Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Sony 717 - graag advies ?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Sony 717 - graag advies ?

    Ik ben sinds 2,5 jr een dankbare en gelukkige gebruiker van de 505V. Ik heb besloten te gaan up-graden en na het lezen van vele reviews gekozen voor de 717.

    Ik heb een aantal praktische vraagjes en hoop op jullie meningen/advies:
    1/ Ik heb via jullie forum de goedkoopste prijs bij topfoto gevonden (waarvoor dank!) maar hoe zit het met de garantie? Bij vb. Sonyhifinesse 1jr. inbegrepen en mogelijkheid tot +4jr aan 100EUR? Is dit ook bij Topfoto?
    2/ Heb vernomen dat er een Sony “starterskit” bestaat (halfzachte tas + 1 batterij – prijs 135 EUR) Is dit een goede deal? Ik wil sowiezo een 2de batterij kopen (80EUR?), maar is die tas iets waard? Zo niet, welke tas is prijs/kwaliteit een aanrader?
    3/ Ik vind (en vond) het lensbereik van dit model iets te beperkt, en overweeg om de Sony lenzen bij te kopen, maar anderzijds is 700 EUR (2 x +/- 350 EUR?) ook een aardig budget… Loont het de moeite? Zijn er alternatieven (zonder kwaliteitsverlies?)
    4/ Heeft iemand het “Sony advanced Cybet-shot e-book (717)” van Peter iNova al gekocht (waar, hoeveel) / gelezen? Dit book wordt aanbevolen op het sonyforum van dpreview…

    alvast bedankt voor je reactie, ik wacht vol spanning…


  • #2
    Welkom en oef, een heleboel vragen

    Doe eens een sarch hier op http://dc.netadmin.be/search.asp, uw vragen zullen meer dan voldoende beantwoord zijn

    PS, een goede keuze, je zal er vlug weg van zijn .

    Comment


    • #3
      Bedankt Teddy-bear! Ik weet ook wel dat als ik nog een uurtje of 20 surf en het hele forum afploeg, dat ik meer te weten kom...

      Ik had gehoopt op iets concretere info... miscchien is er iemand anders wel hulpvaardiger?

      Comment


      • #4
        op vraag 1 en 4 kan ik niet echt antwoorden..

        op vraag 2. de tas is geen 50euro waard, ik zou het bij activ houden, handig tasje, toestel past er juist in. en kost nog de helft niet.

        op vraag 3. tjah, lensbereik is ook niet alles, en als je kwaliteit wilt dan moet ge voor de sony's gaan. probeer anders een olympus met tussenring, schijnt dat deze ook goed werken hierop. persoonlijk gebruik ik de raynox versie van die lenzen, wide / tele / macro en ben ik wel tevreden van het resultaat. de pic is niet heel identiek qua kwaliteit, maar mag wel gezien worden. de wide is aan te raden, de tele moet ge al heel stil kunnen zitten om een x5 optical, x2 digital en een x1.85 tele tot een goed eind te brengen. let op apertures (+f5.6) of anders krijg je problemen. al bij al zijn deze voor ongeveer 150 euro het stuk te vinden. is heel wat minder dan de sony's maar ze presteren ook wat minder.

        meer info op www.raynox.co.jp

        succes

        baldie

        Comment


        • #5
          Thx Baldie, bedankt voor de feedback

          Digitale zoom gebruik ik toch nooit en statief staat ook op aankooplijst...

          Dat van die apertures heb ik niet helemaal begrepen?

          Comment


          • #6
            Ook ik kan de tas van Sony alleen maar afraden, hij is niet eens bruikbaar tegen de regen!
            Verder is het wel een wereldse camera hoor, je gaat veel plezier hiervan hebben

            Comment


            • #7
              Bedankt Teddy-bear! Ik weet ook wel dat als ik nog een uurtje of 20 surf en het hele forum afploeg, dat ik meer te weten kom...

              Ik had gehoopt op iets concretere info... miscchien is er iemand anders wel hulpvaardiger?

