Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Het bier topic

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #31
    Re: Het bier topic

    Als het kind maar een naam heeft. De brouwers zelf varen er wel bij als je kijkt voor welke bedragen de flessen van brouwerij Cantillon en 3 fonteinen verkocht worden. Hoe exlusiever het sfeertje dat er rond hangt, hoe extremer de prijzen gaan worden.
    cialispascherfr24.com

    Comment


    • #32
      Re: Het bier topic

      Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
      Jawel, enkele jaren geleden een bezoekje gebracht aan een aantal van die Geuze en kriekbrouwers. En daar zijn ze er dus van overtuigd dat die speciale gisten daar ruimschoots rondzwerven. Bizar verhaal in elk geval. En die gisten moeten dan toch over bijzonder veel weerstand beschikken tegen allerhande troep die zich de laatste tijd in de lucht bevindt.
      Ook waar, vandaar dat ik er ook zoveel vragen bij heb. Onze pizzadeeg (is wel geen bier maar soit) maak ik met zuurdesemgist. Ik heb die niet bepaald uit de lucht geplukt hier bij ons maar uit een Zweeds volkorengraan. Puur gokken over wat er hier ronddwarrelt vond ik een beetje tricky.
      Ik ben in een vorig leven nog gaan fotograferen in de verlaten brouwerij Eylenbosch en dat verhaal van die dakpannen klopt wel.

      Comment


      • #33
        Re: Het bier topic

        Oorspronkelijk geplaatst door opapol Bekijk bericht
        Ik ben in een vorig leven nog gaan fotograferen in de verlaten brouwerij Eylenbosch en dat verhaal van die dakpannen klopt wel.
        Klopt absoluut, is mij ook opgevallen bij de kleinere, wat meer artisanale brouwerijtjes, alwaar het niet altijd even proper is.
        Leeft en LAAT LEVEN !

        Comment


        • #34
          Re: Het bier topic

          Als ik aan een Brocante denk, dan begin ik al gelukzalig te dromen!...

          Comment


          • #35
            Re: Het bier topic

            Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
            Klopt absoluut, is mij ook opgevallen bij de kleinere, wat meer artisanale brouwerijtjes, alwaar het niet altijd even proper is.
            Dat is juist. Het bier waar ik zelf de mooiste herinneringen aan heb is de eerste batch van Boskeun (Dolle brouwers). We spreken van ergens eind jaren 80 toen ze nog zowat brouwden in de waskuipen van hun moeder, ze hebben dat nooit meer kunnen evenaren.
            Enfin, nu heb ik veel exclusiever van zoon Nils maar ik heb hem al regelmatig de oren gewassen, hij moet alle recepten angstvallig bewaren. Koppige ezel als hij is weigert hij evenwel om hetzelfde recept te hergebruiken en dat snap ik voor geen meter. Heeft daar al grote onderscheidingen mee behaald op proeverijen maar neen, geen praten aan. Stil staan = achteruit gaan.
            Herken ik misschien een beetje mezelf daarin ??????

            Comment


            • #36
              Re: Het bier topic

              Oorspronkelijk geplaatst door opapol Bekijk bericht
              Ook waar, vandaar dat ik er ook zoveel vragen bij heb. Onze pizzadeeg (is wel geen bier maar soit) maak ik met zuurdesemgist. Ik heb die niet bepaald uit de lucht geplukt hier bij ons maar uit een Zweeds volkorengraan. Puur gokken over wat er hier ronddwarrelt vond ik een beetje tricky.
              Ik ben in een vorig leven nog gaan fotograferen in de verlaten brouwerij Eylenbosch en dat verhaal van die dakpannen klopt wel.
              Over de Brouwerij Eylenbosch : https://www.persinfo.org/nl/nieuws/a...chepdaal/31165
              Zit daar ook niet zover van af.
              Leeft en LAAT LEVEN !

              Comment


              • #37
                Re: Het bier topic

                Oorspronkelijk geplaatst door enero Bekijk bericht
                Klopt absoluut, is mij ook opgevallen bij de kleinere, wat meer artisanale brouwerijtjes, alwaar het niet altijd even proper is.
                Liever ambachtelijke, dit klinkt zo kunstaars-achtig
                Last edited by toerist; 12 januari 2018, 14:23.
                """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
                George Orwell

                Comment


                • #38
                  Re: Het bier topic

                  *Men kan nog zo veel uitroepen als het beste bier, voor mij is de Grimbergen dubbel grote top of de Gordon Scotch-ale en nog beter, de Gordon Christmas
                  *zij die het bier van het jaar uitroepen bvb.
                  Vraagje, bestaat de ginder-ale nog ?
                  Last edited by toerist; 12 januari 2018, 14:29.
                  """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
                  George Orwell

                  Comment


                  • #39
                    Re: Het bier topic

                    Grimbergen dubbel vind ik nogal zoet.

