Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Alcoholvrije dranken

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Alcoholvrije dranken

    Gisteren nog bij vrienden waarvan de man ook totaal alcoholvrij is een zeer verfrissend drankje met Roze pompelmoes siroop van het merk MONIN gedronken vermengt met een Schweppes tonic zero en enkele ijsblokjes natuurlijk. Een apero die vooral in de golf middens over de wereld goed zou gekend zijn. De naam die ze eraan geven ontsnapt mij nu. Monin heeft van die siropen met allerlei vruchtensmaken.
    Leeft en LAAT LEVEN !

    Comment


    • #32
      Re: Alcoholvrije dranken

      Hoeveel suiker zit er in die siropen?

      Comment


      • #33
        Re: Alcoholvrije dranken

        Die siropen smaken niet slecht, maar het is eigenlijk puur suiker.
        Er zijn ook light versies, maar ik hoef niet continu die zoete smaak.

        En sowieso spijtig dat er ook in tonic al veel suiker zit.

        Comment


        • #34
          Re: Alcoholvrije dranken

          Oorspronkelijk geplaatst door Spanik Bekijk bericht
          Wat ik niet begrijp is dat men er niet in slaagt om lekkere alcoholvrije bieren te maken. Ik drink graag bier, zeker de speciale bieren. Die alcohol hoeft niet voor mij, maar het enige dat er is is bar slechte pils die even zoet is als limonade. De dag dat er een trappist/abdijbier/stout zonder alcohol maken (of zelfs met maar 2% alcohol) en die dezelfde smaak of héél dicht in de buurt komt dan wil ik graag overschakelen. En dan liefst een donkere en blonde. Niet alle bier smaakt hetzelfde dus enig verschil mag er zijn. Maar gewone pils met alcoholvrije pils vergelijken... dat is perrier met afwaswater vergelijken.

          Kan ik er eentje meer drinken.

          En ja, in water kan enorm veel smaakverschil zitten. Leidingwater hier is niet te drinken maar dat is echt wel plaatsafhankelijk.
          En heb je al leidingwater geprobeerd door een brita filter?

          Ik vind leidingwater prima te drinken!

          Comment


          • #35
            Re: Alcoholvrije dranken

            Water mag ik zeker, maar niet als aperitief of als starter van een diner of lunch. Die siropen moet je uiteraard met mate gebruiken en dan is het wel heel smakelijk, maar dat belet niet dat je suikers binnen krijgt.
            Als kind namen wij een kruikje grenadine siroop gemengd met water. Water was dan precies nog niet zo populair, er bestond ook enkel de kraan of de pomp verbonden met de steenput. Ook de tijd van het opkomen van de Cola en Pepsi. Mochten wij trouwens van ons ouders niet drinken. Was misschien te duur in de tijd toen er nog tafelbier werd geserveerd.
            Leeft en LAAT LEVEN !

            Comment


            • #36
              Re: Alcoholvrije dranken

              Oorspronkelijk geplaatst door Binnenuit Bekijk bericht
              Dat is misschien in België zo, maar in Nederland zeker niet. Het leidingwater in Noord- Brabant komt uit bronnen van meer dan twee honderd meter diep en wordt in kiezelbedden gefilterd, verder wordt er niets aan toegevoegd.
              Mooier nog het flessenwater wat u duur in de winkel koopt komt uit dezelfde bronnen als het leidingwater. Zo al sinds 1995 het Tilburgse: ‘Prise d'Eau.’
              TILBURG (ANP) - De Tilburgse Waterleidingmaatschappij (TWM) komt in september, onder de naam Prise d'Eau, met een eigen merk bronwater op de markt. Het water is gewoon hetzelfde water als in Tilburg en Goirle uit de kraan komt, zonder dat er stoffen (zoals chloor) aan zijn toegevoegd.

              Flessenwater zou eigenlijk verboden moeten worden wanneer je ziet hoeveel plastic er in het milieu terecht komt of verbrand wordt.
              Ik ben ervan overtuigt dat het drinkleidingwater bijna overal in West Europa van zeer goede kwaliteit is en geen enkel gevaar vormt voor de gezondheid. Het grootste gevaar voor de volksgezondheid is de plastic soep die o.a. door (frisdrank) flessen in de stromen en uiteindelijk in de zee terecht komt.
              Ik vul nu met dit warme weer dagelijks 2 halve liters flesjes dit water. Water die we in Eindhoven hebben op de vierde in een oude Philips fabriek vind ik neutraal niet te zuipen. Ik stop BTW de 2 flesjes in de diepvriezer en een uur voor ik naar huis ga, zet ik de eerste halve liter in de koelkast. De andere komt er uit als ik naar huis ga. Van dat Eindhovens water zet ik wel thee, dat is geen probleem.