              Teddybear is iemand die altijd hulpvaardig is en is nooit te beroerd om antwoord te geven aan nieuwelingen op het forum . Hij verwees je naar de search omdat je natuurlijk niet de 1e bent die deze vragen stelt. ALs je dan 20 uur moet zoeken dan zegt dat meer over jou dan over hulpvaardigheid op dit forum
              Welkom op t forum trouwens

              Comment


              • #8
                Hé Marjo, ik ben niet van plan me te gaan moeien met interne vriendjespolitiek... ik hoopte gewoon wat concrete, bruikbare feedback te vernemen...

                Natuurlijk heb ik zelf al op de search gekeken, maar als je gaat kijken naar de info over bv. het e-book, zijn er maar minder dan 10 topics (met antwoorden) te lezen, dat gaat nog vooruit... doe je een search op lenzen dan wordt het andere koek... het gaat er niet om dat ik niet kan zoeken, wel dat er zo veeel info staat waarvan maar een klein gedeelte relevant is ... en dat je dan wel wat uurtjes zit te lezen...

                Aan Plofkop, bedankt voor de info, ik zal er aan denken!

                Comment


                • #9
                  @Marjo

                  Och ik neem het hem zeker niet(s) kwalijk hoor, maar als nieuweling moet KHV wel beseffen dat wij met z'n allen hier vrijwilligers zijn en ook nog andere dingen buiten het surfen te doen hebben.

                  KHV had nu wel zo een mooi lijstje met vragen opgesteld en verwachte/hoopte zeker dat dat in 1.2.3. beantwoord zouden worden.

                  idd. van steeds opnieuw veel voorkomende vragen van nieuwe leden wordt je wel wat moe van, een search doen, geeft meestal een direct antwoord op hun vragen, en ja, je moet dan wel even iets meer surfen, maar dat is toch geen probleem zeker. Je krijgt wel een pak (méér)info voor terug.

                  Als je hier op BD de smaak te pakken krijgt, zit je wel wat langer dan 20h bezig hoor

                  Ten slotte, hier zijn géén "interne vriendjespolitiek", we zijn met z'n allen hier gewoon web-vrienden die samen hun hobby beleven


                  Comment


                  • #10
                    En... onze volprezen, master-kenner-specialist, en supper vriendelijke (zeker voor nieuwe leden ) Sony 717 kenner van dit forum "Sonyke", heb ik vandaag nog niet gezien.

                    Afwachten maar, of toch maar even surfen

                    Comment


                    • #11
                      Ik heb mijne 717 anderhalf week geleden bij Topfoto gehaald.Je hebt er twee jaar garantie.Die garantie is internationaal dus je kan em bij mankement bij Topfoto binnendoen en hij stuurt hem door naar Sony/Keulen of je gaat in België naar je regionale Sonyhandelaar en die stuurt hem naar Sony/?(Waar zaten die weer?Ergens ten noorden van Brussel dacht ik...ben plaatsnaam vergeten Londerzeel of zo??)
                      Een extra garantie ga je bij Topfoto niet krijgen (denk ik niet ,maar stuur ze een mailtje en je kan het Dhr Ingo Albert vragen (hij spreekt Nederlands dus...))Volgens vele gebruikers van dit forum verleent Topfoto een zeer goede en correcte (after)service.Dat is voor vraagje 1.
                      Vraagje 2:koop gewoon een goede (Lowepro....)tas die waterdicht is en waar je nog andere spullen in kan steken.Die starterskit ken ik niet.Heb me gewoon voor 75 Euro een 2de originele Sonybatterij bijgekocht en meestal ga je die NIET nodig hebben daar de batterijen zeer goed zijn.
                      Vraagje 3:Als breedhoek gebruik ik de goedkoopste Sonybreedhoek (de VCL-MHG07A) en ik ben er erg tevreden over (de kwaliteit is natuurlijk minder dan de duurdere versie maar ik vind de kwaliteit niet slecht en ze weegt iets meer dan 200gr dacht ik terwijl de duurdere over de 650gr en dus meer dan de ganse 717 weegt!!Loodzwaar dus).En als tele heb ik de TCON-17 van Olympus gekocht maar heb hem nog niet kunnen gebruiken daar ik nog altijd zit te wachten op mijn bestelde adapterring.Als je foto's wil zien van de 717 met verschillende lenzen kijk dan eens op het Sonyforum van Dprevieuw.(typ gewoon VCL-MHG07A en TCON-17 in samen met F717)
                      Ik geloof dat ik links naar die foto's hier op het forum gepost heb voor enkele weken maar weet niet meer hoe de topic heette (doe gewoon ne search op 717 en filter de informatie uit).
                      Op mijn InstantLogicgallerijtje (wat een woord )(zie link onderaan) zijn alle foto's getrokken met de 717 en ongeveer één derde van de Harleyfoto's met de VCL-MHG07A breedhoek erop dus...
                      Vraag 4:nog nooit van gehoord.

