Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

    allé, eentje in kleur
    en mijn Nederland reeks(je) is al voorbij



    KONICA MINOLTA DiMAGE Z20
    F/3.2
    1/13
    iso-160
    6 mm

    hier een update-je (bleker en met meer kingkrabpoot erop; en misschien iets scherper want het is een andere foto)






    raviole is geen typfout
    indien iemand het recept wil...(die groene drendeltjes is wakamé, een Japanse wiersoort)

    vanaf morgen terug richting Engeland, Yorkshire
    Last edited by noenkelMi; 12 januari 2012, 13:34.
    ik probeer...
    mijn Fijsboecq en mijn flickr

  • #2
    Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

    Ik proef het hier
    mvg Bruno D.G.
    Nikon D90 "Everything will be alright in the end, and if it's not alright, it's not yet the end !"

    Comment


    • #3
      Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

      mag een klein beetje helderder. maar heel fijn beeld
      - Frederik Herregods Photography -
      Ckeck out the blog:: Toolbag:: Flash is the new sexy (Not so safe for work)

      Comment


      • #4
        Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

        hmmm, d'r hebben hier niet veel mensen honger precies
        ik probeer...
        mijn Fijsboecq en mijn flickr

        Comment


        • #5
          Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

          Wanneer verwacht je me? smakelijk!!!
          Bigger aint always better........ Unless you're me!

          Comment


          • #6
            Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

            Oorspronkelijk geplaatst door noenkelMi Bekijk bericht


            indien iemand het recept wil...(die groene drendeltjes is wakamé, een Japanse wiersoort)
            graag
            "Its no use to cry over spilled milk - it's far worse if it's beer!"

            Comment


            • #7
              Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

              knap gedaan, maar ik had het bovenste stukje krab ook graag volledig gezien
              mvg Wilfried

              7D - 15 85is - 100L is macro - 2witte buizen 70-200L+100-400L

              Comment


              • #8
                Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                Ik vind het een mooie met of zonder een lelijke handtekening
                Mis wel een beetje scherpte.

                Comment


                • #9
                  Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                  Mooie shot, de geur van krab komt zo mijn laptop uit, om van te smullen...
                  Freedom of Speech

                  Comment


                  • #10
                    Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                    Ik mis ook wat scherpte en helderheid van het onderwerp, maar toch leuk geprobeerd en krijg er wel honger van.
                    Mvg, Tin_tin
                    Problems can not be solved by the same level of thinking that created them (Einstein)

                    Comment


                    • #11
                      Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                      'k mis ook nog een klein stukje op deze smakelijk uitziende foto,mmmmmmmaar verwaarloosbaar!
                      vriendelijke groeten, Sien

                      Ik wil elke dag dat vandaag beter is dan gisteren !

                      Comment


                      • #12
                        Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                        Als je alles zelf hebt bereid heel mooi gedresseerd net zoals de foto jee mag gerust eens vor mij koken
                        Renée

                        Comment


                        • #13
                          Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                          voor mij mag ie iets feller van helderheid en kleur
                          nikon D300 en Nikon D300s met 18-70mm + 70-300mm + Tamron 90mm macro 1:1 + 10-20 sigma + 10.5 FE nikon + 17-70 macro sigma + 2x sb800
                          http://users.pandora.be/kdk/ voor mijn onderwaterfoto's

                          Comment


                          • #14
                            Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                            Mijn enige opmerking is dat hij iets scherper mocht. Maar ik kom net van tafel en zou zo weer willen beginnen eten .
                            Groetjes

                            Comment


                            • #15
                              Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                              merci iedereen, (ja dat hebben wij met de ploeg in de kazerne klaargemaakt; ik ben daar chef kok)

                              hier een update-je (bleker en met meer kingkrabpoot erop; en misschien iets scherper want het is een andere foto)




                              en het recept (weet niet of dit hier mag)

                              Krab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                              5 lt visfumet koken met 500 cl room
                              afkoelen
                              25 g agar oplossen in een deel van de fumet
                              bij de rest voegen
                              kort laten koken, enkele geweekte gelatineblaadjes erbij
                              in 3 verdelen
                              1 deel mengen met tomatenpuree
                              andere deel met fijngehakte groene kruiden (of spinazie gemixt in een deel van de velouté)
                              de rest “natuur” houden
                              afkoelen
                              een deel van 1 kleur op een bakplaat gieten
                              terwijl het nog niet volledig opgestijfd is, de andere 2, zodat een gekleurd motief ontstaat
                              laten opstijven in frigo
                              in plakjes van 10 cm breed snijden

                              verse krabsalade maken (weinig mayonaise, bieslook, koriander en limoen)
                              arganolie mengen met olijfolie, fijngesneden, gekonfijte tomaatjes en sjalotjes

                              het krabmengsel dresseren tussen 2 ravioleblaadjes
                              garneren met Japans zeewier (waakamé)
                              blaadje shiso erop
                              2 strepen arganolie
                              stukje kingkrabpoot
                              3 druppels balsamicocrème

                              smakelijk
                              ik probeer...
                              mijn Fijsboecq en mijn flickr

                              Comment

                              Working...
                              X