Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

iPad

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Re: iPad

    Oorspronkelijk geplaatst door GroovBird Bekijk bericht
    Ja, als hij van de berg Cupertino afdaalt met een nieuwe tafel begint het wel daarop te lijken.

    Het is alsof iemand zou schrijven "maar ik kan mij niet herinneren dat de Duitsers ooit iets verkeerd gedaan hebben", waarop ik dan zal antwoorden "en de holocaust dan?". Sommigen lijden soms wel eens aan technologisch negationisme.

    's all.

    Dave
    Dave, door deze uitspraak te doen bewijs je dat je er niets van begrijpt. Voor mij ook voldoende reden om deze discussie te stoppen.

    Comment


    • Re: iPad

      @ caleido: Ik begin hier zwaar te vermoeden dat alleen al het woord "Apple" bij U als een rode lap op een stier werkt. Kritisch zijn en van gedachten wisselen is één ding, wild om uw heen schoppen is een ander ding.

      Comment


      • Re: iPad

        Oorspronkelijk geplaatst door caleido Bekijk bericht
        "een andere manier van doen", "een geïntegreerde manier van werken". Kan je anders eens reageren zonder de vage marketing van Apple gewoon klakkeloos over te nemen?

        Tuurlijk is het geen computer. Je kan er minder mee dan een computer/laptop/netbook. En nu eens een daartegen overstaand duidelijk voordeel van de iPad aub?

        Als ik geld op tafel wil leggen, kijk ik naar het praktisch nut, naar de concrete voordelen. Ik ben relatief ongevoelig voor imago, marketing, fancy design, sfeer, media-aandacht... rond merken en producten. Juist en niet toevallig dingen waar Apple een kei in is. En waar de meeste mensen voor door de knieën gaan uiteindelijk.

        Toch maar doodnormaal om het apparaat te vergelijken met bestaande toestellen. Ze doen het zelf in de keynote. En jijzelf ook: "een andere manier van werken"

        Ze besteden minstens evenveel aan PR en marketing.

        Komaan zeg, het wordt beetje zielig.
        In mijn opsomming zeg ik niets over een poweradapter. Iedereen kan het zelf lezen in mijn post: ik heb het over het keyboarddock, de USB/SD adapter, de case en de VGA adapter.
        Kan je nu echt niets beters neertypen dan dit, dingen uit je duim zuigen over wat ik zou getypt hebben en voor de rest de feiten die ik gaf negeren, zonder reactie?

        Als je niet kan of wil discussieren op een normale manier, waarom nog reageren?
        De laatste maal dat ik dit voor jouw herhaal, en of je er nu blij mee bent of niet, blijkbaar heb je nog steeds de essentie niet door.
        Het is hier al ten droeve herhaald, het gaat erom hoe je de dingen doet.
        Spijtig genoeg kan je de manier van werken niet samenvatten in cijfertjes enz.
        vanaf de terugkomst van Steve Jobs heeft die bewust gekozen van de manier van werken aan te pakken en minder de focus te leggen op technische cijfertjes.
        Neem er de resultaten bij van de imac's, de ipods en de iphones, geen van deze toestellen was bij lancering een technisch wonder voor de technische cijfer aanbidders.
        Ging nooit doorbreken waren vooraf een gegarandeerde flop.....
        Ok het stukje over de powerdock had ik overgelezen mijn excuses, maar het neemt niet weg dat ik daar nergens de prijzen voor terug vind bij apple.
        Dat je praktisch nut wil voor je investering is maar normaal, maar zou je niet op reele gegevens wachten voor je een oordeel velt? Je gaat enkel af op wat je al dan niet gelezen en gehoord hebt en je verbind daar dan direct conclusies aan en wie durft vragen te stellen bij je oordeel doe je af als zijnde fantast, appleaanbidder,.....
        Ik zeg gewoon dat ik benieuwd ben wat het zal teweeg brengen en hoe het onze manier van werken zal beinvloeden en wat er door creatieve programmeurs zal op aangeboden worden.
        Moest je deze draad volledig gelezen hebben heb ik zelf enkele praktische redenen aangehaald waar ik het zag zitten...
        Dat verhaaltje over dat apple evenveel besteed aan marketing als de anderen klopt niet helemaal, Apple is specialist in het laten creeren van hypes enz, maar dat kost relatief gezien niks aan de firma, dat zijn de anderen die dit doen(en betalen), denk je nu echt dat apple een massa geld op tafel legt om de wedstrijden in de verschillende kranten te sponsoren? De kranten mogen al blij zijn als ze hun exemplaar dat ze weggeven niet zelf moeten betalen.
        Conclusie, ik ben ervan overtuigd met wat nu al min of meer bekend is dat apple opnieuw een eerste stap gezet heeft om dingen een andere wending te geven en dat we zeker nog niet alle mogelijkheden gezien hebben, ik wil gerust binnen een jaar hierop terugkomen.
        Waarom spreken ze in de gsm wereld telkens weer over een iPhone killer...
        of waarom bij muziek over de ipod killer?
        Waarom neemt men toch gegarandeerde flops als referentie?
        En tja, of ik er al dan niet een zal kopen laat ik afhangen van de evolutie , ik doe het nog steeds zonder iphone en ben nog steeds niet ongelukkig.
        Maar ik vind dit wel een heel boeiende evolutie.