              Ik veronderstel dat alle mineralen uit het bronwater zijn gehaald bij Frisdrank, want ik weet van een bekende frisdrank fabrikant dat ze alles door actief koolstof filters lieten stromen. En toen men bronwater afvulde, toen ging het water eerst nog door een UV behandeling om bacteriën af te doden. Ergens heb ik nog wel wat informatie over hun water plan.
              Waar een wil is, is een weg
              ---------------------------------

              Comment


              • #37
                Re: Alcoholvrije dranken

                Water is altijd behandeld. Zelfs bronwater is minstens ontijzerd, gefilterd en eventueel door UV of Ozon gehaald. En als er bubbels inzitten is er CO2 toegevoegd. Leidingwater is zeker ontsmet, vroeger met chloor (soms nog) nu met ozon. De bacteriologische kwaliteit van leidingwater is zeker 100% ok. Maar dat zegt weinig over de smaak. Ik herinner me heel goed dat ik 40 jaar geleden het leidingwater hier vlak bij Brussel ondrinkbaar vond maar bij vrienden van mijn ouders in Hoeilaart zonder problemen liters ervan dronk op een weekend.

                Met 2 halve liters kom ik niet toe met dit weer. Deze avond na het werk zeker al 2 liter binnen, gecombineerd pils en water (je mag zelf de verhouding raden). Op het werk door de dag heen zeker nog eens 1.5 liter, koffie en water. Nu ja wat daar voor koffie moet doorgaan...

                Ik herinner me ook de eindeloze discissies op school over de smaak van Cola die in flesjes kwam tegenover de Cola uit de tap (concentraat en leidingwater). Water heeft een smaak en zelfs in frisdrank merk je dat!

                Comment


                • #38
                  Re: Alcoholvrije dranken

                  Veel kraantjeswater. Bij het sporten (stevige tennis) heb ik soms een beetje suiker nodig of iets dat wat frisser overkomt. Als ik geen banaan heb drink ik dan wel eens water met een scheut "Spa lemon cactus".

                  Nu met de droogte : 2 delen Tönissteiner Zitrone (*) op 8 delen kraantjeswater (* sprankelend water, 11% citroen- sinaas- en pompelmoessap; suikers 0,7 gr per 100 ml).
                  Bevat ook wat zoetmakers: cyclamaat, acesulfaamK en sacharine. Daar ben ik niet zo tuk op maar het zou geen kwaad kunnen, gezien de verdunning:
                  https://www.kanker.be/kankerpreventi...ie-kunstmatige: "Wie kunstmatige zoetstoffen gebruikt, heeft geen hoger risico op kanker. Uit dierproeven is gebleken dat het in heel hoge doses toedienen van acesulfaam-K, cyclamaat en sacharine een kankerbevorderend effect kan hebben. Dit is echter geen reden tot ongerustheid. De wetgever legt de toepassing en het gebruik van deze zoetstoffen dusdanig aan banden, dat een dergelijke hoge dosis voor de menselijke consumptie onmogelijk lijkt"

                  Bij het eten echter toch wel een wijntje maar met z'n tweeën doen we met een fles 3 dagen, ook op restaurant (per glas) of hotel in vakantie. Het valt me wel steeds op hoeveel alcohol de omstaanders drinken.

                  Comment


                  • #39
                    Re: Alcoholvrije dranken

                    Oorspronkelijk geplaatst door Spanik Bekijk bericht
                    Water is altijd behandeld. Zelfs bronwater is minstens ontijzerd, gefilterd en eventueel door UV of Ozon gehaald. En als er bubbels inzitten is er CO2 toegevoegd. Leidingwater is zeker ontsmet, vroeger met chloor (soms nog) nu met ozon. De bacteriologische kwaliteit van leidingwater is zeker 100% ok. Maar dat zegt weinig over de smaak. Ik herinner me heel goed dat ik 40 jaar geleden het leidingwater hier vlak bij Brussel ondrinkbaar vond maar bij vrienden van mijn ouders in Hoeilaart zonder problemen liters ervan dronk op een weekend.

                    Met 2 halve liters kom ik niet toe met dit weer. Deze avond na het werk zeker al 2 liter binnen, gecombineerd pils en water (je mag zelf de verhouding raden). Op het werk door de dag heen zeker nog eens 1.5 liter, koffie en water. Nu ja wat daar voor koffie moet doorgaan...

                    Ik herinner me ook de eindeloze discissies op school over de smaak van Cola die in flesjes kwam tegenover de Cola uit de tap (concentraat en leidingwater). Water heeft een smaak en zelfs in frisdrank merk je dat!
                    Dat de cola uit de tap anders smaakt geloof ik gelijk. Ik heb op het microbiologische en chemische lab gestaan van een frisdrank en fabrikant. Of het water nu uit Duinkerken, Dongen, Antwerpen of uit Gent kwam. Overal moest het water dezelfde smaak hebben. Daar zorgde de hele uitgebreide water behandeling wel voor.

                    In cola zit fosforzuur, door de extreme zuurtegraad gaan alle bacteriën vroeg of laat dood. Heb hier nog wel een verhaaltje over voor tussen pot en pint.
                    Cola is trouwens wel extreem zoet, wekelijks kwamen er wel heel veel suiker wagens langs. En dan was er ook al veel suiker vrij.

