Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Green Pan

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Green Pan

    Oorspronkelijk geplaatst door Tommie1 Bekijk bericht
    Nu we toch aan de recepten begonnen zijn.

    Ik heb Peter Goossens eens een steak zien klaarmaken, en doe het nu ook zo.
    De ideale manier om een bleu chaud te krijgen. (ik hou wel heel erg van rauw vlees!!)

    Koop een DIKKE steak van minimum 3 cm. Bestrooien met peper en zout.

    Steek die minstens een uur in de oven aan 60-70 °C.
    Daarna een goede stalen of gietijzeren pan goed heet, en aan beide zijden kort dichtschroeien. Maximaal een minuutje.

    Die steak leg je op een bord, en dan kan die gewoon nog even rusten in de oven terwijl je er een goed sausje bijmaakt van het aanbaksel in de pan.

    Zo simpel, maar buitengewoon.
    De steak eerst een uur met 70 graden opwarmen dat is nieuw voor mij: toch een keer proberen en als topkok Peter Goossens dat doet dan geloof ik het direct.
    Wat mij opvalt dat koks ook bij de Chinees weinig gebruik maken van Tefal pannen: meest stalen, gietijzeren of blikkenpannen (de Chinees).
    Last edited by Binnenuit; 13 september 2012, 09:31.

    Comment


    • #17
      Re: Green Pan

      70° als die echt dik is, 60° als die dunner is, en op een rooster leggen! Niet op een bordje.

      Comment

      Working...
      X