Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Waar zijn deze toestellen gebleven ?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Waar zijn deze toestellen gebleven ?

    Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk bericht
    Jamaar ze bestaan nog, voor welke markt zijn die dan bedoeld ?
    Camera's :vooral Nikon en Canon nu, ook Sony .
    TV's : vooral Panasonic , Samsung, Sony ... oh ja, Philips , awel, is er dan niet iets zoals Philips, maar dan voor camera's ( niet het onbetaalbare Leica ) ?
    Philips heeft, ruim tachtig jaar na de verkoop van zijn eerste televisie, al zijn tv-activiteiten verkocht aan de Chinese fabrikant TPV Technology. Het besluit is genomen door de nieuwe ceo Frans van Houten wegens de aanhoudende verliezen die de HDTV-divisie lijdt. In het eerste kwartaal van dit jaar moest de betreffende afdeling 87 miljoen euro in rode cijfers schrijven.


    In consumer goods moeten we niet meer rekenen op de EU, we kunnen onmogelijk nog bijbenen met de Aziatische landen. De Aziatische eeuw is goed en wel op dreef.
    De EU moet het hebben van custom made goederen, machinesbouw, nichemarkten, ... Wie kan en wil nog concurreren tegen een Nikon die het beste in huis heeft wat op fotografisch gebied te verkrijgen is .

    Comment


    • #17
      Re: Waar zijn deze toestellen gebleven ?

      Achhh,..... een Praktica
      Mijn eerste praktica kreeg ik van mijn peter voor mijn plechtige communie

      Johan

      Comment


      • #18
        Re: Waar zijn deze toestellen gebleven ?

        Oorspronkelijk geplaatst door toerist Bekijk bericht
        Jamaar ze bestaan nog, voor welke markt zijn die dan bedoeld ?
        Camera's :vooral Nikon en Canon nu, ook Sony .
        TV's : vooral Panasonic , Samsung, Sony ... oh ja, Philips , awel, is er dan niet iets zoals Philips, maar dan voor camera's ( niet het onbetaalbare Leica ) ?
        Philips heeft supergoeie pro videocamera's gemaakt, maar daar is het dan ook bij gebleven, tegenwoordig maakt Philips nog bitterweinig zelf, buiten een paar divisies zoals hoogspecialistische ziekenhuisscanners.
        Medische systemen (Philips Medical Systems)
        Philips Medical Systems is actief in de markt voor diagnostische apparatuur. Het is in deze markt een belangrijke speler, samen met Siemens en General Electric. Er werken 27.000 mensen en er zijn fabrieken in Nederland, Duitsland, Finland, Israël en de Verenigde Staten (stand 2009).

        Wat lampen:
        Philips Lighting ging zich in versnelde mate richten op energiezuinige verlichtingstechniek, waarbij vooral Led technologie de aandacht kreeg. Het concernonderdeel voerde hier een agressievere politiek dan de concurrenten Osram en General Electric. Zo werd er gestreefd naar voorwaartse integratie, waarbij niet alleen lampen, maar ook armaturen werden geleverd. In dit verband voert Philips een politiek van gerichte overnames. Zo kocht Philips in 2005 het bedrijf Lumileds, een fabrikant van ledverlichting. In 2007 werden 5 bedrijven overgenomen: Partners in Lighting dat armaturen voor huishoudens maakt, TIR Systems en Color Kinetics die in ledverlichting actief zijn, Lighting Technologies dat bioscooplampen maakt, en Respironics dat apparatuur tegen slaapapneu vervaardigt. Met deze laatste overname was een bedrag van 3,6 miljard euro gemoeid en vormt daarmee de grootste overname die Philips ooit heeft gedaan. In 2008 heeft Philips het Amerikaanse bedrijf Genlyte overgenomen, dat verlichtingsarmaturen voor bedrijven maakt en marktleider is op de Noord-Amerikaanse markt.

        Philips is al vele decennia een van de grootste gloeilampenfabrikanten ter wereld. Daarnaast werd ook andere lichtbronnen geproduceerd, zoals tl-buizen, spaarlampen, en in toenemende mate led-verlichting. De divisie Verlichting heeft 38.000 mensen in dienst en heeft fabrieken in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, India, Indonesië, Thailand, China en Zuid-Korea (stand 2009).