                    Maar na die stage heb ik het laboratorium vaarwel gezegd en ben me gaan specialiseren in de informatica. En dit doe ik ondertussen ook al 8 jaar.
                    Waar een wil is, is een weg
                    ---------------------------------

                    Comment


                    • #40
                      Re: Alcoholvrije dranken

                      Oorspronkelijk geplaatst door Wasbeer Bekijk bericht
                      Bij het eten echter toch wel een wijntje maar met z'n tweeën doen we met een fles 3 dagen, ook op restaurant (per glas) of hotel in vakantie. Het valt me wel steeds op hoeveel alcohol de omstaanders drinken.
                      Drank bevorderd de smaak van het eten niet: dus geen wijn, bier en frisdrank dus alleen plat kraanwater om de smaakpupillen te reinigen voordat men met de volgende gang van het diner begint. Restauranthouder zijn het daar niet mee eens: zij verdienen immers meer aan de drank dan aan het eten. Sommige twee sterren gelegenheden willen ook aan water fors verdienen: zo zag ik laatst van iemand een rekening van twee honderd euro waarvan tweemaal een glas water 12 euro kostte.

                      Comment


                      • #41
                        Re: Alcoholvrije dranken

                        Oorspronkelijk geplaatst door Binnenuit Bekijk bericht
                        Drank bevorderd de smaak van het eten niet: dus geen wijn, bier en frisdrank dus alleen plat kraanwater om de smaakpupillen te reinigen voordat men met de volgende gang van het diner begint. Restauranthouder zijn het daar niet mee eens: zij verdienen immers meer aan de drank dan aan het eten. Sommige twee sterren gelegenheden willen ook aan water fors verdienen: zo zag ik laatst van iemand een rekening van twee honderd euro waarvan tweemaal een glas water 12 euro kostte.
                        Dit moet ik wel onderschrijven. Vorige zondagavond door vrienden ex-restauranthouders gedurende 40jaar en nu op rust, uitgenodigd voor een "echte" Steak au poivre". Dus geen met een saus uit pakjes, maar de echte, d.w.z. met geplette peper en daarvan een gebluste en geflambeerde pepersaus gemaakt. De echte vind je dus omzeggens niet meer in de restaurants.
                        Sedert ik alcoholvrij ben smaakt vooral het vlees anders. Ik heb er in de tijd van hun restaurant door de jaren heen tientallen verorberd toen ik die nog liet vergezellen met een gepast wijntje. Maar het kan ook te maken hebben met het feit dat mijn vrouw en ik de laatste jaren nog weinig rood vlees eten. De tijd van de steaks en tussenribben is dus voorbij hier.
                        Last edited by enero; 1 augustus 2018, 10:54.
                        Leeft en LAAT LEVEN !

                        Comment


                        • #42
                          Re: Alcoholvrije dranken

                          Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
                          Dit moet ik wel onderschrijven. Vorige zondagavond door vrienden ex-restauranthouders gedurende 40jaar en nu op rust, uitgenodigd voor een "echte" Steak au poivre". Dus geen met een saus uit pakjes, maar de echte, d.w.z. met geplette peper en daarvan een gebluste en geflambeerde pepersaus gemaakt. De echte vind je dus omzeggens niet meer in de restaurants.
                          Sedert ik alcoholvrij ben smaakt vooral het vlees anders. Ik heb er in de tijd van hun restaurant door de jaren heen tientallen verorberd toen ik die nog liet vergezellen met een gepast wijntje. Maar het kan ook te maken hebben met het feit dat mijn vrouw en ik de laatste jaren nog weinig rood vlees eten. De tijd van de steaks en tussenribben is dus voorbij hier.
                          Hoe noemen ze dat... minder maar beter zeker.
                          Hier ook minder rood vlees.
                          Je weet dat dit niet echt goed is voor milieu en je eigen gezondheid. Dus als ik rood vlees eet moet het de moeite zijn.
                          Recent nog een standaard rosbiefje gegeten van wit-blauw. Zat geen smaak in. Het zag er mooi rood vlees uit, maar zonder vetaders is daar eigenlijk weinig aan.

                          Geef me dan maar eens een Ierse of Schotse steak van hooglandrund. Dan proef je bijna de whisky van de nabijgelegen stokerij en het gras waar die op lopen.

                          Maar we dwalen af.
                          Ik doe nog een flesje spa blauw open en werk verder.

                          Comment


                          • #43
                            Re: Alcoholvrije dranken

                            Oorspronkelijk geplaatst door Binnenuit Bekijk bericht
                            Drank bevorderd de smaak van het eten niet: dus geen wijn, bier en frisdrank dus alleen plat kraanwater om de smaakpupillen te reinigen voordat men met de volgende gang van het diner begint. Restauranthouder zijn het daar niet mee eens: zij verdienen immers meer aan de drank dan aan het eten. Sommige twee sterren gelegenheden willen ook aan water fors verdienen: zo zag ik laatst van iemand een rekening van twee honderd euro waarvan tweemaal een glas water 12 euro kostte.
                            Ze hadden zeker alleen water van een of andere ver weggelegen bron. Zoals gletsjer water uit Alaska.
                            Waar een wil is, is een weg
                            ---------------------------------

                            Comment

                            Working...
                            X