Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Lijmpistool

Collapse
X
 
  • Weergaveopties
  • Begin
Clear All
new posts

  • Lijmpistool

    Met silicone, kit of gewone lijmen geen probleem, maar ik knijp mij bijna een breuk om polymeerlijm uit de spuitmond te krijgen, ja ook als ik de spuitmond op de grootste opening afsnij. Zijn daar soms speciale pistolen voor?
    """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
    George Orwell

  • #2
    Er bestaan pistolen op perslucht, en er zijn er die op accu's werken.

    Als je zo'n tubes koopt, let dan ook goed op de datum die er op staat, als de tubes te oud zijn, dan krijg je het spul dat er in zit er bijna niet uit.
    In de meeste doe-het zelf zaken hebben ze er veel teveel in voorraad van een heleboel verschillende merken terwijl ze er van sommige soorten veel te weinig verkopen. De tubes die je bij de Action kan kopen, daar heb ik nog geen problemen mee gehad om het spul uit de tubes te krijgen (daar hebben ze sommige soorten lijm en siliconen van de bekende merken, ik kijk daar altijd eerst of ik het juiste spul kan vinden, den Hubo is hier vlakbij den Action, als ik het bij den Action niet vind, dan kan ik het nog altijd bij den Hubo gaan halen).

    Ik heb er dus ervaring mee (te oude tubes gekocht), ik heb toen verschillende soorten pistolen (handmatige) geprobeerd, en kon er geen vinden waarmee ik dat spul uit die tube kon krijgen (er zijn er zelfs een paar stuk gegaan omdat ik er teveel kracht op had gezet).
    Op het werk hadden we er een pistool op perslucht, maar daar werd er ook wel op gelet om de oudste tubes eerst op te gebruiken.
    http://barthuysmans.smugmug.com/
    BD0338BE

    Comment


    • #3
      OK, zal 's uitzien naar een op accu, bedankt
      """Hoe verder een samenleving van de waarheid afdrijft, hoe meer ze de mensen die haar spreken zal verachten"""
      George Orwell

      Comment


      • #4
        Ik zag net dat er ook een hydraulisch kitpistool bestaat: https://www.bol.com/be/nl/p/kroger-k...7.ProductImage
        Dan heb je geen batterijen nodig.
        Het probleem met een kitpistool op batterijen is dat niet alle merken zo'n apparaat hebben, en dat je er dan weer andere accu + lader moet aanschaffen terwijl je misschien al genoeg accu's hebt van een ander merk.

        Voor kitpistolen op perslucht heb je dan weer een compressor nodig, en de persluchtslang maakt het werk wat moeilijker, maar daar maakt het niet uit welk merk van compressor je gebruikt .
        http://barthuysmans.smugmug.com/
        BD0338BE

        Comment


        • #5
          Ken dit probleem. Ooit mijn gehele serre (10 op 6m) volledig moeten ontmantelen en dan heb ik alle glas er met speciale lijm erin gezet (stormschade, 1/4 van de serre was uitgeblazen.)
          Heb me dan een pistool met accu gekocht. Werkt vlekkeloos, alleen, die accu's houden het niet lang vol. Dus zeker 2 stuks en de lader bij de hand indien je veel moet lijmen.
          Een bijkomend fenomeen dat ik had was dat de tube nooit volledig leeg waren. Er bleef steed zo'n 3cm bij de spuitkop zitten. En de gebruikte lijm was niet de goedkoopste, dus dat laatste dan toch met de ahdn moeten doen, maar ...
          Bij gebruik had iemand me aangeraden die in een emmer heet water te leggen of in de zon op een donkere plaat (enkel die je gaat gebruiken binnen het uur). En ja, die lijm werd heel soepel en heel bruikbaar.
          https://www.fotospotter.be
          Je suis content d’être heureux

          Comment

          Working...
          X