Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

welke pocket wizard ?

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • welke pocket wizard ?

    Ik ga mij een transceiver aanschaffen maar nu twijfel ik tussen 2 producten : Pocket Wizard Plus II of Pocket Wizard MultimaX.


    Ik ga er gewoon studiowerk mee doen en de studio is niet zo supergroot.
    Iemand ervaring met deze toestelletjes ?
    http://www.melissavanbelle.be

  • #2
    Re: welke pocket wizard ?

    Onlangs kocht ik deze http://www.fotokonijnenberg.be/produ...l_trigger.html voor € 33 (!) en die doet het prima met mijn Broncolor-flitsinstallatie.
    Fuji S5 Pro ~ Nikon AF-S 12-24mm F 4.0 ~ AF-S 16-85mm F 3.5-5.6 VR ~ AF-D 80-200mm F 2.8 ~ Lightroom & RAW-only vanaf dag één

    Comment


    • #3
      Re: welke pocket wizard ?

      De Plus zijn ruimshootsvoldoende.

      De mutimaxen zijn meer om te gebruiken op bv evenementen waar meedere fotografen werken met pocketwizards of radio triggers. Om te voorkomen dat andere fotografen dan u flitsers laten afgaan.
      Alsook zitten er een stuk meer mogenlijkheden op die denk ik voor gewoon studiowerk totaal niet nodig zijn.

      Kwa bereik en betrouwbaarheid zijn ze volgens mij gelijk.

      Als je gewoon een betrouwbaar systeem zoekt op je flitsers draadloos te laten afgaan heb je met de Plus serie meer dan genoeg.

      Kijk anders hier ook eens : http://www.pocketwizard.com/HTML/products.asp Moet je zelf uitmaken of die extra features het geld waard zijn.
      Gravity Sucks ....

      Comment


      • #4
        Re: welke pocket wizard ?

        Ik heb deze week nog enkele Pocketwizard's (model Plus II) gekocht, omdat de Multimax versie een beetje overkill was. Ook met de Plus II heb je verschillende kanalen waar je uit kan kiezen, maar het zijn er slechts vier. Ik gebruik ze om op locatie flitsen draadloos aan te sturen, waar m'n infrarode speedlites niet voldeden.

        Die Multimax'en hebben inderdaad nog een hoop features erbij, zoals samenwerken met delays enzovoorts. 'k Had nog ergens op YouTube een filmpje gevonden van iemand die drie 1D MkIII camera's combineert met exact dezelfde lenzen om aan 30 f/s te fotograferen, door middel van die Multimax'en.

        Dave
        pixelpusher

        Comment


        • #5
          Re: welke pocket wizard ?

          Ikzelf werk met multimaxen, maar gebruik ze om mijn body te triggeren op sportevenementen (veel andere fotografen dus).
          voor studiowerk zal jij voldoende hebben aan de Plus II. Let er wel op dat er Amerikaanse- en Europese versies zijn. Ze werken op een andere frequentie omdat de Amerikaanse frequentie hier niet toegelaten is. Als je ze uit de VS laat opsturen zou het kunnen dat ze aan de douane onderschept worden!!!

          Comment

          Working...
          X