                    Heb gisteren Averbode 7.5% gedronken. Lekker simpel, licht bitter, goede smaak, niet zoet!

                    Comment


                    • #40
                      Re: Het bier topic

                      Ik ben nog altijd fan van La Chouffe. Redelijk commercieel nu, maar toch het blijft lekker.

                      En hoppus is ook een goeie aanrader.

                      Comment


                      • #41
                        Re: Het bier topic

                        ik ben tegenwoordig nogal fan van TANK 7, een blond straf (8.5°) bier van Boulevard Brewing Cy uit Kansas. Sinds 2013 in handen van Moortgat.

                        Comment


                        • #42
                          Re: Het bier topic

                          Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk bericht
                          *Men kan nog zo veel uitroepen als het beste bier, voor mij is de Grimbergen dubbel grote top of de Gordon Scotch-ale en nog beter, de Gordon Christmas
                          *zij die het bier van het jaar uitroepen bvb.
                          Vraagje, bestaat de ginder-ale nog ?
                          Gordon Christmas?
                          Dacht dat enkel maar met de eindejaar feesten te verkrijgen was.
                          Geen idee of de Ginder-Ale nog bestaat, vond het toch niet zo lekker als de Gordon Scotch.


                          Sony A7II + Loxia f/2 50mm +Vario Tessar FE f/4 16-35mm + Tamron 70 - 300mm
                          Fujifilm X-T4 +| Samyang 12mm f/2 | Fujinon XF 27mm f/2.8 | Fujinon 35mm f/1.4 | Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR | X-E2s.​

                          Comment


                          • #43
                            Re: Het bier topic

                            Christmas is zoals het zelf zegt enkel in de eindejaarsperiode verkrijgbaar .
                            Ginder-Ale is/was een amberbier zoals De Koninck of Palm (waarvan de dobbele palm erg goed is).
                            Dus die zware bieren zijn ook van een ander kaliber (en prijs ) dan die amberkleurige .
                            Btw, van de week een "Zotte Bloare " gedronken, hemels !
                            """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
                            George Orwell

                            Comment


                            • #44
                              Re: Het bier topic

                              Zelf een liefhebber van donker bier (en niet van blond, tenzij een gewoon 'pintje', uit het flesje, als ik echt dorst heb in de zomer). Liefst een trappist (dubbele): Westmalle is te drinken van het flesje (uitgeschonken, niet uit de fles), maar is van 't vat zoveel lekkerder, voor mijn part zo goed als Westvleteren. Heb hier nog 3/4 bak Westvleteren 12 staan, maar die bevat zoveel gist dat ik 'm telkens moet affiltreren, en de partikels zijn zo klein dat dat echt niet meevalt.
                              Tegenwoordig hou ik het liefst op een Grimbergen 'Optimo Bruno'. Maar zoals gezegd: de meeste bruine bieren kunnen me bekoren. Kon ik maar opnieuw aan Guinness (blikjes!) geraken. Hier in de streek vind ik enkel de flesjes 'export' (dubbel zo sterk, maar een compleet andere smaak).
                              BD1166BE. CANON camera's (7D, G9), objectieven van 10 t/m 400mm, en Speedlite 580EX II - Manfrotto tripod 190CXPro4 + Markins Q3 -  M1 iMac 24" - 16GB RAM - 2TB SSD (MacOS Sonoma 14.7.1) - iPhone XR (iOS 18.1) + iPad5 WiFi (iPadOS 16.7.10)

                              Comment


                              • #45
                                Re: Het bier topic

                                Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk bericht
                                Christmas is zoals het zelf zegt enkel in de eindejaarsperiode verkrijgbaar .
                                Ginder-Ale is/was een amberbier zoals De Koninck of Palm (waarvan de dobbele palm erg goed is).
                                Dus die zware bieren zijn ook van een ander kaliber (en prijs ) dan die amberkleurige .
                                Btw, van de week een "Zotte Bloare " gedronken, hemels !
                                Wo oln-zetut-ee, eun "Zotte Bloare" wo moak'n ze da neu wére?
                                Woek in Bruhhe?


                                Sony A7II + Loxia f/2 50mm +Vario Tessar FE f/4 16-35mm + Tamron 70 - 300mm
                                Fujifilm X-T4 +| Samyang 12mm f/2 | Fujinon XF 27mm f/2.8 | Fujinon 35mm f/1.4 | Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR | X-E2s.​

                                Comment

                                Working...
                                X