                      Ik ben op de BD-site ook vrij nieuw maar heb op die korte tijd dat ik hier surf enkel nog maar vriendelijke en behulpzame mensen "ontmoet".Zelfs mijn onozelste vragen (en daar kan ik echt wat van )werden beantwoord,het plaatsen van mijn eerste foto's met veel geduld van o.a.Marjo en G.Niezink met engelengeduld (en veel gelach maar dat hoort (moet)erbij )begeleid.Ik heb zelfs een ontmoeting gehad met Silim,Sonyke en Scoffie (via BD)om hun toestellen te mogen bekijken vooraleer ik het mijne kocht.Dus storm aub niet zoals een .....in de porceleinkast Het zijn hier echt wel fijne mensen.
                      Danny's Photosite

                      Comment


                      • #12
                        KVH,hier vind je ook nog bijkomende informatie (Duits Sonyforum):http://www.cybershotclub.com/
                        Verder vind je op volgende site erg nuttige informatie en tips over welke lenzen,filters OK zijn met de 717 en welke niet (soort samenvatting van ervaringen gebruikers 717): http://funsan.biomed.mcgill.ca/~funnell/photog/
                        Danny's Photosite

                        Comment


                        • #13
                          Hallo,


                          Heb zelf een F717.

                          -->Tas lowepro TLZ mini past ie net in (beetje krap). Voor een fotodagje gebruik ik mijn waterdicht koffertje

                          foto's zie:

                          http://users.skynet.be/biohermans/photographic/koffer.htm

                          -->Batterij kost 38 euro bij Lou Wiering op marktplaats.nl

                          -->Teleconverter 1,7X heb ik een Olympus B-300 en ben hier uiterst tevreden over

                          -->e-book Peter E-nova: heb ik gekocht (krijgt aantal $ korting als forumlid van dpreview) en na afdrukken van het PDF formaat doorverkocht zo kost het je slechts een 10-15 euro (afhankelijk overigens wat je ervoor krijgt... Goed boek! Heb er veel uit geleerd.

                          --> nog aanraders zijn macrovoorzetlensjes, afstandsbediening, goed statief en een flash (ik heb een Metz 28c)


                          Greetz,

                          Todosranas
                          Canon EOS 5D II en III met wat glaswerk en prullaria

                          Comment


                          • #14
                            Zeg Todosranas,geweldige koffer heb je!!!Zelf gemaakt?Het enige onhandige dat ik eraan vind is gewoon het feit dat het een koffer is (kan niet op je rug of als schoudertas).Hoe los je dat op??
                            Danny's Photosite

                            Comment


                            • #15
                              Hi Miep-miep,


                              Past perfect in mijn daypack- rugzakje waar ik dan ook nog eens mijn statief en stoeltje aan bevestig....

                              Ik moet dringend nieuwe uitsnedes maken voor mijn X-drive....

                              Greetz,


                              Todosranas
                              Canon EOS 5D II en III met wat glaswerk en prullaria

                              Comment

                              Working...
                              X