        En een goed draaiende scheermachinefabriek, doen ze hoofdzakelijk nog wat R&D werk, en strijken het geld van hun massa patenten op.

        Omzet € 25,4 miljard (2010)
        Winst € 1,45 miljard (2010)
        Philips heeft echter ook reeds heel wat bloedbaden aangericht.

        Inkrimping en consolidatieAutomatisering, rationalisering, concentratie op hoofdactiviteiten, samenvoeging van productie-eenheden en verplaatsing van productie naar lage lonen landen kondigden zich aan. Toen Henk van Riemsdijk in 1977 aftrad als bestuursvoorzitter, betekende dat de facto het eind van de invloed van de familie Philips en het begin van een minder paternalistische lijn. Dit proces zette medio jaren 70 al in met verplichte arbeidstijd verkorting, terwijl vanaf 1980 ook massa-ontslagen volgden. Het ergste was dat zich tegelijkertijd ook in andere arbeidsintensieve bedrijfstakken, zoals de kunstvezelindustrie en de scheepsbouw, soortgelijke drama's voltrokken. Op dat moment bezat Philips wereldwijd maar liefst 500 fabrieken. In 1982 was het personeelsbestand wereldwijd al teruggelopen van 360.000 tot 336.000 en verdere bezuinigingsoperaties volgden. De belangrijkste daarvan werd Operatie Centurion, geïnitieerd door Jan Timmer. Een groot deel van de Philips-vestigingen werd in het kader van deze operatie afgebouwd en vrijwel alle Philips activiteiten in Eindhoven werden beëindigd, verplaatst, of verzelfstandigd. De z.g. sterfhuis bedrijfsconstructie werd ingevoerd waarbij het moederbedrijf zo min mogelijk schade opliep als een zelfstandige productie eenheid werd afgestoten.

        Het kon niet op bij Philips.

        De Philips Woningbouwvereniging Hertog Hendrik van Lotharingen bouwde huizen in wijken als Philipsdorp en Drents Dorp, er kwamen Philips scholen, een Philips bibliotheek, een Philips ontspanningscentrum en een Philips Sport Vereniging, waaruit ook de bekende PSV voetbalploeg voortkwam. De Philips Bedrijfsschool had een goede naam: hier werd vakmanschap bijgebracht. Verder was er de Etos, ofwel de Philips-kruidenier. Ook werden er parken aangelegd en een villapark voor het hoger Philips personeel. Bijzonder was het Philips-van der Willigenfonds dat kinderen van Philips-medewerkers in staat stelde om een universitaire studie te volgen, zonder dat er de verplichting tegenover stond om bij het bedrijf te komen werken, hoewel een baan bij Philips bijkans zekerheid voor het leven bood.........

        Maar aan alles komt een einde.

        Toen ik bij Philips begon, waren we wereldwijd met méér dan 400.000 werknemers.

        Nu, Eind 2010 had Philips nog 119.000 medewerkers in dienst, en in oktober 2011 werd bekend dat Philips 4500 medewerkers wereldwijd laat uitstromen, waarvan 1400 in Nederland (10% van de 14.000 medewerkers).

        Is het einde in zicht. dat weet ik niet, maar vóór wij als componentenfabriek ook gesloten werden, draaide Philips reeds jaren als een logge firma, terend op vele patenten en goede ideén, maar telkens te laat tegenover Bv. Japanners, ik zal hier geen voorbeelden beginnen aanhalen, anders wordt het verhaal te lang.
        Mischien één punt, Philips is de uitvinder van de cd speler, wat hebben ze ermee gedaan ........

        Cijfers kan je HIER terugvinden.
        Last edited by Guest42; 6 april 2012, 09:47.

        Comment


        • #19
          Re: Waar zijn deze toestellen gebleven ?

          Ben eens gaan kijken naar Loewe, laat maar ( prijs)
          """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
          George Orwell

          Comment

          Working...
          X