Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Onze volgende workshop: Street-Fashion - 8 maart 2025, Herentals
En geloof me, dat zijn de aller aller beste frieten die er zijn...
EN ossevet !!
We doen dat nog steeds hier, en dat is elke week smullen tot we letterlijk niet meer van onze stoel kunnen !
Volledig mee akkoord. Zelfs Peter Goossens bakt zijn frieten on ossewit (klinkt gezonder) Weliswaar enkel voorbakken, daarna bakt hij ze af in arachideolie dacht ik.
Hier gebruik ik dat ook, gewoon lekker... echt lekker.
Dat ander toestel ken ik niet, en heb er eerlijk gezegd geen behoefte aan. Maar smaken verschillen, en ieder moet doen wat hij/zij het lekkerst vindt.
En geloof me, dat zijn de aller aller beste frieten die er zijn...
EN ossevet !!
We doen dat nog steeds hier, en dat is elke week smullen tot we letterlijk niet meer van onze stoel kunnen !
Aha... nog een "gelovige"
Ze bakte ook wafels rond deze tijd van het jaar en op een Leuvense stoof....
Man die waren lekker.
Maar ik ken het recept niet.
Ze deed er ook rum in en rozijnen.
Toch ga ik het nog een keer proberen
Je kent die oude wijsheid? Ik weet wel niet of die heidens is of christelijk
"Dik word je niet tussen Kerstmis en Nieuwjaar maar tussen Nieuwjaar en Kerstmis"
dat toestel (frieten met 1 lepel olie) is ook getest geweest in Volt:
zelfde opmerkingen als hierboven reeds vernoemd:
lange baktijd
apparte smaak (niet iedereen vond ze lekker)
duur
Toestel is nu één dag in huis. Gloednieuw.
De referenties leken goed... zo zie je maar wat de waarde daarvan is.
Dat het handvat heet kan worden lees je natuurlijk nergens.
Ik had er totaal niet meer aan gedacht om voor fatsoenlijk vet te zorgen.
Daarom gebruikte ik dan maar frituurolie: wel die geur is niet te harden, word er misselijk van
De frieten zijn desondanks niet slecht.
Die Seb kan ok zijn als je met 2 of 3 bent, maar het duurt minstens 25-30 min om je frieten klaar te krijgen.
Een tweede beurt bakken zit er niet in, anders is de biefstuk koud.
Er bestaan wel 2 modellen in dacht ik , voor 1Kilo en 1,5Kilo .De baktijd spreek natuurlijk in zijn nadeel .Daarom wordt het bij ons minder gebruikt .Hoeveel vet een gewone frietpot gebruikt weet ik niet ,misschien is het verschil niet zo groot .
Ik denk dat het handvat naar beneden moet om de mand te laten zakken ( is bij ons toch zo , is wel een ander model)
Zo is dat François.
Bij 160° C had ik geen probleem: ik voelde dus niets abnormaals.
Bij 175° C gebeurde het dus...
Vergeet hierbij de tijd niet.
Je hebt dus eerst 0°C tot 160°C.
Het vet&olie warmt op en verspreidt zich.
Dan ga je van 160°C naar 170°C > er komt nog warmte bij die zich gaat verspreiden.
Van de site van Philips.nl
Zo maakt u zelf verse, krokante frites:
Snijd vastkokende aardappelen in reepjes. Spoel de reepjes af onder de koude kraan.
Hiermee voorkomt u dat de reepjes tijdens het frituren aan elkaar gaan plakken. Droog de reepjes goed af.
Frituur de frites in twee stappen: de eerste keer 4-6 minuten op 160 graden Celsius en
de tweede keer 5-8 minuten op 175 graden Celsius. Laat de frites afkoelen voordat u ze voor de tweede keer gaat frituren.
Gekocht via Bol.com, 25% goedkoper dan de goedkoopste in België.
Hopelijk staat die onder een dampkap of je hebt zeker één dag de geur van olie in huis
't Is persoonlijk maar ik kan er niet tegen
De smaak is niet slecht.
Hopelijk staat die onder een dampkap of je hebt zeker één dag de geur van olie in huis
't Is persoonlijk maar ik kan er niet tegen
De smaak is niet slecht.
Sorry Theo, eenmaal Vlaming...frieteneter...heb je de reuk in huis van friet...als je ze klaarmaakt!! En de reuk heeft dan in feite niks te zien met de frietketel maar wel met de afzuiging.
Ik ken ook mensen die friet maken in de garage omdat ze de reuk willen vermijden. Sorry maar da's niks voor mij.
Dan zijn er nog die gaan friet eten in een frietkot....ze komen dan op bezoek bij mij en ik riek ze al van ver afkomen..(de reuk zit in de kleren)....vanavond friet?? ja, maar niet bij ons thuis hé, anders stinkt dat...
Sukkels..ik eet friet thuis (in ossewit) en da mag iedereen weten.
perman
canon EOS 350D, EOS 60D en een beetje glaswerk
Ik zet de frietketel ook onder de dampkap, zelfs al zou er een geurfilter inzitten, dan moet je nog altijd de waterdamp afvoeren.
Ik heb ooit een frietketel gehad met een filter in het deksel, maar eigenlijk werkte dat niet zo goed. Een simpele frietketel die je onder de dampkap zet vind ik een betere oplossing.
Die kost minder dan eentje met een heleboel opties, en de frietjes smaken net hetzelfde.
Sorry Theo, eenmaal Vlaming...frieteneter...heb je de reuk in huis van friet...als je ze klaarmaakt!! En de reuk heeft dan in feite niks te zien met de frietketel maar wel met de afzuiging.
Ik ken ook mensen die friet maken in de garage omdat ze de reuk willen vermijden. Sorry maar da's niks voor mij.
Dan zijn er nog die gaan friet eten in een frietkot....ze komen dan op bezoek bij mij en ik riek ze al van ver afkomen..(de reuk zit in de kleren)....vanavond friet?? ja, maar niet bij ons thuis hé, anders stinkt dat...
Sukkels..ik eet friet thuis (in ossewit) en da mag iedereen weten.
Ja maar: ik geef je gelijk.
Het zal vet worden. Thuis hadden wij "OZO"
Ik rook geen frieten perman, wel olie.
Nog iet?
Jaaa. Als ik mag.
Geitenkaas. Dan riek in constant de str... van de geiten.
Sorry, kan er niet veel aan doen
Comment