans eten, maar toch zeker eens in de maand. Eens in de maand zal ook geholpen hebben dat onze tajine zo snel barste.
Ik denk dat ik een ongelakte aardewerk tajine ga kopen.
En eigenlijk zou je een aardewerk tajine moeten klaar maken op de BBQ.
Comment