Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Wil jij ook de werking van Belgiumdigital ondersteunen? Verleng of start dan je vzw-lidmaatschap en geniet van voordelen bij activiteiten en kortingen bij onze partners.
De ultieme recept voor notenwijn. Een drankje boordevol smaak. Okkernoten, witte en rode wijn, alcohol en suiker zorgen samen voor een onvergetelijke smaakbeleving. Ideaal to drinken bij het haardvuur.
Nog nooit van gehoord, notenwijn.
Maar is het niet wat vroeg voor noten ? Ik dacht aan september - oktober.
Tenzij de noten het herfstweer volgen dat ons nu al weken teistert....
Wij maken elk jaar "porto" van noten. Dat moet in het late voorjaar gebeuren, als de noten nog net groen in de schil zitten (typisch week voor 15 juni).
Ik vrees dus dat je al te laat bent.
Panasonic FZ-1000 - Nikon D7000 - Tamron 17-50 DiII - Tokina 11-16 - Nikkor 70-300 VR - Nikkor 50 1.8 - SB-800 - http://pbase.com/alain_db And why do we fall, Bruce?
Wij maken elk jaar "porto" van noten. Dat moet in het late voorjaar gebeuren, als de noten nog net groen in de schil zitten (typisch week voor 15 juni).
Ik vrees dus dat je al te laat bent.
Wij maken elk jaar "porto" van noten. Dat moet in het late voorjaar gebeuren, als de noten nog net groen in de schil zitten (typisch week voor 15 juni).
Ik vrees dus dat je al te laat bent.
Manos vraagt het recept, niet dat hij te vroeg of te laat is
'Spit it out' zou ik zeggen en deel je kennis met ons .
"Its no use to cry over spilled milk - it's far worse if it's beer!"
7 liter rode wijn (gewone tafelwijn)
1 liter alcohol
1 kg suiker
15 walnoten (rond 15 juni - noten moeten nog groen zijn en net niet hard - geen bruine of zwarte vlekken vlekken ); noten in 4 snijden
Alles in een pot met waterslot
Donker wegzetten gedurende 6 maanden; wekelijks even schudden. Dan filteren en overgieten in (porto) flessen met kurk
Met Kerstmis kunt ge dan proeven.
De bolster van de noten bevat zeer veel looistof en kleurt onder invloed van zuurstof tot een donkerbruine vloeistof. Daardoor ontstaat ook de donkere kleur van de notenlikeur (en typische smaak).
Voor het tijdstip om de noten te plukken :volgens de overlevering moeten de noten voor deze likeur geplukt worden tijdens de nacht van het feest van Sint Jan. Dit is op 24 juni, ongeveer de kortste nacht van het jaar. Op het internet zijn echter ook varianten te lezen die zelfs nog spreken van in augustus te plukken...
Ons etiket voor deze 'notenporto' :
Last edited by alain db; 29 juli 2011, 21:05.
Reden: Aanvulling
Panasonic FZ-1000 - Nikon D7000 - Tamron 17-50 DiII - Tokina 11-16 - Nikkor 70-300 VR - Nikkor 50 1.8 - SB-800 - http://pbase.com/alain_db And why do we fall, Bruce?
Hoi, ondertussen de notenwijn op en een paar jaar geen meer gemaakt tot verleden week terug een vat aangemaakt en nu wachten.
Prijs alcohol nog steeds 18 € in Lux.
Comment