Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Wat eten maken vanavond?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #61
    Re: Wat eten maken vanavond?

    Oorspronkelijk geplaatst door lieven lens Bekijk bericht
    Een sousies met rode kool met stukjes appel en gebakken patatjes.... hmmmm !
    Njam, 't begint er weer voor te worden... eens beginnen uitkijken voor stoemp met spek hmm
    To make your dreams come true, wake up

    Comment


    • #62
      Re: Wat eten maken vanavond?

      wat is stoemp?
      Een dag niet gefotografeerd, is een dag niet geleerd..Canon 400D, sigma 105mm, sigma 50-500,de kitlens, en een rugzak die te zwaar is...

      Comment


      • #63
        Re: Wat eten maken vanavond?

        correctie, spinaziestoemp.....





        stoemp zonder spinazie bestaat blijkbaar ook

        Wel ter uwer nemen, met wat saus van het spek over de stoemp en wat mosterd
        To make your dreams come true, wake up

        Comment


        • #64
          Re: Wat eten maken vanavond?

          Oorspronkelijk geplaatst door knofje3116 Bekijk bericht
          wat is stoemp?
          stamppot (maar hier in de regio is "stoemp" ook synoniem voor het meer beperkte aardappelpuree).
          Voeten hoeven de grond niet te raken voor wie in gedachten stapt.

          Comment


          • #65
            Re: Wat eten maken vanavond?

            a dat vermoeden had ik al...maar wilde het toch ff zeker weten.
            Een dag niet gefotografeerd, is een dag niet geleerd..Canon 400D, sigma 105mm, sigma 50-500,de kitlens, en een rugzak die te zwaar is...

            Comment


            • #66
              Re: Wat eten maken vanavond?

              Oorspronkelijk geplaatst door hswolfs Bekijk bericht
              die kabeljauw met boursin ga ik vanavond maken :-) verloofde werkt tot 19u dus ikke weer koken
              ik vond hem niet zo geslaagd maar mijn wederhelft vond hem wel erg lekker...

              ik heb wel maar 2 tomaten gebruikt omdat het anders TE was geweest.

              ipv puree heb ik met pasta opgediend : gaat ook heel goed samen

              vanavond wordt het overschot van de vis voor Ellen en voor mij een microgolf-schoteltje. kwestie van zo weinig mogelijk werk/afwas en zo snel mogelijk relax het zeteltje in
              With Canon, I can (or at least try)
              Photastic.be ~ Passion for the picture
              Nieuwe site

              Comment


              • #67
                Re: Wat eten maken vanavond?

                Oorspronkelijk geplaatst door hswolfs Bekijk bericht
                wie weet binnen een maand of 9

                moest ik daar foto's van kunnen nemen, ik zou zo lang niet leven om ze te kunnen posten (niet dat ik overweeg om dat te doen hoor )

                Alléé Hans,

                mooi te horen dat je plannen hebt.. De familie weer een beetje groter.

                Comment


                • #68
                  Re: Wat eten maken vanavond?

                  Oorspronkelijk geplaatst door wannabee Bekijk bericht
                  Alléé Hans,

                  mooi te horen dat je plannen hebt.. De familie weer een beetje groter.
                  het zijn nog geen concrete plannen hoor Gunter was gewoon een grapje op hun antwoord t zal er wel ooit van komen maar toch dit jaar niet...

                  misschien volgend jaar... wie weet
                  With Canon, I can (or at least try)
                  Photastic.be ~ Passion for the picture
                  Nieuwe site

                  Comment


                  • #69
                    Re: Wat eten maken vanavond?

                    Oorspronkelijk geplaatst door knofje3116 Bekijk bericht
                    Moussaka maak je niet uit een pak....
                    Die maak je helemaal zelf 123.....

                    Zo maak ik hem ook......lekkere rode wijn erbij...die komt dan wel uit de fles.hahaha.

                    Maar er liggen enkele vaten rode wijn in griekenland klaar, schoonouders zullen wel mee terug nemen...
                    haha nee knofje dit pakketje heeft iets dat je in heel Nederland(nou ja met een beetje moeite is alles te vinden , maar toch)niet kan vinden, namelijk gedroogde aubergines.Het is een van mijnfavo gerechten.

                    Comment


                    • #70
                      Re: Wat eten maken vanavond?

                      Mijn kotgenote heeft later les. Dus, ik ben kok.
                      En wat zal het worden? Frietjes met stoofvlees, natuurlijk

                      Greetz,
                      Tijs

                      Comment


                      • #71
                        Re: Wat eten maken vanavond?

                        Taart Bodems

                        Biscuit Bodem

                        150 gram volkoren biscuitjes
                        75 gram boter
                        2 eetlepels schenkstroop


                        Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe deze in een plastic zakjes en rol ze tot kruim met een deegroller. Smelt de boter met de stroop en roer het koekkruim erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (Ø 22 cm) en strijk het glad met de bolle kant van een lepel.

                        Harde bodem

                        290g bloem
                        80g basterdsuiker
                        160g boter
                        zout
                        geraspte schil van 1 citroen



                        Springvorm van 24 cm Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vorm in. Doe 240 gram bloem, basterdsuiker, boter en zout in een kom. Snij met twee messen de boter in kleine stukjes door de bloem en kneed er dan een deegbal van. Druk het deeg in de vorm uit over de bodem en twee derde van de wand. Zet de taart 30 minuten in de oven om voor te bakken.

