Re: Wat eten maken vanavond?
Oke....hier komt die. Dit is een recept wat ik vaak in mijn gezinnen maak...
Ik maak wel altijd zelf de pasta, voor wie dat niet doet, zorg voor een goeie, liefst verse, tagiatelle....
Ik begin altijd met het uitbakken van het brood, pak oud brood en doe wat olijfolie in de pan, maak kleine stukjes van het brood, bak ze lekker krokant in de pan, voeg op het allerlaatste een of twee teentjes knoflook/zout/peper erbij, ligt er natuurlijk aan wat je verder nog wil die avond,,
, anders drink je maar een glas melk helpt ook tegen de knoflook geur...haha..
De ruccola sla snij ik in kleindere stukjes, en doe die alvast in een grote slakom.
de bonen laat ik goed uit lekken en meestal spoel ik ze nog ff af. dit doe ik al bij de ruccola.
dan maak ik de bacon lekker knapperig in de pan....ff goed uit laten lekken op keukenrol..
Dan snij ik wat cherry tomaatjes in 4 stukjes.. doe dat alvast bij de rest...dan zet ik een grote pan water op en als dat kookt doe ik de pasta erin..geen olie erbij want dat is onzin..wel zout!
verse pasta hoeft maar een minuut of drie te koken, afgieten , en even laten afkoelen..dan alles in een grote sla kom..flink olijfolie erover en niet te vergeten een goeie balsamico azijn....zout peper ...goed hussellen....ik doe water in een andere pan en laat dat heel zachtjes koken...roer dan heel har met een lepel in het water zodat er een kolk ontstaat...doe er een ei in zorg dat dit stolt..vis het eruit en leg ff weg...
maak een bord op met de salade en doe r verse parmzaanse kaas over in stukjes niet geraspt.. doe de bacon en het brood erop...mooi schikken...en op het laatste het ei....(het is een gepocheerd ei...kwam daar straks ff niet op de naam...
)
Zorg voor een goeie rose...
santeeee.
eet ze..
groetjes Inge.
Oke....hier komt die. Dit is een recept wat ik vaak in mijn gezinnen maak...
Ik maak wel altijd zelf de pasta, voor wie dat niet doet, zorg voor een goeie, liefst verse, tagiatelle....
Ik begin altijd met het uitbakken van het brood, pak oud brood en doe wat olijfolie in de pan, maak kleine stukjes van het brood, bak ze lekker krokant in de pan, voeg op het allerlaatste een of twee teentjes knoflook/zout/peper erbij, ligt er natuurlijk aan wat je verder nog wil die avond,,


De ruccola sla snij ik in kleindere stukjes, en doe die alvast in een grote slakom.
de bonen laat ik goed uit lekken en meestal spoel ik ze nog ff af. dit doe ik al bij de ruccola.
dan maak ik de bacon lekker knapperig in de pan....ff goed uit laten lekken op keukenrol..
Dan snij ik wat cherry tomaatjes in 4 stukjes.. doe dat alvast bij de rest...dan zet ik een grote pan water op en als dat kookt doe ik de pasta erin..geen olie erbij want dat is onzin..wel zout!
verse pasta hoeft maar een minuut of drie te koken, afgieten , en even laten afkoelen..dan alles in een grote sla kom..flink olijfolie erover en niet te vergeten een goeie balsamico azijn....zout peper ...goed hussellen....ik doe water in een andere pan en laat dat heel zachtjes koken...roer dan heel har met een lepel in het water zodat er een kolk ontstaat...doe er een ei in zorg dat dit stolt..vis het eruit en leg ff weg...
maak een bord op met de salade en doe r verse parmzaanse kaas over in stukjes niet geraspt.. doe de bacon en het brood erop...mooi schikken...en op het laatste het ei....(het is een gepocheerd ei...kwam daar straks ff niet op de naam...

Zorg voor een goeie rose...
santeeee.
eet ze..
groetjes Inge.
Comment