Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Het bier topic

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #76
    Re: Het bier topic

    Oorspronkelijk geplaatst door Spanik Bekijk bericht
    Eerlijk gezegd, voor mij moet bier niet veel alcohol hebben, het moet smaak hebben. Drink liever eentje van 6.5° met smaak dan een van 10° die eerder naar straffe pils smaakt.

    Dat brengt me naar de bieren zonder alcohol (het is tenslotte tournee minerale). Waarom kunnen ze er geen maken dat net hetzelfde smaakt als een goeie pils? Er zijn varianten met minder alcohol die voor mij perfect aanvaardbaar zijn voor dagelijks gebruik. Maar die met 0°? Is er iemand die weet waarom dat technisch niet mogelijk is? Of is het gewoon marketing?
    Ik vraag mij af waarom Tourtel amber en bruin niet meer te verkrijgen zijn, althans ik zou niet weten waar ik daar kan aangeraken , die waren best te smaken, evenals Palm green.
    Neen, de grote merken spelen steeds hun flets pilsachtig N-bier uit, zo'n 30 jaar geleden dronk ik af-en-toe ook wel 's Gerstelbrau (helaas ook pilsachtig).
    Te weten, Tourtel amber en bruin wordt nog gemaakt hoor .
    """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
    George Orwell

    Comment


    • #77
      Re: Het bier topic

      Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk bericht
      Ik vraag mij af waarom Tourtel amber en bruin niet meer te verkrijgen zijn, althans ik zou niet weten waar ik daar kan aangeraken , die waren best te smaken, evenals Palm green.
      Neen, de grote merken spelen steeds hun flets pilsachtig N-bier uit, zo'n 30 jaar geleden dronk ik af-en-toe ook wel 's Gerstelbrau (helaas ook pilsachtig).
      Te weten, Tourtel amber en bruin wordt nog gemaakt hoor .
      update:
      Ik lees hier ook dat Ginder Ale nog gemaakt wordt en vooral verkrijgbaar is in de streek van Merchtem (helaas van de AB INbev groep)
      Ik heb die Ales altijd graag gedronken .
      """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
      George Orwell

      Comment


      • #78
        Re: Het bier topic

        Niet te krijgen, wat zeg je?https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/03...dsesupermarkt/
        https://ggpics.be/

        Comment


        • #79
          Re: Het bier topic

          Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk bericht
          Ik vraag mij af waarom Tourtel amber en bruin niet meer te verkrijgen zijn, althans ik zou niet weten waar ik daar kan aangeraken , die waren best te smaken, evenals Palm green.
          Neen, de grote merken spelen steeds hun flets pilsachtig N-bier uit, zo'n 30 jaar geleden dronk ik af-en-toe ook wel 's Gerstelbrau (helaas ook pilsachtig).
          Te weten, Tourtel amber en bruin wordt nog gemaakt hoor .
          Tourtel is dat geen Frans bier?
          Ik dacht van wel.
          Naast Kronenbourg is enkel Pelfort nog te smaken en de bruine Pelfort is serieuze toebak hoor.
          Duits en Oostenrijksbier moet ik niet, smaken liggen me niet.


          Sony A7II + Loxia f/2 50mm +Vario Tessar FE f/4 16-35mm + Tamron 70 - 300mm
          Fujifilm X-T4 +| Samyang 12mm f/2 | Fujinon XF 27mm f/2.8 | Fujinon 35mm f/1.4 | Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR | X-E2s.​

          Comment


          • #80
            Re: Het bier topic

            Ik drink maar heel zelden meer bier, tenzij gebrouwen door mijn zoon.
            Ik moet een beetje opletten met merken te vernoemen maar wat hij me heeft verteld over de brouwprocedures ja elks een goeien avond zeg
            Dat gaat van een groot aantal goedkopere granen bijvoegen (mais) waar ze via enzymen de moutsuiker (beter gezegd : vergistbare suikers) uit vrijmaken tot een gekend bier dat in drie varianten is gekend terwijl ze er maar één brouwen. Voor de donkere variant doen ze er caramel bij, voor de lichtere variant gewoon water. Om het alcoholpercentage hoger te krijgen is er in feite maar één "zuivere" oplossing : meer mout gebruiken $$$$$. De goedkopere oplossing is : suiker gebruiken, nog zo'n truc.
            Meer en meer begin ik te vrezen dat je bedrogen wordt waar je bij staat, ik ben zelfs zeker dat "multinational" en "bier" twee woorden zijn die niet in dezelfde zin mogen voor komen.

