Re: broodbakmachine
Paul, ik heb het geluk gehad om ook ooit met een bakker te werken.
Een aantal recepten heb ik nog van hem en die zal ik goed bewaren
Verder heb ik nog een klein boekje van de Boerenbond.
Meer dan 30 jaar oud.
Gisterenavond heb ik dat nog eens door genomen.
Er staat ook een tabel in voor de deegtemperatuur.
Je moet er dus naar streven om een temp. te hebben van 26°C.
De temp. van het water dat je moet gebruiken wordt in die tabel bepaalt door de temp. van de omgeving en het bloem of meel.
Het brooddeeg laten ze ook drie keren rijzen.
Eergisteren nog een waldkornbrood gebakken: nooit meer.
Was een mix van Aveve...
Stonk als de pest tijdens het bakken. Nooit zo vieze geur gehad in mijn keuken.
Aveve spreekt ook graag over natuurlijke ingrediënten.
Bekijk dat maar eerst eens op hun verpakkingen: er zit van alles in.
Zelfs in hun "classics".
Hun roggebrood is een mengeling, dus geen zuivere rogge.
OK, men spreekt niet over roggemeel of roggebloem maar wel over roggebrood
Alhoewel ik de instructies goed had toegepast was het brood aan de bovenzijde verfrommeld.
Stond niet mooi bol of rond toen het uit de broodmachine kwam.
Oorspronkelijk geplaatst door PaulM
Bekijk bericht
Een aantal recepten heb ik nog van hem en die zal ik goed bewaren
Verder heb ik nog een klein boekje van de Boerenbond.
Meer dan 30 jaar oud.
Gisterenavond heb ik dat nog eens door genomen.
Er staat ook een tabel in voor de deegtemperatuur.
Je moet er dus naar streven om een temp. te hebben van 26°C.
De temp. van het water dat je moet gebruiken wordt in die tabel bepaalt door de temp. van de omgeving en het bloem of meel.
Het brooddeeg laten ze ook drie keren rijzen.
Eergisteren nog een waldkornbrood gebakken: nooit meer.
Was een mix van Aveve...
Stonk als de pest tijdens het bakken. Nooit zo vieze geur gehad in mijn keuken.
Aveve spreekt ook graag over natuurlijke ingrediënten.
Bekijk dat maar eerst eens op hun verpakkingen: er zit van alles in.
Zelfs in hun "classics".
Hun roggebrood is een mengeling, dus geen zuivere rogge.
OK, men spreekt niet over roggemeel of roggebloem maar wel over roggebrood
Alhoewel ik de instructies goed had toegepast was het brood aan de bovenzijde verfrommeld.
Stond niet mooi bol of rond toen het uit de broodmachine kwam.
Comment