Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

    Arganolie moet je niet mengen.
    Van waardering geniet ik.
    Van kritiek leer ik.

    Comment


    • #17
      Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

      veel beter en stukken scherper
      daar gaan die belastingen heen
      mvg Wilfried

      7D - 15 85is - 100L is macro - 2witte buizen 70-200L+100-400L

      Comment


      • #18
        Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

        Oorspronkelijk geplaatst door Plaatwerker Bekijk bericht
        Arganolie moet je niet mengen.
        niet om een culinaire discussie te beginnen
        maar heb ik gemengd om de notensmaak van de arganolie te verlichten
        ik probeer...
        mijn Fijsboecq en mijn flickr

        Comment


        • #19
          Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

          Erg smakeleijke foto, k krijg r nu honger van...
          Nikon D7200 - Nikkor 50mm f1.8 - Nikkor 35mm f1.8 - Sigma 17-70 f2.8-f4 - Nikkor 70-210 - 2x Nikon SB700

          Comment


          • #20
            Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

            Oorspronkelijk geplaatst door Frie01 Bekijk bericht
            veel beter en stukken scherper
            daar gaan die belastingen heen
            wanneer er feestjes zijn worden alle ingrediënten (+ klein beetje winst) door de "eters" betaald

            merci voor de complimentjes

            en 'k heb nog héééééééél vééééééééééél foto's van eten
            ik probeer...
            mijn Fijsboecq en mijn flickr

            Comment


            • #21
              Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

              Update ziet er zeer smakelijk uit, maar er ligt precies van alles op dat ik bij het
              neuspeuteren ook wel eens aantref.

              Comment


              • #22
                Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                Vind de update ook beter.
                Als foto van het gerecht zelf , kan hij wel voldoen.
                Mocht deze dienen voor een foldertje of zo, dan zou ik gezorgd hebben dat het bord er volledig opstond. En misschien ook een klein beetje gewerkt hebben met wat meer dof en ook een iets lager standpunt ingenomen hebben .... Enfin, ik denk dat je met zo'n bord je wel een tijdje zoet zou kunnen zijn om het op verschillende manieren te fotograferen. Hangt er allemaal vanaf wat je bedoeling is met de foto.
                groeten,
                deka
                There is a crack in everything, that's how the light gets in. ( L. Cohen )

                Comment


                • #23
                  Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                  Oorspronkelijk geplaatst door deka Bekijk bericht
                  Vind de update ook beter.
                  Als foto van het gerecht zelf , kan hij wel voldoen.
                  Mocht deze dienen voor een foldertje of zo, dan zou ik gezorgd hebben dat het bord er volledig opstond. En misschien ook een klein beetje gewerkt hebben met wat meer dof en ook een iets lager standpunt ingenomen hebben .... Enfin, ik denk dat je met zo'n bord je wel een tijdje zoet zou kunnen zijn om het op verschillende manieren te fotograferen. Hangt er allemaal vanaf wat je bedoeling is met de foto.
                  groeten,
                  deka
                  merci voor alle tips.
                  Deze foto's dienen als voorbeeld in mijn receptenboek.
                  Nu zou ik zorgen voor meer DOF, in die tijdxbestondxdatxnogxnietx. Neen, daar wist ik nog niets van.
                  En je kan idd een tijdje zoet zijn om ze op verschillende manieren te fotograferen. Deze is genomen zonder flits en ook zonder reflectiescherm enzo.

                  Deze is gewoon genomen (zoals alle andere food-foto's van mij) tijdens het service!

                  bedankt
                  ik probeer...
                  mijn Fijsboecq en mijn flickr

                  Comment


                  • #24
                    Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                    ik ga heel krt zijn.

                    van deze foto krijg ik ongelooflijk veel honger!
                    en voor zover ik weet denk ik dat da de bedoeling is.
                    conclusie... opdracht geslaagd met grootste onderscheiding
                    een pessimist is een optimist met ervaring.
                    Pentax K-5 en een beetje glas (door gegeven aan mijn dochter Lien)
                    Pentax k-3II en nog meer glas

                    Comment


                    • #25
                      Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                      Oorspronkelijk geplaatst door noenkelMi Bekijk bericht
                      merci iedereen, (ja dat hebben wij met de ploeg in de kazerne klaargemaakt; ik ben daar chef kok)

                      hier een update-je (bleker en met meer kingkrabpoot erop; en misschien iets scherper want het is een andere foto)




                      en het recept (weet niet of dit hier mag)

                      Krab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                      5 lt visfumet koken met 500 cl room
                      afkoelen
                      25 g agar oplossen in een deel van de fumet
                      bij de rest voegen
                      kort laten koken, enkele geweekte gelatineblaadjes erbij
                      in 3 verdelen
                      1 deel mengen met tomatenpuree
                      andere deel met fijngehakte groene kruiden (of spinazie gemixt in een deel van de velouté)
                      de rest “natuur” houden
                      afkoelen
                      een deel van 1 kleur op een bakplaat gieten
                      terwijl het nog niet volledig opgestijfd is, de andere 2, zodat een gekleurd motief ontstaat
                      laten opstijven in frigo
                      in plakjes van 10 cm breed snijden

                      verse krabsalade maken (weinig mayonaise, bieslook, koriander en limoen)
                      arganolie mengen met olijfolie, fijngesneden, gekonfijte tomaatjes en sjalotjes

                      het krabmengsel dresseren tussen 2 ravioleblaadjes
                      garneren met Japans zeewier (waakamé)
                      blaadje shiso erop
                      2 strepen arganolie
                      stukje kingkrabpoot
                      3 druppels balsamicocrème

                      smakelijk

                      Mhh dat gaat lekker zijn met arganolie.
                      Last edited by joyekristien; 12 januari 2012, 14:17.

                      Comment


                      • #26
                        Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                        Bijgeplaatste foto is zeer mooi, knap voor in een kookboek
                        Grt Rosie
                        GROETJES ROSIE
                        Door te fotograferen ben ik anders gaan zien
                        panasonic DMC FZ200+DMW-LG 55

                        Comment


                        • #27
                          Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                          Oorspronkelijk geplaatst door rosie Bekijk bericht
                          Bijgeplaatste foto is zeer mooi, knap voor in een kookboek
                          Grt Rosie
                          merci,
                          jammer dat ik die niet kunnen maken heb met m'n Canon en al hetgeen ik hier en in de les geleerd heb
                          (niet vergeten ook dat deze midden in de 'service' genomen is, deze moest dus nog op tafel komen)
                          ik probeer...
                          mijn Fijsboecq en mijn flickr

                          Comment


                          • #28
                            Re: Kingkrab raviole met limoen en arganolie met gekonfijte tomaatjes

                            Yummie... Mmmmmmmmm... 'k krijg precies honger
                            Ziet er heel lekker uit.

                            Oh ja, en de foto is ook niet slecht

                            Ann
                            Sony Nex6 - Powerzoom 16-50mm - SEL18-200mm

                            Comment

                            Working...
                            X