            Zo ben ik ooit gaan fotograferen in een voormalige verlaten brouwerij, ze waren overgestapt van bier naar alcoholproductie en likeuren. Ik was er ook in hun lab en voorraadkamer. Stond vol met bidons essences, ze maakten die likeuren PUUR chemisch. Gek genoeg (ik was ook in de afdeling waar vandalen de etiketten hadden rondgestrooid) heb ik van geen enkel merk er ooit één in de winkelrekken zien staan bij ons.

            Maar terug naar bier nu.
            Last edited by opapol; 9 maart 2018, 12:09.

            Comment


            • #81
              Re: Het bier topic

              Oorspronkelijk geplaatst door guido.g Bekijk bericht
              Ook gezien, rare zaak. Als die paters dat enkel particulier verkopen en die supermarkt verkoopt zo'n hoeveelheid in het buitenland dan gaan de mannen van de accijnzen interesse hebben denk ik.

              Comment


              • #82
                Re: Het bier topic

                Oorspronkelijk geplaatst door opapol Bekijk bericht
                Ik drink maar heel zelden meer bier, tenzij gebrouwen door mijn zoon.
                Ik moet een beetje opletten met merken te vernoemen maar wat hij me heeft verteld over de brouwprocedures ja elks een goeien avond zeg
                Dat gaat van een groot aantal goedkopere granen bijvoegen (mais) waar ze via enzymen de moutsuiker (beter gezegd : vergistbare suikers) uit vrijmaken tot een gekend bier dat in drie varianten is gekend terwijl ze er maar één brouwen. Voor de donkere variant doen ze er caramel bij, voor de lichtere variant gewoon water. Om het alcoholpercentage hoger te krijgen is er in feite maar één "zuivere" oplossing : meer mout gebruiken $$$$$. De goedkopere oplossing is : suiker gebruiken, nog zo'n truc.
                Meer en meer begin ik te vrezen dat je bedrogen wordt waar je bij staat, ik ben zelfs zeker dat "multinational" en "bier" twee woorden zijn die niet in dezelfde zin mogen voor komen.

                Zo ben ik ooit gaan fotograferen in een voormalige verlaten brouwerij, ze waren overgestapt van bier naar alcoholproductie en likeuren. Ik was er ook in hun lab en voorraadkamer. Stond vol met bidons essences, ze maakten die likeuren PUUR chemisch. Gek genoeg (ik was ook in de afdeling waar vandalen de etiketten hadden rondgestrooid) heb ik van geen enkel merk er ooit één in de winkelrekken zien staan bij ons.

                Maar terug naar bier nu.
                Vandaag bij jullie het laatste brouwsel van Niels mogen proeven Paul.
                Gewoon subliem, het lekkerste bier dat ik ooit heb gedronken.
                En het mag gezegd worden dat Niels een eigen toets weet te geven in zijn verschillende brouwsels,
                met name de afdronk heeft iets wat je bij industriële bieren niet hebt.

                Comment


                • #83
                  Re: Het bier topic

                  Oorspronkelijk geplaatst door demeyereg Bekijk bericht
                  Vandaag bij jullie het laatste brouwsel van Niels mogen proeven Paul.
                  Gewoon subliem, het lekkerste bier dat ik ooit heb gedronken.
                  En het mag gezegd worden dat Niels een eigen toets weet te geven in zijn verschillende brouwsels,
                  met name de afdronk heeft iets wat je bij industriële bieren niet hebt.
                  Dankjewel Geert, ik zal het hem zeggen...

                  Comment


                  • #84
                    Re: Het bier topic

                    Oorspronkelijk geplaatst door demeyereg Bekijk bericht
                    ... Gewoon subliem, het lekkerste bier dat ik ooit heb gedronken ...
                    Jullie maken een mens wel nieuwsgierig. Over welk bier gaat het en waar kan je het drinken of kopen?
                    Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

                    Comment


                    • #85
                      Re: Het bier topic

                      Oorspronkelijk geplaatst door Laurens Bekijk bericht
                      Jullie maken een mens wel nieuwsgierig. Over welk bier gaat het en waar kan je het drinken of kopen?
                      Nergens, dat is nu net het probleem
                      Het is niet te koop, je kan het alleen proeven op 2 plaatsen, waaronder bij ons....
                      Zoon Nils blijft steeds zijn recepten bijstellen en Geert had gisteren een primeur....