        Tenslotte nog een extra opmerking. Steeds wordt als ultiem argument gebruikt dat het vooral de vormgeving is die die knudde apparaten doet verkopen.
        Geef mij nu eens een reden waarom ik niet zou mogen kiezen voor een apparaat dat er goed uitziet en dat bijna perfect doet wat ik nodig heb? Waarom zou ik een lelijk ding dat technisch onbenutte dingen heeft moeten kopen?
        Als ik een auto koop kijk ik ook naar de vormgeving en de kleur....

        Comment


        • Re: iPad

          Ik werk beroepshalve als 17 jaar met Macs, een zeer bewuste keuze. Nooit in die 17 jaar ben ik met tegenzin achter mijn Mac gaan zitten, niet alleen omdat ze altijd deden wat ik van hen verlangde, maar ook en vooral om hun prachtige ontwerp. Velen doen dit af als "onzin", ik niet. Ik verdien mijn brood met de schoonheid die onze voorgangers gedurende eeuwen voor hun medemensen hebben gemaakt ... die "schoonheid" wil ik ook in mijn werkomgeving gereflecteerd zien.
          Bewondering voor wie-of-wat is aan mij nooit besteed geweest. Maar ... verwondering is wel een mooi ding. In de harde wereld van vandaag ben ik blij met mensen en bedrijven die dingen maken die ons doen dromen, die onze fantasie aanwakkeren, die ons laten voelen dat we het laatste nog niet gezien hebben.

          Mijn iPod, iPodTouch en mijn iPhone heb ik telkens maar gekocht nadat die dingen al één of meerdere jaren op de markt waren. Ik vond ze wel knap maar niet direct onmisbaar. Telkens opnieuw heb ik me na de aankoop ervan beklaagd ... beklaagd dat ik ze niet eerder die dingen had aangeschaft. Zelfs op een rotdag toveren ze om tal van redenen een glimlach op je gezicht.

          Ik zie de potentie van de iPad, maar ik kijk de kat nog wat uit de boom ( ... en ik zal mij daarna weer beklagen dat ik hem niet eerder heb aangeschaft.)

          Comment


          • Re: iPad

            Oorspronkelijk geplaatst door Rudy Bekijk bericht
            Dave, door deze uitspraak te doen bewijs je dat je er niets van begrijpt. Voor mij ook voldoende reden om deze discussie te stoppen.
            Hiermee bewijs je dat je niet verder kunt lezen dan je neus lang is.

