Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Wil jij ook de werking van Belgiumdigital ondersteunen? Verleng of start dan je vzw-lidmaatschap en geniet van voordelen bij activiteiten en kortingen bij onze partners.
Grote paddenstoel of dwergeekhoorntje. In elk geval heel mooi, hier is aan gewerkt
Rare reactie Kurt, wat meer buiten en in het bos rondlopen ;-)
- Grote Parasolzwam ; - Kenmerken: De grootste Europese plaatjeszwam. Maximaal 40 cm hoog. Zeer kenmerkend is de ranke, 15 tot 35 cm lange steel met een getijgerd patroon. Bovenaan de 2-4 cm dikke steel zit een gelaagde, verschuifbare ring. Onderaan is de steel knolvormig verdikt. De grote hoed is eerst bolvormig, later haalt hij een doorsnee tot 20 à 30 cm en lijkt dan behangen met kleine zeemleren lapjes. Deze schubjes wapperen over de rand van de hoed. In het midden van de hoed zit steevast een egale donkerbruine knobbel. De paddestoel is vlekkig gekleurd en vuilwit tot mokkabruin. De geelwitte plaatjes hangen los van de steel en staan tamelijk dicht opeen.
- Eekhoorn ; - Kenmerken: De eekhoorn is 18 tot 24 centimeter lang en 250 tot 350 gram zwaar. De borstelige pluimstaart is van 14 tot 20 centimeter lang. Het is een omnivoor, die tot de knaagdieren behoort.
Anders dan de naam doet vermoeden, kan de kleur variëren van zwart tot gelig, met allerlei tinten rood en bruin daartussen. Melanisme komt voor, maar de mate waarin individuen melanistisch zijn verschilt per regio. Gewoonlijk zijn de dieren roodbruin met een witte buikzijde, 's winters meer grijzig donkerbruin. De kleur wordt ook grijsachtiger naarmate de eekhoorn ouder wordt. De oorpluimen vallen vooral in de winter op. Een eekhoorn kan de haren op de pluimstaart opzetten.
Comment