                        Vulling

                        Chipolata

                        7 blaadjes gelatine
                        1/2 (pers)sinaasappel
                        250 gram roomkaas(Philadelphia)
                        Blokjes ananas(een handvol)
                        Gedroogde(gesuikerde) tropische vruchten(TuttiFrutti)
                        100 g basterdsuiker
                        1/8 l slagroom


                        • Doe ± 1/4 l koud water in een kom en leg de blaadjes gelatine er een voor een in.
                        • Doe hetzelfde met tuttifrutti
                        • Pers de sinaasappelhelft uit.
                        • Doe de roomkaas in een kom.
                        • Roer ± 85 g basterdsuiker erdoor.
                        • Doe het sinaasappelsap in en pannetje en verwarm dit op zacht vuur totdat er een beetje damp afkomt.
                        • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het warme sinaasappelsap.
                        • Blijf roeren totdat er geen gelatine meer te zien is.
                        • Roer het sinaasappelsap door de roomkaas.
                        • Schep de blokjes ananas erdoor.
                        • Doe de Tuttifrutti erbij.
                        • Klop in een kom de slagroom met 15 g basterdsuiker stijf met een mixer.
                        • Schep het mengsel door de slagroom.
                        • Schep het u het geheel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
                        • Laat de taart in de koelkast in ± 6 uur stijf worden.
                        • Snij de rest van de aardbeien door en garneer hiermee de bovenkant van de taart.


                        Aardbeien

                        7 blaadjes gelatine
                        1 deciliter appel / aardbeien / bosvruchtenmix (vruchten sap uit blik)
                        250 gram aardbeien
                        50 gram witte basterdsuiker
                        500 gram biogarde roer
                        ¼ liter slagroom

                        Week de gelatine 5 minuten in koud water. Breng het vruchtensap aan de kook en los er van het vuur af de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Laat het geleimengsel afkoelen. Maak intussen de aardbeien schoon, houd er 6 apart voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Schep de aardbeistukjes met de suiker door de yoghurt en klop de slagroom stijf. Spatel het geleimengsel en de yoghurt door de slagroom. Verdeel het over de bodem. Laat de taart in de koelkast in ca. 1 uur opstijven. Halveer de achtergehouden aardbeien en garneer de taart ermee.



                        Pistasche

                        7 blaadjes gelatine
                        100 mL vruchtensap(appel of lycee of een andere zoet sap)
                        250 gram roomkaas(Philadelphia)
                        Pistache (een handvol)
                        Pistashe essence
                        100 g basterdsuiker
                        1/8 l slagroom


                        • Doe ± 1/4 l koud water in een kom en leg de blaadjes gelatine er een voor een in.
                        • Doe de roomkaas in een kom.
                        • Roer ± 85 g basterdsuiker erdoor.
                        • Doe het vruchtensap in en pannetje en verwarm dit op zacht vuur totdat er een beetje damp afkomt.
                        • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het warme sap
                        • Blijf roeren totdat er geen gelatine meer te zien is.
                        • Roer het sap door de roomkaas en een paar druppels pistashe essence(smaakstof) toe en klopt het goed.
                        • Klop in een kom de slagroom met 15 g basterdsuiker stijf met een mixer.
                        • Schep het mengsel door de slagroom.
                        • Schep het u het geheel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
                        • Laat de taart in de koelkast in ± 6 uur stijf worden.



                        Maak zelf Marsepijn

                        250 gram gepelde amandelen of amandelmeel
                        250 gram poedersuiker
                        1 eiwit
                        Fijn geraspte citroenschil van 1/2 onbespoten citroen
                        Eventueel een theelepeltje oranjebloesemwater of rozenwater
                        Cacao voor een bruine kleur of voedingskleurstof voor andere kleuren


                        Maal de amandelen tot fijn meel (als je geen goede molen hebt kun je amandelmeel vinden in de natuurwinkel of bij de horecagroothandel). Voeg poedersuiker, eiwit, geraspte citroenschil en eventueel andere ingrediënten toe en maal het goed door elkaar. Wikkel de marsepein in folie en laat een nacht in de koelkast rusten. Daarna kun je het verder verwerken en er met de kinderen leuke figuurtjes van maken bijvoorbeeld.

                        Zo maak je er een bloem van(en spuiten doe je met kleurstof)





                        Stijf slagroom
                        Krijg je door (althans dat doe ik) een pakje slagroomversteviger bij 100 mL slagroom.Hoe meer heosteviger het wordt.

                        Een paar anderen:



                        Last edited by 123; 8 november 2007, 19:48.

                        Comment


                        • #72
                          Re: Wat eten maken vanavond?

                          Knofje,
                          Ik heb je jachtschotel gemaakt, het was verrukkelijk

                          Comment


                          • #73
                            Re: Wat eten maken vanavond?

                            die wildgoulash?

                            ja weet ik die is echt lekker......hahah

                            met bladerdeeg?
                            Een dag niet gefotografeerd, is een dag niet geleerd..Canon 400D, sigma 105mm, sigma 50-500,de kitlens, en een rugzak die te zwaar is...

                            Comment


                            • #74
                              Re: Wat eten maken vanavond?

                              nee het waren kant en klare vormpjes(kan je kopen)

                              Comment


                              • #75
                                Re: Wat eten maken vanavond?

                                wahahahahahaaaa ik bedoelde die goulash....niet die lekkere taartjes van jou daar...
                                Een dag niet gefotografeerd, is een dag niet geleerd..Canon 400D, sigma 105mm, sigma 50-500,de kitlens, en een rugzak die te zwaar is...

                                Comment

                                Working...
                                X