                      Nu, er wordt gedacht aan schaalvergroting, daar niet van maar Nils kennende is geen enkele vorm van compromis toe gestaan op het gebied van productie.

                      Bier wordt gemaakt uit mout, hop en gist en daarmee uit. Ik heb in een vorig leven zelf ook nog gebrouwd en wat je toen kon kopen als additieven was te gek voor woorden : kleurverbeteraars, schuimkragen .....allemaal bio.... Dit is twee niveau's hoger. Ik heb een volledig brouwproces bijgewoond startende vanaf het verschroten van de mout dus ik weet wel een beetje waarover ik praat. Het zijn lange dagen hoor.
                      Volgende project is om de gistculturen van exclusieve bieren (nu even geen naam) op te kweken. Wordt zeker vervolgd.

                      Maar als je eens wil proeven : altijd welkom

                      Comment


                      • #86
                        Re: Het bier topic

                        Bedankt maar qua proevertjes kan ik intussen eventjes verder. Uitzonderlijk ben ik eens mee gaan (lees: moeten) winkelen in de Albert Heijn. Terwijl mijn echtgenote haar ronde deed heb ik in de bierafdeling een kleine verzameling gemaakt van bieren die ik nog nooit gedronken heb (of waarvan ik er ooit zoveel dronk dat ik me van die avond niks meer herinner).

                        Voor de komende dagen staan op het programma:
                        • Baltic Tripel - een meevaller: fruitig, aangenaam om drinken en erg mooi flesje met papieren wikkel, maar wel duur. Men raadt aan dit op een temperatuur van 16 graden te drinken om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen. Dat doe ik met Westmalle Tripel ook graag, die niet al te koud drinken.
                        • HighHops6
                        • Ijwit
                        • The Calling IPA - voor herhaling vatbaar
                        • Mooie Nel IPA - hier had ik meer van verwacht want brouwerij Jopen heeft blijkbaar een goede reputatie. Ga ik toch nog een keer terug kopen om bij wat warmer weer te drinken.
                        • Raging Bitch - tof label, lekker bitter maar toch niet helemaal mijn ding
                        • Elvis Juice - niet erg karaktervol, denkelijk iets uit Elvis zijn Las Vegas periode
                        • Hop Ottin’ IPA
                        • Tricky Tripel


                        Als het bier even goed is als de namen, dan wordt het een interessante week.
                        Last edited by Laurens; 17 maart 2018, 17:43.
                        Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

                        Comment


                        • #87
                          Re: Het bier topic

                          Laatst dronk ik dit in Verona (Januari), was niet slecht . (donker wit ????)
                          """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
                          George Orwell

                          Comment


                          • #88
                            Re: Het bier topic

                            Paar weken geleden op het terras van de brasserie van het Café de Paris in Monte-Carlo, recht tegenover de casino, een getapt pintje gedronken dat ik qua kwaliteitsniveau nog nergens heb gedronken. Het ging om dit :



                            Zo een topkwaliteit voor een blond getapt biertje heb ik nog nooit ervaren. Nu.., de verzorging van het schenken/tappen zal er ook wel nog voor iets tussenzitten, gezien de schuimlaag in het glas is blijven staan tot op het einde. Dus nog nooit geproefd en nog minder gezien.
                            Leeft en LAAT LEVEN !

                            Comment


                            • #89
                              Re: Het bier topic

                              Gisteren heb ik een Dronkenput Tripel gedronken - een erg smakelijk blond bier in een grappig flesje, opgediend in een scheef glas dat blijkbaar refereert naar een waterreservoir in Middelkerke. Tof om af en toe zo’n nieuwe favoriet te ontdekken.
                              Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

                              Comment


                              • #90
                                Re: Het bier topic

                                Met dit warme weer zoek ik iets hoppigs en verfrissend om te drinken, maar liefst met een laag alcoholpercentage. Ik verwachtte veel van Jupiler ‘Pure Blonde’ maar dat is niet echt hoppig. Iemand een ander voorstel?
                                Prepressure.com - mijn Engelstalig webstekje over 'printing museums', 'libraries' & nog zo veel meer

                                Comment

                                Working...
                                X