            Dave
            pixelpusher

            Comment


            • Re: iPad

              Oorspronkelijk geplaatst door Carola Bekijk bericht
              @ caleido: Ik begin hier zwaar te vermoeden dat alleen al het woord "Apple" bij U als een rode lap op een stier werkt. Kritisch zijn en van gedachten wisselen is één ding, wild om uw heen schoppen is een ander ding.
              Goed gezegd, en er zijn wel meer die in deze discussie niet open zijn voor argumenten, jammer, maar dat is hun probleem.

              Comment


              • Re: iPad

                Ik wil er wel eentje, maar alleen als ik niet scheef bekeken word als ik er mee op cafe ga.
                pixelpusher

                Comment


                • Re: iPad

                  Oorspronkelijk geplaatst door Rudy Bekijk bericht
                  Ik heb er dag 1 een gekocht, en het is mijn beste computerke ooit, het gaat overal mee; ik merk het gewicht niet. Snel genoeg en het air principe is heerlijk... Enigste nadeel is geen 3G, daarvoor tether ik via mijn 3GS iphone.
                  Zo zie je maar, oordeel niet te snel.
                  Voor alle duidelijkheid, Rudy, ik had het wel over de verkoopcijfers en niet de deugdelijkheid van het toestel zelf.
                  Ik ben tenslotte ook een Mac Fan.
                  Minder glas dan vroeger, maar beter.

                  Comment


                  • Re: iPad

                    Beschuldigen van "klonen op voorhand" vind ik toch een beetje zielig en meelijwekkend

                    In China is al sinds augustus een soort iPad op de markt. Sterker nog, volgens de baas van Shenzhen Great Long Brother Industrial Co. kopieerde Apple doodleuk hun P88. Fans van Apple beschuldigen het Chinese bedrijf dan weer van het maken van een 'kloon op voorhand'.

                    "Ik was heel kwaad en verbouwereerd toen ik twee dagen geleden de presentatie van de iPad zag", zegt Shenzhen-baas Wu Xiaolong. "Het is zeker ons ontwerp. Ze hebben ons bestolen, want wij hebben de P88 al zes maanden geleden voorgesteld op de IFA, de International Electronics Fair in Berlijn."

                    Krachtiger
                    Pijnlijk voor Apple is dat de P88 een groter scherm, een snellere processor en een groter geheugen heeft dan de iPad. Ook is de P88 uitgerust met 3 USB-poorten, een Firewirepoort, een VGA-aansluiting en een kaartlezer, dingen die de iPad zelfs niet heeft. De batterij van het toestel gaat wel maar ongeveer anderhalf uur mee. De P88 kost omgerekend zo'n 315 euro.

                    Patent
                    Shenzhen Great Long Brother Industrial Co. heeft in China in mei een patent aangevraagd voor de P88. Dat patent is nog altijd niet rond, aangezien de goedkeuring tot een jaar op zich kan laten wachten in het land. "We zullen de wet moeten volgen", zegt Wu, die toegeeft dat het moeilijk zal zijn om Apple aan te pakken in de Verenigde Staten. "Maar als de iPad op de Chinese markt komt, slepen we ze in de lente voor de rechter," dreigt hij. Fans van Apple beschuldigen het Chinese bedrijf gewoon van een 'pre-emptive clone', een maken van een kloon op voorhand. (sam)

                    ITers are like mushrooms. We just keep them in the dark and throw sh!t at them. They love it

                    Comment


                    • Re: iPad

                      Dit toestel opent nieuwe mogelijkheden: mulitmediatijdschriften.
                      Niet meer op papier, maar via I-tunes elke week een nieuw exemplaar op de Ipad.
                      Stel je een Humo voor met inzoombare foto's, filmpjes, trailers en muziek uit de TTT-pagina's. Real-time Uitlaat berichten, ...
                      Goedkoper wegens wegvallen van druk- en transportkosten, milieubesparend ook.

                      Naast de vrouw in de zetel surfen, lezen en op BD vertoeven in plaats van in mijn bureautje, 't vrouwtje zal ook content zijn.

