Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Foto 1 is niet echt scherp,ik weet niet met welke instellingen deze gefotografeerd is en of je een statief gebruikt hebt.
De tweede is heel wat beter van scherpte, de kleur is ook mooi, ik denk dat je een beetje teveel omgeving meeneemt in beeld,zoals het rozenblad, deze is groter dan de roos zelf,je gaat veel mooiere beelden maken van bloemen als je leert te kiezen wat je in beeld brengt,het accent moest hier in elk geval op je roos liggen.Van je tweede foto zou ik een viekante kadrage maken,het zal van je mooie roos een veel sterker beeld maken,veel succes, Grtjes Francine
Foto 1 Zal thuis nog eens kijken volgens mij ligt de scherpte op de stamper
Foto 2 Daar heb je gelijk qua compositie is hij nu niet zo sterk. Denk dat inderdaad een vierkante crop de foto sterker uit doet komen qua compositie.
Mij kunnen de twee eerste foto's niet bekoren. De up-dates van de roos zijn al beter door de vierkante cadrage. Bij de eerste up-date vind ik wel de roos te licht. Bij de tweede is de uitsnede en kleur beter maar vind ik de tak 'te gefotoshopt'.
Dus voor mij de uitsnede en kleur van de tweede up-date met de BG van de eerste up-date. Kun je nog volgen?
Nikon D90/16-85mmVR/50mm1.4/105mm2.8 micro/sb-900/70-210mm/Panasonic Lumix TZ7/ Manfrotto 1 en 3-poot
Mij kunnen de twee eerste foto's niet bekoren. De up-dates van de roos zijn al beter door de vierkante cadrage. Bij de eerste up-date vind ik wel de roos te licht. Bij de tweede is de uitsnede en kleur beter maar vind ik de tak 'te gefotoshopt'.
Dus voor mij de uitsnede en kleur van de tweede up-date met de BG van de eerste up-date. Kun je nog volgen?
ik volg. Die eerste 2 foto's deden me niets, maar je updates (een mengeling van de 2 dan ) zijn beter
Comment