Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Let's talk about potatoes.

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Let's talk about potatoes.

    Ik zal wel niet alleen zijn die zijn patatjes in een grootwarenhuis aankoop.
    Mij is bijna altijd opgevallen dat, als je bijvoorbeeld Nicola aardappelen koopt er steeds andere rassen tussen zitten, boerenbedrog.
    Tegenwoordig zijn ze steeds verpakt in een plastieken zak zonder inkijk. Je koopt dus katten in een zak als het ware.
    En in dergelijke zakken zitten steeds niet gekalibreerde patatten in. Er zitten gewone groten in, er zitten krieltjes en er zitten zelfs friet patatten in.
    En als dat vastkokende patatten zijn zijn die frietpatatten niet te fretten, die zijn zat vet en slap als wat.
    En dan heb ik het niet eens over het bewaren van patatten bij de boer/groothandel.

    Nog mensen die hun mening kwijt willen over "De Patat"?

    BTW: frietjes maak je grote los kokende patatten die minstens 6 maand oud zijn.
    Wij bakken ze altijd in 100% plantaardige frituurolie van Becel.
    Frietjes eten we wel maar om de 14 dagen, het liefst met een peper steak.
    Last edited by Red Falcon; 16 mei 2024, 16:54.


    Sony A7II + Loxia f/2 50mm +Vario Tessar FE f/4 16-35mm + Tamron 70 - 300mm
    Fujifilm X-T4 +| Samyang 12mm f/2 | Fujinon XF 27mm f/2.8 | Fujinon 35mm f/1.4 | Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR | X-E2s.​

  • #2
    Ik heb vroeger ook altijd de frieten zelf gesneden, maar ik heb het opgegeven omdat ik er geen goede aardappelen meer voor kan vinden bij de Lidl.
    Met de aardappelen die ze daar meestal verkopen als frietaardappelen krijg ik geen goede frieten meer gebakken (alleen slappe frieten, of ik moet ze bakken tot ze heel donker bruin worden).

    Tegenwoordig koop ik bij Lidl de verse voorgebakken frieten in de koeling (ze staan nu in de aanbieding) die zijn veel beter dan de frieten die ik zelf maak van de frietaardappelen die ze in dezelfde winkel verkopen.
    Ik vind die verse voorgebakken frieten lekkerder dan diepvriesfrieten.
    De verse voorgebakken frieten kosten er nu 1,39 euro voor 1,2kg ("XXL aanbieding deze week), voor 5kg frietaardappelen betaal je bij Lidl nu 7,49 Euro, de verse voorgebakken frieten zijn dan voor mij lekkerder en ze zijn ook goedkoper per kg (op dit ogenblik toch).
    Van die frietaardappelen gaat de schil nog af (GFT afval, kost ook geld ), en eens ze voorgebakken zijn hebben ze nog wat meer gewicht verloren...

    Ik vermoed dat ze de beste aardappelen verkopen aan de fabrikanten van verse voorgebakken frieten en diepvriesfrieten, in de winkel krijg je tegenwoordig de "frietaardappelen" die ze aan de fabrieken niet meer verkocht krijgen.
    Waarschijnlijk zullen er nog wel ergens goede frietaardappelen te vinden zijn, maar ik winkel meestal bij Lidl en ga niet het hele land afrijden voor frietaardappelen.
    http://barthuysmans.smugmug.com/
    BD0338BE

    Comment


    • #3
      Ja, ik koop die ook in de supermarkt. Nog niet gemerkt dat er verschillende soorten in 1 pak zitten. Maar ik ben geen specialist. Enige dat me tegenwoordig opvalt dat eender welk ras en waar je ze ook koopt, ze smaken naar niks. Een patat met smaak is niet te vinden. Als je ze kookt zijn ze steenhard tot 10 seconden later dan vallen ze uiteen. Een goeie bloemer heb ik al in jaren niet meer gezien.

      Frieten zijn nergens zo goed als in de frituur. Maar ja, ook geen frituur meer in het dorp. Dus tegenwoordig de airfryer. Niet hetzelfde. Veel drogeer en dus meer saus erbij.

      Comment


      • #4
        Maar Bart, aardappelen vind je ook in de andere supermarkten hoor. Colruyt, Aldi, AH enz.
        Ik ben radicaal tegen voorgebakken frietjes omdat je nooit zeker bent waarin ze voorgebakken zijn.
        Vroeger gebruikten we ossewit maar telkens kregen we hoofdpijn. Dan zijn we overgeschakeld naar arachideolie en per toeval namen we eens de frituurolie van Becel.
        100% plantaardige olie en de frietjes zijn bijzonder lekker.
        Ik snij mijn frietjes met de hand dan heeft elke friet een andere smaak, de nicerdicer blijft aan de kant.
        En nog iets een friteuse is om frietjes in te bakken en niks anders. Voor loempia's hebben we een klein friteuse.
        En de prijs van de schillen wat kan mij dat schelen, ik gebruik geen apotheker weegschaaltje hoor.

        BTW: ik heb me gespecialiseerd in frietjes bakken, om de veertien dagen is het hier smullen met een pepersteak, Goulash of stoofvlees. Kiekenbouten gegrild of kippenvleugels zijn ook heel lekker bij frietjes. Een konijn eten we gewoon gekookte patatjes en appelmoes.


        Sony A7II + Loxia f/2 50mm +Vario Tessar FE f/4 16-35mm + Tamron 70 - 300mm
        Fujifilm X-T4 +| Samyang 12mm f/2 | Fujinon XF 27mm f/2.8 | Fujinon 35mm f/1.4 | Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR | X-E2s.​

        Comment

        Working...
        X