                      Ik zie er wel een toekomst in. Eén à twee generaties wachten tot alles op punt staat ik zie mezelf er ook wel eentje kopen.
                      www.bigducksix.be

                      Comment


                      • Re: iPad

                        Oorspronkelijk geplaatst door BigDuckSix Bekijk bericht
                        Ik zie er wel een toekomst in. Eén à twee generaties wachten tot alles op punt staat ik zie mezelf er ook wel eentje kopen.
                        Ja, Toekomst zeker maar best nog wat generaties wachten.
                        Het nieuwste hebbeding van Apple krijgt alvast hopen kritieken overzich, en dat al kort na de lancering: minder LCD scherm, geen flash support, geen multitasking, geen USB poort....etc
                        Nikon D300² met MB-D10, verzameling intelligent Nikkor glaswerk 6 tem 600+ en TC-14E/17E II, SB900²/SB800², R1C1, FlexRing 6400, B&W/Lee/Singh-ray Filters, extra pootjes van Manfrotto/Gitzo/Joby,...
                        "Casu Consulto - Modo Fac"

                        Comment


                        • Re: iPad

                          Zeg nooit tegen een Apple adept dat een Apple toestel niet het beste is wat er bestaat en een tekortkoming zou kunnen vertonen ( als er een bepaalde functie niet opzit krijg je gegarandeerd als antwoord dat ze het toch niet echt nodig hebben ).... Ik discuteer er niet meer over ..... 't is toch vergeefse moeite. . .
                          Ik heb de iPhone van Apple leren appreciëren, prachtig ding maar toch mis ik er zaken op die ik zeker zou willen hebben ). De Apple pc's zijn niet aan mij besteed maar dat ligt gewoon aan mij. Ben je enthousiast over een bepaald produkt .... koop het dan, zegt dat produkt je niets, laat het dan links liggen, simpel toch?
                          There is no such thing in anyone's life as an unimportant day. / Alexander Woollcott
                          A diplomat is a man who always remembers a woman's birthday but never remembers her age.
                          Contra principia negantem disputari non potest. BD Lidnummer : BD0394BE

                          Comment


                          • Re: iPad

                            Oorspronkelijk geplaatst door Franciskine Bekijk bericht
                            Zeg nooit tegen een Apple adept dat een Apple toestel niet het beste is wat er bestaat en een tekortkoming zou kunnen vertonen ( als er een bepaalde functie niet opzit krijg je gegarandeerd als antwoord dat ze het toch niet echt nodig hebben ).... Ik discuteer er niet meer over ..... 't is toch vergeefse moeite. . .
                            Ik heb de iPhone van Apple leren appreciëren, prachtig ding maar toch mis ik er zaken op die ik zeker zou willen hebben ). De Apple pc's zijn niet aan mij besteed maar dat ligt gewoon aan mij. Ben je enthousiast over een bepaald produkt .... koop het dan, zegt dat produkt je niets, laat het dan links liggen, simpel toch?
                            en toch kan je het niet laten te reageren.

                            Comment


                            • Re: iPad

                              Oorspronkelijk geplaatst door Franciskine Bekijk bericht
                              Ben je enthousiast over een bepaald produkt .... koop het dan, zegt dat produkt je niets, laat het dan links liggen, simpel toch?
                              Eindelijk een niet Apple fanaat die nuchter is....

                              Comment


                              • Re: iPad

                                Oorspronkelijk geplaatst door krisdg Bekijk bericht
                                en toch kan je het niet laten te reageren.
                                Reageren is nog nuttig, discuteren is hopeloos

                                Oorspronkelijk geplaatst door Rudy Bekijk bericht
                                Eindelijk een niet Apple fanaat die nuchter is....
                                Merci Rudy, je kent me dan ook persoonlijk en weet dat ik andere produkten van Apple wel weet te appreciëren, zoals de iPhone en het Apple AirPort Extreme-basisstation want dat is de beste router die ik ooit heb gehad...
                                There is no such thing in anyone's life as an unimportant day. / Alexander Woollcott
                                A diplomat is a man who always remembers a woman's birthday but never remembers her age.
                                Contra principia negantem disputari non potest. BD Lidnummer : BD0394BE

                                Comment

                                Working...
                                X