Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

September 2007 - Leuven Draait 2007 - Leuven (B)

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • September 2007 - Leuven Draait 2007 - Leuven (B)





    Het Leuven Draait festival wil in 2007 een uithangbord vormen voor artistiek talent uit Vlaams-Brabant. Als jonge Leuvenaars zijn de mensen achter de feitelijke vereniging Leuven Draait de laatste jaren steeds nauwer in contact gekomen met alles wat reilt en zeilt in Vlaams-Brabant op het gebied van muziek, woord, beeld & dans.

    In de eerste fase schrijven we een wedstrijd uit. Per discipline wordt er samengewerkt met personen of organisaties die ervaring hebben in de verschillende categorieën.

    In de volgende ronde krijgen de winnaars enkele workshops aangeboden onder professionele begeleiding. De deelnemers duiken samen met hun begeleider de studio, donkere kamer of atelier in om met meer vertrouwen en kennis terug te keren.

    Als hoogtepunt organiseren we op zaterdag 15 september 2007 het Leuven Draait festival. Op dit ééndaags kunstenfestival kunnen de winnaars het beste van zichzelf geven. Daarnaast programmeren we een aantal talentvolle Vlaams-Brabantse artiesten. We hopen zo de doorstroming van artiesten naar andere festivals, optredens, exposities, enz. te bevorderen.

    Dankzij de veelzijdigheid van onze unieke locatie (de Molens Van Orshoven aan de Leuvense vaarkom) kunnen we op één dag een krachtig en divers festival brengen. We willen tonen dat Leuven draait, dus neem deel en laat zien wat je in huis hebt!

    De feitelijke vereniging Leuven Draait wordt ondersteund door JINT vzw, de provincie Vlaams-Brabant & Vleugel F.

    Alle informatie rond de wedstrijd, het festival, de locatie en onze partners kan je terugvinden op



    &

    Leuven Draait (leuvendraait)'s profile on Myspace, the place where people come to connect, discover, and share.


    Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

    Hoofdpodium: Live muziekoptredens

    Het muziekpodium vormt het centrale punt van het festival. Je kan er van ‘s middags tot middernacht op de binnenkoer van de molens genieten van uiteenlopende muziekgroepen. Er is gekozen voor een divers programma waarbij iedereen aan zijn trekken zal komen. Verwacht je aan stomende Rock, Funk, Hip-Hop, Wereldmuziek, Live Electronica en Reggae optredens. Hou deze site in het oog voor meer informatie.

    Theaterzaal: Woord

    Het sleutelwoord bij theater is humor. We richten ons hier op stand-upcomedy, cabaret, monologen en improvisatie. De laureaten van de wedstrijd worden hier bijgestaan door een showcase van MooiMooi producties (Wim Coenen, Seppe Toremans, ...) een comedy organisatie die tegenwoordig actiever dan ooit is en garant staat voor kwaliteit en vernieuwing. Zij zullen tevens de wedstrijd begeleiden.

    Expositieruimte: Stilstaand beeld

    In de ruime expositiezaal richten we ons op beeldende kunst en fotografie in al zijn vormen. De winnaars van de fotografiewedstrijd worden bijgestaan door beeldende kunstenaars die we zelf selecteren. Hieronder verstaan we tekeningen, etsen, schilderijen en beeldhouwwerken. Wat de fotografie betreft, één van de winnaars krijgt de mogelijkheid om zijn of haar beste foto op een grote banner te laten drukken. Deze zal vervolgens gebruikt worden als promotiemateriaal op het festival en in het centrum van Leuven.

    Kinozaal: Bewegend beeld

    De tweede zaal zal gericht zijn op “bewegend beeld”. Aangezien we non-stop bewegend beeld willen aanbieden in onze Kinozaal zullen we een ruime selectie maken van kandidaten zodat we een divers programma kunnen aanbieden. Meer dan welkom zijn kortfilms, animatiefilms, video artiesten, nieuwe media, video jockey’s, ...

    Danszaal: Dans

    In de danszaal kan je terecht voor een aantal voorstellingen van Leuvense dansscholen. Hieronder vindt je binnenkort een korte voorstelling van de deelnemende dansscholen en hun projecten.

    Café: Disk Jockey’s

    Uiteraard geen Leuven Draait zonder Leuvense disk jockey’s. Ook hier mag je alle muziekstijlen verwachten van onder meer Preacherman (Soul/Jazz/Funk), DJ Ulterior (Reggae/Ragga), DJ Logic (Hip-Hop), Dezz & Djonez (Funky House), Dezz Terquez (Progressive House), USS Soundsystem (Techno/Breaks), ... . Meer namen worden later aangekondigd!
Working...
X