Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Hooggebergte: Hulp gevraagd voor fotomateriaal

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • #16
    Re: Hooggebergte: Hulp gevraagd voor fotomateriaal

    De Panasonic FZ18 weegt 360gr, dat is heel wat minder dan eender welke DSLR met kitlens. Met een accu zou je zo'n 400 foto's moeten kunnen maken, als je er zuinig mee omspringt. Met een lagere temperatuur zal het aantal foto's ook heel wat minder zijn.
    Om stroom te besparen zet je de "kijktijd" zo kort mogelijk, maar waarschijnlijk is het nog beter om het schermpje uit te schakelen en altijd gebruik te maken van de EVF (Electronic ViewFinder), die zal minder stroom verbruiken dan het schermpje.

    Een paar reserve-accu's wegen niet zo veel (een lithium-ion accu is veel lichter dan een setje AA-accu's), en die kan je dan warm houden in je binnenzak. Koop gerust een paar "compatibele" accu's, die zijn veel goedkoper dan originele, en ze werken even goed (ik heb er toch nog geen problemen mee gehad).
    Lithium-ion accu's kan je steeds bijladen, je moet ze niet telkens leeg maken (mag zelfs niet, anders zijn ze heel snel versleten). Telkens je de kans krijgt zou je er daarom voor moeten zorgen dat je weer met de "volle capaciteit" vertrekt voor de volgende etappe.
    Lithium-ion accu's hebben weinig last van zelfontlading, ze moeten gemakkelijk een paar weken hun capaciteit kunnen behouden (zelfs na een jaar zou er nog een groot percentage over moeten zijn).

    Zorg voor voldoende geheugen, een SD-kaartje weegt ook niet veel.

    En koop je camera zeker niet op het allerlaatste moment, leer er eerst mee werken, dan zal je waarschijnlijk met betere foto's thuis komen.
    Last edited by Black B@ndit; 4 april 2008, 15:34.
    http://barthuysmans.smugmug.com/
    BD0338BE

    Comment

    Working...
    X