Welkom! Ben je al een geregistreerd forumlid, log dan in met de knop Inloggen of registreren uiterst rechts bovenaan je scherm. Is dit je eerste bezoek Om berichten te bekijken selecteer je een forum in het onderstaande overzicht. Om zelf berichten te plaatsen moet je je eerst (gratis) registreren: klik daarom op Registreer.
Wil jij ook de werking van Belgiumdigital ondersteunen? Verleng of start dan je vzw-lidmaatschap en geniet van voordelen bij activiteiten en kortingen bij onze partners.
Ik heb hier nog een tekst op mijn PC staan. Misschien kan hij jou wat schrijfwerk besparen:
Op elk venster, van iemand die commentaar gegeven heeft in een discussie, staat er aan de onderzijde (rechts) een knop waarop "Quote" geschreven staat.
Als je nu het commentaar van die persoon wil overnemen in je eigen reactie, klik dan op de Quote-knop in het dialoogvenstertje van die inzender.
Dan krijg je het scherm zoals je het altijd krijgt om te reageren, máár ... met de tekst van die andere persoon al ingevuld.
Die tekst staat op jouw kladblad tussen twee codes: [ QUOTE] en [ /QUOTE]. Het tekstprogramma van BD weet op die manier welke tekst van een gekleurde achtergrond voorzien moet worden.
In de tekst van die andere inzender (tussen die twee knoppen) kan je naar hartenlust wissen, knippen en plakken. Bijvoorbeeld als je de tekst te lang vindt of slechts een deel van de tekst wil gebruiken.
Het getuigt van goed fatsoen, dat je aan de essentie van andermans tekst niets wijzigt, door bijvoorbeeld belangrijke woorden te veranderen of de zinsconstructie te wijzigen.
Zorg bij het bewerken van die tekst dat de begin- en eindknop intact blijven.
In de twee quote-knoppen, die hierboven in 't blauw geschreven staan, heb ik bewust een spatie ingevoegd. Zonder die spaties had de software van BD de tekst tussen die knoppen in een citaatvenster gezet en zag het er zó uit:
en
Dit om te illustreren hoe gevoelig die knoppen zijn. Door die spatie in één van de knoppen werkt de module om het gekleurde kadertje te maken niet meer en wordt alles gewoon als tekst weergegeven.
Vóór die eerste quote-knop of achter de laatste quote-knop (het begin en einde van andermans tekst) kan je je eigen commentaar typen.
Als jouw bericht helemaal klaar is, gebruik dan de knop "Bericht bekijken voor verzending". Dan krijg je boven het kladblad een voorbeeld van hoe jouw tekst er op de site zal uit zien. Is er iets fout, dan verbeter je dat op het kladblad en klik je opnieuw op de voorbeeldknop om de verbeterde versie te zien.
Is alles naar wens, kan je met een gerust geweten op de knop "Bericht versturen" klikken.
En klaar is Wimsel!
In elke reactie op de site staat naast elke grote quote-knop ook nog een klein quote-knopje. Die knopjes gebruik je als je meerdere reacties (van verschillende forumleden in hetzelfde draadje) in je eigen reactie wil citeren. Klik eerst (in een volgorde naar believen) op de kleine quote-knopjes. Bij de laatste reactie die je wilt gebruiken, klik je op de grote quote-knop. Het resultaat is een kladblad waarop al die citaten voorgedrukt staan, in de volgorde waarin jij ze hebt aangeklikt.
Je kan al oefenen, door bijvoorbeeld ergens in het antwoord van een ander op zo'n Quote-knop te drukken. Zolang je niet op "Bericht versturen" drukt is er niets aan de hand. Ben je uitgespeeld dan klik je gewoon ergens op "Forum" of zo. Die speeltuin gaat dan gewoon de virtuele vuilnisbak in.
Ik weet het, een hele brok leesvoer; ik hoop dat het duidelijk was.
Comment